|
Дали Бог не постои? |
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zaklucok e deka imas bujna fantazija mesi, i e zabavno
jas licno se raduvam na site i tie so veruvat i tie so neveruvat samo znam deka vo edno i ednite i drugite se isto , nitu ednite nitu drugite ne znaat zatoa se delat na vernici i nevernici a ne na znaaci i neznalici |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abre anakine, sto mu se sekirash tolku mnogu.
Sekoj galeb leta visoko onolku kolku sto mu se silni kriljata i za sekoj od niv svetot e tolku golem kolku sto mu se otkriva od horizontot pod nego.
No na toa ne treba da gledame tragichno i ne znachi deka ne treba da se sheguvame.
Esencijalno, nie sme duhovni sushtestva koi se naogjaat na zemjava da imaat materijalni iskustva.
Zhivotot e prekrasen.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mesi
rajot e tuka na zemjata, ne na drugo mesto no toj sho ne go svati toa, pravi da bide tuka pekol ps: ne sekoja visina mu odgovara na galebot, toj tocno si znae , koj veter najdobro go nosi, ne e do krilata nego do znaenjeto na letanjeto Изменето од anakin - 03.Јули.2008 во 17:47 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Честитки до Анакин и Месинџер. Немате појма колку сте двајцата во право! Навидум не се разбирате бидејќи неможеш сите мисли нај детално да ги пренесеш низ зборови.
Духовно-трансцендентално најисправна констатација! Затоа велам(всушност цитирам) постојано: верата не се докажува, но етичките елементи можат да се живеат па да се видат плодовите. Уште еднаш честитки до Анакин кого Силата(иако тој неверува во нејзе) го инспирираше да ни ги соопшти концизно овие големи вистини! Изменето од Majkl - 03.Јули.2008 во 20:12 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro so me citirase
a kamu se smajkite ? bre 5 komada gi narediv veruvam vo silata silata e vo nas vo lugjeto nema toa vrska so GOSPOD Изменето од anakin - 03.Јули.2008 во 20:16 |
|
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Намерно ги отфрлив смајлињата за да го раздвојам тоа што Силата ти го пренела и тоа што умот те натерал да се посомневаш па се обидел да ти го прикаже како виц. Господ или Силата, викај ги ти како сакаш, суштианата е иста - другото се човечки измислици. May the Force be with you! Изменето од Majkl - 03.Јули.2008 во 20:46 |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
majkl prijatele
licno tuka na sajtov sum cul sekakvi nebulozi od toa deka sekoe covecko delo, likovno sklulptura , vodena e rakata od gospod ili kako ti miluvas sila jas , kje ti kazam , sum napravil sekakvi dela, i muzicki, likovni, masini koi rabotat , programi koi rabotat i video igri, prijatele jas gi napraviv nema vrska gospod so toa ni vika eden musterija , ok napravi go, ako da gospod kje bide dobro i kje proraboti nikogas , ne sum mu ja napravil koga me prasa zasto ne ja pravam masinata, mu kazav- gospod kje ti ja napravi i kje raboti oti toj e semokjen si ja kupil od druga firma, mozebi tamu raboti GOSPOD |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Arthur Schopenhauer ednash izjavi: Sekoj chovek smeta deka limitite na negovoto razbiranje se i limitite na celiot svet!
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Arthur Schopenhauer BIL TOGAS VO BUNILO
|
|
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe ludje sto ste se zapanale pa sekoj ima pravo da veruva ili neveruva - no nikoj nema pravo da tvrdi deka negovoto e ispravno i toa da go nametnuva .....
Spored mene .... ako ne veruvas sloboden si kako ptica i toa e prekrasno horizontot nikogas ne se doblizuva sekogas e daleku i e sloboden.... ..ako veruvas - slobodata ja baras iako e sama po sebe dadena, ramkite se zlatni no sepak se ramki, da veruvas bez da se savis vo nekoi ramki i da bides i ti kako ptica no ptica za koja nema granici e tesko i togas te osuduvaat deka si eretik - problem e sto veruvanjeto se nametnuva dodeka ne veruvanjeto e po default....me nervira sto sum vernik ne vo smisla sto go ljubam boga, nego sto moram taa ljubav da ja pokazuvam vo ramkite na religijata.... |
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne moras voopsto da ja pokazuvas vo ramikte na religijata
nemoras voopsto da ja pokazuvas pa nikomu duri mi samiot na sebesi ako imas taa svoja vera imaj si ja ne te pravi nitu podobar pa nitu polosh sekoj sam si znae so nosi na plekjite Изменето од anakin - 04.Јули.2008 во 00:47 |
|
|
|
GABRIEL_DESTROYER
Сениор Регистриран: 23.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бог не постои во никој случај.
|
|
GABRIEL_DESTROYER
Сениор Регистриран: 23.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум на еден начин атеист но сепак верувам во некого а тоа се божиците на смртта на вештерките на подземјето верувам во Зевз и мн. др.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали Бог постои или не
1 2 3 4 5 Дали постои Бог? 1 2 3 4 5 6 7 ... 51 52 Dali Bog ne postoi? 1 2 3 4 5 6 7 ... 12 13 ДАЛИ ИСУС Е БОГ? 1 2 3 4 5 6 7 ... 23 24 Анкета:Дали мислите дека бог ја проколнал земјата КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? 1 2 3 4 5 6 7 ... 35 36 Dali Bog znae se? 1 2 3 4 5 6 7 8............................... ...............................koe od koe poglupavo prashanje! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница <1 11121314> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |