IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

...Идивиди Клуб на политички фајтери...

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 248249250251252 295>
Автор
Порака
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 00:08
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Originally posted by Генерал Митре Генерал Митре напиша:

ииииииииииии сеирџии :) одма сеири терате. А јас измрзнав.
“И јас сум Генерал Митре, и јас измрзнав.“хи,%20хи...П.С. Ќе збереме за некое ќумбенце, Генерале? плазење

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 00:12

Зен, твоја си е асоцијацијата.

Инаку еднаш веќе се расправавме за ова, сметав дека е разбрано.
Се додека не покажеш каде тоа членот јавно признал дека е “канадски бугарин“, квалификацијава ќе ти се смета за навреда!

Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 00:17

Зен, твоја си е асоцијацијата.Инаку еднаш веќе се расправавме за ова, сметав дека е разбрано.Се додека не покажеш каде тоа членот јавно признал дека е “канадски бугарин“, квалификацијава ќе ти се смета за навреда!

Ја избриша темата каде шо беше тоа и ти тоа го знаеш многу добро. Од каде јас би знаел кој шо има додека не се произнесе.
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 00:21

Зен, како не ти е срам вака да клеветиш??!
Која тема сум ја избришала, кажи како се викаше темата... и зошто би ја избришала???
Кон врв
zenmaster Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Interceptor

Регистриран: 05.Јануари.2007
Поени: 4262
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zenmaster Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 00:50
Izvini ama ne mi e sram oti znam za sho zboruvam.

A ti mnogu dobro znaesh za koja tema stanuva zbor , iskreno ne mi teknuva tochno kako se vikashe ama znam deka debatiravme za dvojnoto drzavjanstvo .

Temata ja izbrisha povekje ne postoi taka da iako sum obvinet za kleveta neka misli koj sho saka ama jas znam koja e vistinata .
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Февруари.2011 во 23:25
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ако ова не е за во нашава збирка , незнам што е. Плати ти, со нејасно дефиниран и прецизиран закон, а после плаќај адвокат да си ги земеш парите назадизненадување Се прашувам- Земал ни некој хонорар за овој нејасен закон или го работел по службена должност? Ова бре  ко учебниците-ем земале пари, ем им се брои како поен за награда според критериумите од законот за  професионално досие на просветните работници, а учебниците собираат прашина оти децата не можат да ги користат оти се полни грешки.  Ќе ги оценува ли некој законопишувачите или ќе си ги трпиме вакви нејасни и неразбирливи и ќе мора да ги почитуваме и да се раководиме по нив.тага
Радиодифузна такса плаќа и кој треба и кој не треба
ОД МРТВ, пак, немаше кој да одговори како треба да постапат здруженијата. Од сервисот потврдија дека станува збор за законски одредби што не се најјасни, па настанувале и забуни, но поради презафатеност на вработените во правната служба не добивме одговор на ниту едно прашање.

Денес на Вести слушнав ....дека е „стопирана„ (конечно) секоја ваква пратка..односно испратена сметка..и сега се „прочистува„ списокот„ на регистрираните корисници-претплатници во МРТВ.голема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 09:34
Може да се разбере кој е тој канадскиот? Немора јавно, може и по ЛП.

Значи имало разно разни благонадежни, а не само македонски.

Нема да ме изненади ако еден ден и Канада постане бугарска земја?!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 09:51
...ne e toj prav bugarin tuku samo  ''od stranata'' na pasoshot,

....a, tolku mu bilo ubavo tuka, pa zacepil duri vo Kanada za malku i....nemashtija da vidi i oseti!изненадување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 11:51
Originally posted by brza brza напиша:

...ne e toj prav bugarin tuku samo  ''od stranata'' na pasoshot,....a, tolku mu bilo ubavo tuka, pa zacepil duri vo Kanada za malku i....nemashtija da vidi i oseti!изненадување

Немој ти така со бегалецот нашТој е политички прогонет
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 12:28
Originally posted by brza brza напиша:

...ne e toj prav bugarin tuku samo  ''od stranata'' na pasoshot,....a, tolku mu bilo ubavo tuka, pa zacepil duri vo Kanada za malku i....nemashtija da vidi i oseti!изненадување

Незнам јас дали е прав или крив Бугарин, но подобро да е канадски одколку македонски.

Тута си е Тута, каде и да го оденесеш, неправи разлика.
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 12:43

Зен, можеби си заборавил: темата за двојните државјанства беше привремено затворена, токму поради лични расправии како што и ти добро знаеш, НО НЕ И ИЗБРИШАНА. Темата си стои, а на овој пдф има барем уште 5-6 други за двојните државјанства:

Анкета:Двојното државјанство-потреба или спас
Македонски Бугарин сака да стане член на Судскиот
Анкета:Задолжително вадење македонски пасош
Каде македонски бугарчиња?
Дали е подобар бугарски или грчки пасош?

Мојата вистина е таа. Не познавам никого од тука, не сум ничиј адвокат и немам никаков личен интерес да бришам изјави од членовиза нивната приватност или лични податоци, ако некој решил јавно да ги споделува.

АКО членот (како што велиш) веќе еднаш дал таква изјава, претпоставувам нема да му е проблем да ја повтори. Затоа ќе го повикам да се вклучи на темата, но откако ќе му истече суспензијата.
Дотогаш ќе се воздржам од коментари. Некоректно ми е јавно да лицитирам со нечија приватност во негово отсуство.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 12:46

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

И да не те изненади.голема%20насмевка
Гледај што се пишува за Американците:

Changements de nationalité pour simples raisons fiscales

“Американци се откажуваат од своето државјанство и стануваат Австријци и Бугари за да избегнат плаќање на високи даноци во САД.“

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 13:50

Originally posted by Platenik Platenik напиша:

И да не те изненади.голема%20насмевкаГледај што се пишува за Американците:<h2 ="serif" style="margin-top: 10px;">Changements de nationalité pour simples raisons fiscales
</h2>“Американци се откажуваат од своето државјанство и стануваат Австријци и Бугари за да избегнат плаќање на високи даноци во САД.“

Историски е докажано дека Бугарите се доста креативни, посебно кога станува збор за регрутирање на нови Бугари.

Интересно би било да се види колку од тие 1150, кои се откажале од американското државјанство, се Бугари и Автријанци.

Изменето од Platenik - 08.Февруари.2011 во 13:55

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2011 во 13:54
Во школо додека учевме на историја се ни кажуваа како Османлиите ги потурчуваа Православците. Ова сега во мирно доба сами се “пробугаруваат“, Се прашувам -Кој е крив тој што нуди или тој што купува? збунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 248249250251252 295>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.