...Идивиди Клуб на политички фајтери...
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=14325
Датум на принтање: 18.Декември.2024 во 06:28 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
Постирано од: moira
Наслов: ...Идивиди Клуб на политички фајтери...
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 01:19
Оваа тема ја отвараме заедно со AlbanianGirl со цел да може тука да се релаксирате помеѓу дуелите кои ги водите на останатите теми на подфорумот Политика и секако подобро да се запознаете меѓусебе.
Значи на темата не важат правилата на подфорумот Политика, но секако доколку дојде до екстремни навреди помеѓу членовите ке следат санкции.
Ве молиме бидете фини и културни како што навистина сте и уживајте во вашите мигови на релаксација!
Поздрав
П.С.
...Пушењето не е забрането...алкохол и епитети во ограничени количини... :)))
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Коментари:
Постирано од: dudulovski
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 01:33
Хе, хе, тоа значи, Моира, дека ќе треба да ја укинеш суспензијата за Кирца Неделков и неговите клонови, за да може човекот малку поопуштено да продолжи со своите бисери.
------------- Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 01:36
Не, ништо не се укинува...ова ви е Клуб за релаксација, но тоа не значи дека може да се тепате...нели гледаш дека има обезбедување...?
------------- ...have you already tried, the brand new fragrance..."The Desirable"...by "sweet poison" Moira...
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 01:41
Секако, под силно обезбедување, како за време на изборите
|
Постирано од: Анастеа
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 01:42
Темава ќе стане топ... се шо нема да можат да си кажат во другите (политички)... одма трчање тука да се испукаат...
Треба со се да ја обезбедите... и јајца некој да продава... за мавање...
------------- http://www.youtube.com/watch?v=QCQTr8ZYdhg&feature=related" rel="nofollow - Прав сме и ќе бидеме. Ни воздух, ни оган, ни вода, туку земја, само земја ќе бидеме и можеби неколку жолти цветови.
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 01:43
...овде е поефикасно обезбедувањето, мошне брзо интервенира, а и контроли има...
|
Постирано од: granny
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 01:46
Постирано од: mamamd
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 08:45
moira напиша:
...овде е поефикасно обезбедувањето, мошне брзо интервенира, а и контроли има... |
... nemoj samo da e efikasno... ko za vreme na izborite... i ushte da "pripomaga" so polnenje na kutiite... ...nejse... ...jas pocnuvam so ceremonijata... me iznanervira onoj kreskav glas... koj para ushi... so reklamata... Citajte Fokus...za rabotite da vi stanat pojasni.... ... se prashuvam... zoshto na zapad.. koga nekoj ke zabega... vednash vikaat psihoanaliticari... i otkrivaat... dali vo detstvoto bil zloupotrebuvan... od kogo bil...kako bil... kolkavi posledici ostavilo zloupotrebuvanjeto... od koja majcina grada cical... ako e od levata... poblisku do srceto pomali frustracii ke ima bidejki se cuvstvuva sakan... ako e od desnata... se cuvstvuva otugen... pa e agresiven... i taka vo nedogled... ... zoshto tolkav uvod... e pa redno e nekoj da napravi psihoanaliza... na odredeni "novinari"... ... aj shto go napravija pretsedatelot ni...graganinot Crvenkovski... narkoman... pa wiskofil.. pa kleptoman... pa mu zapnaana prethodniot ni shizofrenicarski premier... i mu nametnaa generalskouniformski sindrom... ... sega mu se nafrlija na segashniot premier... i ni pomalku ni poveke ... mu "dijagnosticiraa" samointervjuiranje... demek... sam se prashuval...sam si odgovaral.. sam se karal...sam se smiruval... taka reci firerstvo... zoshto go pravat ova...zoshto se navrteja i na licnosta so najgolem politicki rejting,,,,zaradi tirazot... arno ama... narodot veke ne nasednuva ... na nivnite " interesni nastani"... samo za da si go zgolemat tirazot... ne znam zoshto ama ova poslednovo mi nalikuva na ... ...AVTOBIOGRAFIJA...sega na red se psihoanaliticarite... za mentalniot sklop na fokusarite...
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 10:12
moira напиша:
Не, ништо не се укинува...ова ви е Клуб за релаксација, но тоа не значи дека може да се тепате...нели гледаш дека има обезбедување...? |
Сугерирам..оделов за релаксација на Форумов да се крсти:
ЛАФ-МУАБЕТ
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Постирано од: granny
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 10:30
lele mamamd....a da otvorime tender da vidime koj ke ponudi bolja cena za "koshuli"...po se izgleda ke terbat.....ma ke se zbogatime preku nok...plus nekoj denar vaka "naski" u dzep,od pregovori...
------------- 'She might smile at me,probably thinking to herself,"Poor woman,she will go to hell".And I was thinking,"Poor woman,she is living in hell"
|
Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 12:20
............jas pocnuvam so ceremonijata... me iznanervira onoj kreskav glas... koj para ushi... so reklamata... Citajte Fokus...za rabotite da vi stanat pojasni.... ... za mentalniot sklop na fokusarite..................... [/QUOTE]
Веќе 11 години не живеам во МК. Но памтам дека откога постои тој Фокус тоа било најобично трачерско списание преполно со злоба и невистини. Авторите (меѓу кои оној чиешто име го заборавив, а личи на оса) на такви списанија според мене се најголемите пациенти кои, преку навредите и барањето на валканиот веш (плус читај измислици) на моќните личности во општеството, сакаат сопствените фрустрации да ги ублажат. Затоа не вреди 1. да се даваат пари за таков весник 2. да се губи време во читање 3. со тоа човек да си ја труе душата 4. да се мисли на тоа 5. да се говори за тоа. Заборави.
|
Постирано од: La Ninja
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 12:23
Се сложувам со Чучулига за Фокус...новинарите од тоа списание се надвор од сите вери.
------------- Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 14:47
ULTIMATE FIGHT..............yeeeeeeeeeeeee
------------- I'm out bcz of pathetic around here
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 16:05
... deka se od site veri nadvor....znaeme...toa e posledica.... ama redno e da ja najdeme pricinata.... ve molam argumentirano.... shto ste nacule... shto ste procitale... nekoja bajacka... mora da ima lek... vidovme deka kaznite ne pomagaat.... atentat ne doaga vo obzir... bidejki tie toa go ocekuvat... samo taka mozat da vlezat vo svetot na zrtvite... i slavata.... aj zborete so prijateli... kako da gi izlecime.... ...jas edno vreme mislev... so onoj selskiot sapun... usta pogana da im izmieme...ama se popishmaniv... usta ke im izmiesh...ama frustraciii ne se lecat so mienje... zatoa...apel... pomagajte.... mozebi zad nivnite napisi... se krie apel za pomosh... ...granny milo... nemoj... kaznata gospodava e mnogu golema ako zarabotish na onie.... na koi gospod malku... odnosno malku poveke im skratil vo kefaloto... zatoa...humanost na delo... besplatna pomosh ke im nudime... iljac ke im najdeme.... ... zatoa gospod mnoguuuu ke ne nagradi.....
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 16:58
Ова се вика локален ''алтруизам''.
Не знам само што толку ви згрешиле, или пак ве боли вистината!
...хахахахаха...не ми се верува, ви смета реалноста...!
|
Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 17:49
...parlamentarna birtija...
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 18:57
moira напиша:
Ова се вика локален ''алтруизам''.
Не знам само што толку ви згрешиле, или пак ве боли вистината!
...хахахахаха...не ми се верува, ви смета реалноста...!
|
... ne mi e jasno kade go gledash lokalniot "altruizam=drugizam"... vo licata na kvazi novinarite... plukaci... vo likot na "nivnite omileni licnosti" ili kaj mene... za da me boli vistinata... treba da napishat neshto za mene... a taa cest ke ja nemaat... ...aj ziti leb...koja realnost... smetash deka navistina i ovoj premier "cuva generalska uniforma vo plakarot" ... ako se odnesuva na fokusarite... tie se "altruisti"...ama samo kako opis...na nekoj koj saka da bide drug... da se prestavuvaat za demokratite... pri toa zastrkrivuvajki go svoeto (kako i na site rodeni pred sedumdesetite) mladborecko... komunisticko...trudbenicko minato... pripishuvajki si sebe si demokratija i patriotizam...a na pomladite od sebe etiketa "komunizam".. ...baraj po soodveten termin.... pa da polemizirame....
|
Датум на внесување: 29.Јуни.2008 во 23:14
...терминот ми е апсолутно адекватен и се надевам дека го разбираш...но навикнати сте некој постојано да фрла песок во очи и да сее магла...а кога се критикува и пишува за слабости и недостатоци на системот, на политичките лидерите и на сите нас...тогаш се работи за квази новинари...најверојатно помили ви се Форум и ''просветлените'' новинари од калибарот на Бранко Геровски...
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2008 во 13:55
moira напиша:
...терминот ми е апсолутно адекватен и се надевам дека го разбираш...но навикнати сте некој постојано да фрла песок во очи и да сее магла...а кога се критикува и пишува за слабости и недостатоци на системот, на политичките лидерите и на сите нас...тогаш се работи за квази новинари...најверојатно помили ви се Форум и ''просветлените'' новинари од калибарот на Бранко Геровски... |
... terminot mnogu ubavo go razbiram...zatoa shto go koristam vo sekojdnevniot razgovor doma... odnosno e izraz prezemen od mojot majcin jazik... ... koj toa NIE sme naviknati da ni se frla pesok vo ocite i ni see magla.... koga za napisite na novinarite koi pak ti sesrdno gi branish... presudi i sudot za neargumentiranost... i kleveta.... a ke vidime shto ke presudi i za segashnite napisi.... sepak slovoto na zakonot e mnogu poverodostoen od nash*te shpekulacii... a Forum i Gerovski... se od istata provinencija...taka da ako ne ni e mil Fokus...po analogija ne ni se mili ni Fokrum ni Shpic... ...inaku za argumentite na Fokus... i odbranata na "briselcite" deneshen Vecer ne "prosvetli" nas citatelite so informacija za biogarfijata i semejnoto steblo na novinarite-izvestuvaci od Brisel...
|
Датум на внесување: 30.Јуни.2008 во 16:52
Новинарите кај нас се дебело потплатени. Сепак, сметам дека Фокус покажува едно повисоко и понезависно ниво, за разлика од партиските полтрони како Вечер, Утрински весник и Сител. Секако, од албанскиот блок, Алсат се незаменливи (во пристрасното информирање)
|
Постирано од: DelijaSkopje
Датум на внесување: 30.Јуни.2008 во 19:57
Кога сте кај Фокус, тоа е списание на кое апсолутно не му верувам... Да каже дека денес е понеделник не верувам, јас пак за сигурно ќе си проверам на календар... Еден весник кој еднаш ќе биде фатен во лага, тој кај мене ја изгубил довербата... Ако се прашувате за која лага..? Ќе ви кажам понатака...
|
Постирано од: AlbanianGirl
Датум на внесување: 30.Јуни.2008 во 23:38
ok, bidejki na ovoj podforum sme da diskutirame za politikata, bi bilo interesno da slushneme nejzina definicija vo vid na shegaaaa(koja mozhebi ste ja slushnale i porano)....
eden den, deteto go prashuva tatkoto "Tato, shto e Politikata???
Tatkoto mu odgovara:"Dobro sine, ostaj me da ti go objasnam na ovoj nachin:
"Bidejki jas vi gi donesuvam site pari za ispolnuvanje na nash*te potrebi, ke me vikash KAPITALIZAM.,
tvojata majka administrira so parite, zatoa ja vikame nea VLADA.,
nie sme tuka za da odgovarame na tvoite potrebi, zatoa ti go pretstavuvash NARODOT.,
Sluginkata ja pretstavuva rabotnichkata classa.,
a tvojot najmal brat, go pretstavuva IDNINATA....
Sega razmisluvaj, i potrudi se da sfatish shto e politikata....
i taka, si odi sinot da spie, razmisluvajki za toa shto mu rekol negoviot tatko...
Podocna, taa nok, go slusha svojot pomal brat kako plache, pa se razbuduva i odi da glea shto e rabotava.
i razbra deka maliot placheshe, bidejki gi imashe napolneto pelenite...
Odi kaj roditelite za da gi izvestuva za bratot,tamu glea deka majka mu e vo dlabok son, i nesakajki da go razbudi,
odi kaj sobata na sluginkata, i upssss shto da glea tamu, tatko mu so sluginkata vo krevet....
Naredniot den, sinot mu kazhuva na tatkoto deka razbral kristalno jasno kako funkcionira, i shto vsushnost politikata
znachi...
"Vo red, daj objasni mi so tvoi zborovi"-veli tatkoto....
Sinot odgovara :
"Dodeka KAPITALIZMOT (is screwing) RABOTNICHKATA KLASA,
VLADATA e vo dlabok son,
NARODOT se vrti natamu navamu, NIKOJ NE GO FERMA,
a IDNINATA e vo dlaboka Gom…..a
i......veruvam vi se dopadna.....
------------- You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 14:54
Ја ќе кажам еден ама не е политички...
Го прашува синот таткото...
-тато, што е тоа педер..???
Татково му одговара... - сине , педер тие ова...
Еве јас и комшијата играме шах и се договоривме кој ќе изгуби, да се напупи, а победникот да му го бапне... И така сине јас губам едно 6-7 партии и се држам до договореното... Таман еднаш конечно го победив, тој ми вика неиграм више... Е тоа ти е сине, педер...!!!
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 19:43
Delija,,,voopshto ne mi beshe smeshen vicot
ccc...ni za vicevi ne te biva,,,,
------------- You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
Постирано од: fiks
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 19:45
i shto sega..povtorno nedoreceno i krajno konfuzno....
ccccccccccccc....
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 19:48
hey,,,pa sega izviniii,
nemozham jas i slepcite
da gi pravam da gledaat...
|
Постирано од: Polaris
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 19:49
AlbanianGirl напиша:
Delija,,,voopshto ne mi beshe smeshen vicot ccc...ni za vicevi ne te biva,,,,
| -- Srbin da e i da znae nesto ke se cudam samo da pevat i da igrat znaat drugo nisto
------------- Hayatta kimseye güvenme! çünkü beyaz gülün gölgesi bile siyahtır.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 19:52
xxll напиша:
AlbanianGirl напиша:
Delija,,,voopshto ne mi beshe smeshen vicot ccc...ni za vicevi ne te biva,,,, | -- Srbin da e i da znae nesto ke se cudam samo da pevat i da igrat znaat drugo nisto |
sega shto se cepkash ....shto rece miroslav za turcite..
ti teknuva...eve ke te potsetam...
turcite gi biduva samo za pelivani i krevaci na tegovi..
------------- Само шлаг пена ќе бидеме. Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 19:55
sega ako se karate,
karajte se individualno
ne mora da meshate
vo sekoja vasha diskusija
celi narodi vo toa...
...bidejki teshko e da
procenuvate eden narod
based on postovite
na edna individua...
pozdrav4e od mene
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:01
AlbanianGirl напиша:
Delija,,,voopshto ne mi beshe smeshen vicot
ccc...ni za vicevi ne te biva,,,,
|
Вицот не ти е смешен затоа што не си го сватила...
Треба маааалку поголем коефициент на интелигенција... жалам... Друг пат ќе ти кажам некој полесен џандарски ОК?
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:02
dzandarski..
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:05
AlbanianGirl напиша:
sega ako se karate, karajte se individualno ne mora da meshate vo sekoja vasha diskusija celi narodi vo toa...
...bidejki teshko e da procenuvate eden narod based on postovite na edna individua...
pozdrav4e od mene
| -- Vo pravo si ne treba vo sekoja diskucija da meshame site narodi samo za albancite i za makedoncite treba da diskutirame taka AlbanianGirl I posle makedonskite i albanskite politicari ke velat Makedonija e multietnicka drzava jas velam deka ne e multietnicka tuku dvonacijonalna drzava e i ne zasluzuva da stane clenka na NATO i na EU dur ne se pocituva govorot na site narodi sto ziveat vo Makedonija.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:07
e dobro sega shto ne se pocituva spored tebe kaj turcite
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:16
fiks напиша:
e dobro sega shto ne se pocituva spored tebe kaj turcite
| -- Vo Makedonija ne ziveat samo makedonci i albanci tuku i drugite narodi ziveat a tie se: Turci,Srbi,Vlasi,Romi,Hrvati,Bugari i drugi ostanati narodi. I vo Makeodnija ne treba samo makedonskiot i albanskiot da e sluzben jazik tuku i ovie jazici treba sekade da se iskoristi ako ne se stori toa togas Makedonija da ne se imenuva na megunarodna scena kako mulitetnicka drzava tuku Dvonacijonalna drzava.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:23
e dobro ako dobijat drzavjanstvo 1000(iljada) kinezi teba da se oficijalizira i mandarinski jazikavo makedonija...mene me interesira samo edna rabota:
ZOSHTO OD MALCINSTVATA SIVE OVIE 18 GODINI NIKOJ NE POBARA,CITAJ DOBRO SEGA,-GRAGJANSKI PRAVA-GRAGJANSKI PRAVA-???????? odgovorimi na ova....nishto poveke...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:26
A бе XXLL, Колку службени јазици има во Турска А...??? Да не е и кyрдистанскиот службен јазик...?
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:35
fiks напиша:
e dobro ako dobijat drzavjanstvo 1000(iljada) kinezi teba da se oficijalizira i mandarinski jazikavo makedonija...mene me interesira samo edna rabota: ZOSHTO OD MALCINSTVATA SIVE OVIE 18 GODINI NIKOJ NE POBARA,CITAJ DOBRO SEGA,-GRAGJANSKI PRAVA-GRAGJANSKI PRAVA-???????? odgovorimi na ova....nishto poveke... | -- aaaaaa sega te razbirav sto sakas da kazes znaci i nie treba da vojuvame kako albancite taka ?dobro togas neka e taka samo da znaes Makedonija ako ne dobiva podrska od Turcija Bitola ke e grcko a zapadna Makedonija ke e albansko turskiot ambasador pred nekolku meseci jasno i glasno kaza deka turcite i drugite narodi treba site do eden da dobivat istite pravata kako sto dobija albancite a Gruevski rece deka ke se stori toa i deka site malcinstva ke dobivat pravata zatoa sto Gruevski znae sto moze da go najde ako ne go stori toa
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:52
e sega me razocara totalno....go razbrav tvoeto rezoniranje i mislam deka ne mozeme da se razbereme...
jas ne rekov i ne pomisliv deka treba da se vodi vojna kako shto storija shiptarive....prashanjeto moe za GRAGJANSKITE PRAVA se odnesuva i za niv....ona shto tie go pravea so terorizam i agresija podrzana od nivata kosovo nekogash ke im se vrati kako bumerang....
jas nemam nishto protiv turcite i drugite malcinstva..
i me interesira koga sme kaj jazicite kolku sluzbeni jazika postojat vo turcija....ova go prasha delija..
odgovori na ova..a koga sme tuka i kolku sluzbeni jazika ima vo albanija....
i zoshto mnogu turci vo zapadna makedonija se deklariraat kako albanci na poslednite popisi na naselenie vo makedonija....
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 20:58
fiks напиша:
e sega me razocara totalno....go razbrav tvoeto rezoniranje i mislam deka ne mozeme da se razbereme... jas ne rekov i ne pomisliv deka treba da se vodi vojna kako shto storija shiptarive....prashanjeto moe za GRAGJANSKITE PRAVA se odnesuva i za niv....ona shto tie go pravea so terorizam i agresija podrzana od nivata kosovo nekogash ke im se vrati kako bumerang.... jas nemam nishto protiv turcite i drugite malcinstva.. i me interesira koga sme kaj jazicite kolku sluzbeni jazika postojat vo turcija....ova go prasha delija.. odgovori na ova..a koga sme tuka i kolku sluzbeni jazika ima vo albanija.... i zoshto mnogu turci vo zapadna makedonija se deklariraat kako albanci na poslednite popisi na naselenie vo makedonija.... | leee koj turci se deklarirani kako albanci be ziti oci kazi prvpat slusam od tebe zimi oci koj se ne gi znam koj se tie turci sto se deklarirani kako albanci??? A za makedoncite znam deka vo istocna Makeodnija i vo Ohrid Kaneo kade sto se naoga deka tuka site makedonci se pisani bugari dali moze dami kazis za ovie raboti??? A za turcite 100% mozam da garantiram deka ne se pisat albanci isklucivo kaj mesanite brakovi moze da se desava takvo nesto a tie se retki slucai, ama kaj vistinskite turci ne
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:03
vaka sega ...ima edno selo vo kicevsko vo blizina na tajmishte kade shto e rudnikot za zelezna ruda ne mi teknuva imeto nikako ama beshe naseleno so ,kako sega da kazam so muslimani makedonci koi se deklarirale kako turci torbeshi ...vo oblasta reka vo debarsko istiot slucaj...denes se zapishani kako albanci bratce i nivnite deca ucat albanski...proveri za ova i ke vidish deka e vistina...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:04
a za meshanite brakovi ako se omazi turcinka za albanec taa odma ke ja zapishat kako albanka....
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:06
fiks напиша:
vaka sega ...ima edno selo vo kicevsko vo blizina na tajmishte kade shto e rudnikot za zelezna ruda ne mi teknuva imeto nikako ama beshe naseleno so ,kako sega da kazam so muslimani makedonci koi se deklarirale kako turci torbeshi ...vo oblasta reka vo debarsko istiot slucaj...denes se zapishani kako albanci bratce i nivnite deca ucat albanski...proveri za ova i ke vidish deka e vistina... |
eee pa tie ne se turci be prijtele tie se torbesi a za torbesi da ne prajme muabet za niv tie kako ke im tekna taka praet ponekogas turci se pisat ponekogas albanci a po pravilno tie makedonski muslimani treba da se pisat tie se makedonci ama muslimani ostajgi tie tie ne znaat sto se prvin kako prvin
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:10
fiks напиша:
a za meshanite brakovi ako se omazi turcinka za albanec taa odma ke ja zapishat kako albanka.... | -- Ne e tocno i ova sto go kaza neznam od kade dobivate ovie informaciii
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:11
vaka sega ...kazimi ti mene na shto go temelish tvoeto tursko poteklo..ama nema lazenje...sega imame seriozen muabet....pa jas ke ti iznesam moe viduvanje za ovie raboti...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:13
xxll напиша:
fiks напиша:
a za meshanite brakovi ako se omazi turcinka za albanec taa odma ke ja zapishat kako albanka.... | -- Ne e tocno i ova sto go kaza neznam od kade dobivate ovie informaciii |
ova e cista vistina..pa sum bil svedok na takvo neshto koga albanec ja zapishuvashe svojata zena za drzavjanstvo vo policija ja pisha albanka a taa beshe turcinka predhodno cel zivot
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:17
fiks напиша:
vaka sega ...kazimi ti mene na shto go temelish tvoeto tursko poteklo..ama nema lazenje...sega imame seriozen muabet....pa jas ke ti iznesam moe viduvanje za ovie raboti... |
Moeto poteklo e od Turcija imam i dokumenti za toa od kade se dojdeni moite dedovci plus nie turcite imame svoj jazik imame kultura imame istorija nie sme drugi a za torbesite sto kaza preska ti ne znaat sto se kako na primer nekoi makedonci vo istocna Makedonija sto se me razbiras. A ne zaboravaj deka turcite ovdeka bile 500 godini koga si otisle od ovdeka ne zminaja site normalno deka i nekoj turci ostanija ovdeka..
|
Постирано од: oon
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:21
Vo pravo e xxll jas znam turci sto ne se pisat albanci imam i mnogu drugari turci i gi znam kakvi se...
Golem pozdrav do site Turci vo Makedonija..
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:27
vo red eve da receme deka si ti so tursko poteklo od turcija...ami sega vidi vaka so drugive shto se pishani turci a ne znaat ni jazik ni butur....shto so niv???
jas vo oci sum im kazuval deka ako se tie turci jas sum mongolec potomok na dzingis kan....eve da receme stanuva makedonija drzava so 10 sluzbeni jazici ..na shto ke lici toa ..a drugive turci koj jazik ke ucat koga majcin im e makedonski...mestoto na mojata kuka e kupeno od zena turcinka vo 1951 godina a go kupil dedo mi ..so ova ti potvrduvam deka imalo tuka turci no najgolem broj se iseleni vo pedesetite godini od minatiot vek....
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:32
fiks напиша:
vo red eve da receme deka si ti so tursko poteklo od turcija...ami sega vidi vaka so drugive shto se pishani turci a ne znaat ni jazik ni butur....shto so niv??? jas vo oci sum im kazuval deka ako se tie turci jas sum mongolec potomok na dzingis kan....eve da receme stanuva makedonija drzava so 10 sluzbeni jazici ..na shto ke lici toa ..a drugive turci koj jazik ke ucat koga majcin im e makedonski...mestoto na mojata kuka e kupeno od zena turcinka vo 1951 godina a go kupil dedo mi ..so ova ti potvrduvam deka imalo tuka turci no najgolem broj se iseleni vo pedesetite godini od minatiot vek.... | --aaaaaaaaaaaaaaaaa ti izgleda zaradi inaet mi zboruvas ovdeka kontra abe 1000 pati kazav deka torbesite ne se Turci tie se makedonci ama se pisat nekoji albanci nekoji turci i koj si ti da me mesas so torbesite ovdeka. Ako zboruvam i jas kontra zaradi inaet ke velam deka ne si makedonec tuku si bugarin
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:33
Aj te molam ne me nerviraj...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:34
ne se razbirame.....ajde drug pat ke se citame...pozdrav
i ne sakam da te nerviram...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:37
xxll uzivaj brat ostajgi za zal i kaj nas makedoncite imaat nekoji nepismeni sto ne znaat da razlikuvaat narodite. Ti ubo mu kaza ama ovoj dudukot fiks ne saka da te slusa...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:43
oon напиша:
xxll uzivaj brat ostajgi za zal i kaj nas makedoncite imaat nekoji nepismeni sto ne znaat da razlikuvaat narodite. Ti ubo mu kaza ama ovoj dudukot fiks ne saka da te slusa... |
А ти се рачунаш за писмен БЕ? Па може , ама исто колку што е и XXLL писмен...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:48
DelijaSkopje напиша:
oon напиша:
xxll uzivaj brat ostajgi za zal i kaj nas makedoncite imaat nekoji nepismeni sto ne znaat da razlikuvaat narodite. Ti ubo mu kaza ama ovoj dudukot fiks ne saka da te slusa... |
А ти се рачунаш за писмен БЕ? Па може , ама исто колку што е и XXLL писмен... |
Ti be srboman eden da si kutis i da begas vo Srbija ili vo Grcija zatoa sto ne si makedonec i ne zasluzuvas da zivees ovdeka.. Sekogas za Srbija mislis a za Makedonija velis deka e juzna Srbija.
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 21:52
oon напиша:
Ti be srboman eden da si kutis i da begas vo Srbija ili vo Grcija zatoa sto ne si makedonec i ne zasluzuvas da zivees ovdeka.. Sekogas za Srbija mislis a za Makedonija velis deka e juzna Srbija. |
Стварно така сум рекол БЕ...? А каде? Дај да прочитам...
А ти што си БЕ... Блгарче??? Ај оди си во Бугарија или со XXLL заедно во Турска...
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 22:05
Golem pozdrav do oon i do site vistinski makedonci.
|
Постирано од: apce
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 22:07
cekaj i ja da se priklucam na debatava
kako prvo ne gi dirajte turcite zatoa sto vo momentot
tie se najgolemite makedonski patrioti
uste ne sum cula nekoj od niv da zeme bugarski pasos
dodeka mnogu MAKEDONCI se prodadoa
i potpisaa tamu nekoi formulari deka duri od pradedo
bile bugari a drugi uste placat za kralja i otadzbinu
taka da lojalni na drzavava ostanaa samo turcite i po nekoj
makedonec na komu navistina mu znaci ova malo parce zemja
------------- apce
|
Голем поздрав до XXLjLj... и до си те Кyрди...
|
Постирано од: apce
xxll напиша:
Golem pozdrav do oon i do site vistinski makedonci. |
te shuk*r abi
------------- apce
|
Датум на внесување: 01.Јули.2008 во 22:34
...ja zalam moira... nema pet minuti odmor...na ovie zeshtini se e so metlata v raka... taman ke zameti edno ... drugo i se pojavuva... kulirajte malku... ostavete gi genocidite... proteruvanjata... nacionalizmot i velicenjeto... fatetete se malku za rabota... napravete neshto za ova zemja... od zbor fajde nema...dela... ne podelbi...
|
Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 11:49
Треба да ја исчистиме оваа земја. Но, од каде (од кого) да почнеме?
------------- Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 12:10
...od opushocite od cigari frleni po ulica...od kupishta gubre pokraj kontejnerite... od plasticni kesi rasfrleni nasekade niz parkovite... znaci prvo vidlivoto gubre...a potoa nevidlivoto...
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 12:18
Еј ноќеска околу два во паркот пред собрание го видов оној Стојко Стојков, главниот на стечајците, ќе предизвикаше инцидент, му се нафрли на некој човек што седеше на клупа. Се расправаа `говедо`, `вол` и слични епитети, ама се брзав и не видов дали после се степаа.
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 12:30
...i shto sega...so polovichna informacija doagjash...kako ke tracharime...?...drug pat da ne ti se povtori...
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 12:45
dudulovski напиша:
Еј ноќеска околу два во паркот пред собрание го видов оној Стојко Стојков, главниот на стечајците, ќе предизвикаше инцидент, му се нафрли на некој човек што седеше на клупа. Се расправаа `говедо`, `вол` и слични епитети, ама се брзав и не видов дали после се степаа. |
... a ova ti e tebe vest... za kaj nas e cudno nekoj da ne se stepa... ta za tepacki... nema potreba da gubish vreme da gledash... garant se stepale....... vide li onie na fakultet... obezbeduvanjeto... epten se obezbedija... nekoj vo bolnica...nekoj na asvalt... ... ..moira......kolku covecinja smeev da stavam... ne zameruvaj...brojam... da ne zaboravam do septemvri...
|
Постирано од: Karamazov
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 14:11
dudulovski напиша:
Еј ноќеска околу два во паркот пред собрание го видов оној Стојко Стојков, главниот на стечајците, ќе предизвикаше инцидент, му се нафрли на некој човек што седеше на клупа. Се расправаа `говедо`, `вол` и слични епитети, ама се брзав и не видов дали после се степаа. |
Moze i se stepale ako ovoj mu mocal do sator....
------------- tre, tri, tra
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 14:14
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 14:19
mamamd напиша:
dudulovski напиша:
Еј ноќеска околу два во паркот пред собрание го видов оној Стојко Стојков, главниот на стечајците, ќе предизвикаше инцидент, му се нафрли на некој човек што седеше на клупа. Се расправаа `говедо`, `вол` и слични епитети, ама се брзав и не видов дали после се степаа. | ... a ova ti e tebe vest... za kaj nas e cudno nekoj da ne se stepa... ta za tepacki... nema potreba da gubish vreme da gledash... garant se stepale....... vide li onie na fakultet... obezbeduvanjeto... epten se obezbedija... nekoj vo bolnica...nekoj na asvalt... .....moira......kolku covecinja smeev da stavam... ne zameruvaj...brojam... da ne zaboravam do septemvri... |
...uchitelke najsakana, na temava pushtiv srce, i ve castam...kolku sakate tolku...!!!
...i posle zhalete se deka losha sum bila...
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 15:35
Паланчански напиша:
Треба да ја исчистиме оваа земја. Но, од каде (од кого) да почнеме? |
Да почнеме од Охридскиот договор... Најпаметно ќе биде...
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 23:31
a bre,,,mi gi nema veke
prijatelite od politika,,,
...a ushte malku ke si odam
na odmor,,,
pa nema da gi vidam veke...
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 23:47
AlbanianGirl напиша:
a bre,,,mi gi nema veke
prijatelite od politika,,,
...a ushte malku ke si odam
na odmor,,,
pa nema da gi vidam veke...
|
Па еве јас сум тука душо...
А каде ќе одиш на одмор...?
|
Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 23:57
da be ti,,,
so tebe ne mi se ni razgovara
nitu mi se kara...
poshto ti si nacist,,,
si odam vo florida negde...
|
Постирано од: Паланчански
Датум на внесување: 03.Јули.2008 во 10:48
DelijaSkopje напиша:
Паланчански напиша:
Да почнеме од Охридскиот договор... Најпаметно ќе биде... |
Значи треба да почнеме од Црвенковски, Ѓорѓиевски, Џафери и... Четвртиот мислам дека е исчистен од Алах.
------------- Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
Датум на внесување: 03.Јули.2008 во 18:03
Паланчански напиша:
DelijaSkopje напиша:
Паланчански напиша:
Да почнеме од Охридскиот договор... Најпаметно ќе биде... |
Значи треба да почнеме од Црвенковски, Ѓорѓиевски, Џафери и... Четвртиот мислам дека е исчистен од Алах. |
...vnimavajte...25%...A 13%.R.. 10 T:... 5%S.... i 0,5% V... odnosno ova 0,5...pola coek....V....
|
Постирано од: Гостин
Датум на внесување: 03.Јули.2008 во 18:58
ABE TREBA DA VLEGUVAME VO NATO I EU AMA NEMALO NESTO ZA NAS.KE NE BIDE DO KAJ 2160 GOD
|
Постирано од: ...Well...
Датум на внесување: 03.Јули.2008 во 19:32
Паланчански напиша:
...od stracin pa nadole...
------------- ...I feel like there is no need for conversation...
|
Датум на внесување: 03.Јули.2008 во 19:47
...Well... напиша:
Паланчански напиша:
Треба да ја исчистиме оваа земја. Но, од каде (од кого) да почнеме? | ...od stracin pa nadole... |
...me iznasmea...
|
Постирано од: seka
Датум на внесување: 04.Јули.2008 во 23:28
...Well... напиша:
Паланчански напиша:
|
problemot e sto "stancite" koga ke treba ke se kazat makedonci a koga ne im e nisto potrebno i koga posakuvaat pojse pravila togas se pak "stranci"
------------- Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 05.Јули.2008 во 23:48
stracin?,...stranci?!,..,..........
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Постирано од: DJAKONDO
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 18:18
AlbanianGirl напиша:
da be ti,,, so tebe ne mi se ni razgovara nitu mi se kara... poshto ti si nacist,,,
|
jas ne sum nacist,
aj da se karame nie dvajca
------------- Изјавувам дека ги прочитав условите за користење на форумот и со истите се согласувам и ги прифаќам
s.r. Dzaki
|
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 20:06
AlbanianGirl напиша:
da be ti,,,
so tebe ne mi se ni razgovara
nitu mi se kara...
poshto ti si nacist,,,
|
Не ти чини ова да знаеш... Исто како јас да те наречам терористка и дека затоа несакам да разговарам со тебе...
|
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 21:40
da, zarem se navredi??
pa te molam, na shto lichea dosega site onie tvoi izjavi
za nekakvi si "virusi",chistenje na "shiptari", arnaut girl, i site drugi zborovi so koi gledash so potcenuvanje, i potsmev na mojata nacija...
epa dusho, da ne chekash sluchajno da te vikam
Majka tereza, za rashiruvanje na "tolerantnosta i lubovta" pomegju chlenovite tuka na forumot???
a jas so nishto dosega ne sum zasluzhila da me narekuvaat teroristka,
ili takvo neshto, pa zatoa i ti ne mozhesh da mi zalepish takva etiketaaaa....
|
Постирано од: mircem
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 22:03
albanian ti go nema miroslav g8 nema koj da te brani
|
Постирано од: novace
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 22:06
...Well... напиша:
Паланчански напиша:
|
Страцин???
Која ли волкоебина ја преставува тој твој страцин???
------------- Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
Датум на внесување: 06.Јули.2008 во 22:16
mircem напиша:
albanian ti go nema miroslav g8 nema koj da te brani
|
hmmm...ne se sekavam deka nekogash sum bila pridruzhena so bodigardi??!!
|
Датум на внесување: 07.Јули.2008 во 14:26
Велиш со ништо не си заслужила да те нарекуваат терористка??? Како не , кога подржуваш терористи... и тоа оние најлошите, нај крвожедните, она што човековата историја не памети , кои сега моментално, повторувам МОМЕНТАЛНО се наоѓаат на Косово и Метохија...
Што си ти кога се радуваш и подржуваш такви појави, без разлика дали се од твојот народ или не...???
|
Датум на внесување: 08.Јули.2008 во 00:03
te molam, za da razjasnime koj shto poddrzhuva, dobro e da mi go izlozhuvash tvojot koncept za terrorizmot, i sekako dokolku mozhesh da mi posochish nekoi konkretni primeri???
can u please???
|
Датум на внесување: 08.Јули.2008 во 12:42
AlbanianGirl напиша:
te molam, za da razjasnime koj shto poddrzhuva, dobro e da mi go izlozhuvash tvojot koncept za terrorizmot, i sekako dokolku mozhesh da mi posochish nekoi konkretni primeri???
can u please??? |
Тоа не е мојот концепт за тероризам, туку тоа е самиот тероризам... се прашуваш кој?
Бандити криминалци, па и обични луѓе кои вршат терор врз одредено население, му го попречуваат секојдевниот нормален начин на живот... Прво почнуваат со заплашување, од типот на тепање, претепување на машкиот дел од фамилијата, потоа нудење евтина цена за имотите со цел да се иселат...
Кога тоа нема да помине, се преоа на друга фаза, пострашна... Почнува убивање, труење на стоката, па се до палење на нивите, тракторите и останатата механизација, со цел да се уништи начинот на кој луѓето заработуваат за леб... Знаеш ли што значи на селанец да му го запалиш житото??? Да му ги убиеш воловите , коњите, кравите??? Како тој човек понатаму мирно ќе живее и дали ќе сака тука да живее... И нормално се случуваат преселувања, но не сите...
За останатите кои сеуште не се иселени, се преоѓа на трета ептен етрашна фаза... Почнуваат да се силуваат жени, ќерки... и се палат куќите во кои што живеат луѓето... Пази, ова се случува во 20 век кога цивилизацијата тера напред и технологијата е се понапредна и кога сеуште постои универзитет на Албански јазик во Приштина, а овде имаме терор како да е 18 век... Луѓето ги напуштаат своите изгорени домови и бегаат... Но и таа фаза не успева да ги избрка сите, најупорните и нај храбрите остануваат... Но тука теророт не запира, се иде на четвртата нај страшна фаза... Лугето почнуваат да бидат киднапирани, со сила одведувани некаде каде што им се губи секаква трага... Никој веќе незнае ништо за нив... се слуша дека се убивани и закопувани, што на крај излегува дека тоа е точно...
Ете тоа во кратки црти е тероризам, драга моја... Тероризам смислен и вршен со децении наназад... Ете таков е твојот сакан народ на Косово и Метохија... Знам сега ќе речеш и дека Србите го правеле истото... Таму постоеше полиција и се обидуваше нешто да стори и имаше полно апсења, а кога дојде ситуацијата најлошо што може да биде, полицијата стана се побрутална, затоа што таму сите Албанци беа племенски сврзани... Кого и да уапсиш сигурно не е невин... немаше човек или дете, а да не фрла камења, па и молотови коктели врз полицијата...
Таков терор не се памети во човековата историја и кога ќе видам некој како тебе дека им се радува и дека се радува на нешто со сила земено и потоа прогласено за свое, ми се превртува стомакот...
|
Датум на внесување: 08.Јули.2008 во 21:17
Delija, znaesh shto me sovetuvaat sekogash moite roditeli???
- deka pred da donesam bilo kakov zakluchok, pred da presuduvam bilo kogo, da slushnam verziite na site zasegnati strani, da gi sogledam i dvete strani na medaljata, pa potoa da se potrudam da donesam "SVOJ" zakluchok, koj shto za svoja baza ke si ja ima REALNOSTA, dodeka EMOCIITE da bidat shto e mozhno ponastrana od procenkata...
...ti, gledam deka imash kreirano mislenje, doneseno iskluchivo vrz argumentite na ednata strana, i sekako vrz tvojata emotivna prizvrzanost kon Srbite...
,,,a toa, iskreno zhalam, no premnogu e daleku od ona shto go narekuvame gledanje na rabotite ONAKVI KAKO SHTO SE...tuku poveke nalikuva na ONAKA KAKO SHTO JAS SAKAM DA GI GLEDAM I PROTOLKUVAM,,,
mozhebi nesvesno go pravish toa, no veruvaj mi, deka sekogash i sekade ke pogreshish so svoite zakluchoci,
koi se doneseni bazirano na tvojata slika kreirana vo tvojata glava, a koja za zhal, e ispolneta so otrovot na predrasudite, i naklonetostite,,,,e toa, DEFINITIVNO, sekogash ke te ostava daleku daleku od toa SHTO NAVISTINA E, toa SHTO NAVISTINA POSTOI, toa SHTO NAVISTINA TE OPKRUZHUVA!!!
|
Постирано од: Zajcef
Датум на внесување: 08.Јули.2008 во 21:52
Сакаш да кажеш дека овие работи не се случуваа?Доколку имаш информации изнесиги-баш ме интересира која е вашата приказна т.е како ги гледате работите вие Албанците?
------------- Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 01:32
Zajcef напиша:
Сакаш да кажеш дека овие работи не се случуваа?Доколку имаш информации изнесиги-баш ме интересира која е вашата приказна т.е како ги гледате работите вие Албанците? |
kako gi gledame rabotite nie ALBANCITE????
jas ne znam kako gi gledat rabotite albancite, makedoncite, turcite, srbite, gremancite, itn,,,
jas znam kako gi gledaat rabotite REALISTITE...
....poshto postoi samo edna VISTINA,,,po koja treba da tragame site nie....
p.s...i DOSTA VEKE,,,ne politiziram ponatamu,
ke si zemam minuta odmor
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 11:26
AlbanianGirl напиша:
Zajcef напиша:
Сакаш да кажеш дека овие работи не се случуваа?Доколку имаш информации изнесиги-баш ме интересира која е вашата приказна т.е како ги гледате работите вие Албанците? |
kako gi gledame rabotite nie ALBANCITE????
jas ne znam kako gi gledat rabotite albancite, makedoncite, turcite, srbite, gremancite, itn,,,
jas znam kako gi gledaat rabotite REALISTITE...
....poshto postoi samo edna VISTINA,,,po koja treba da tragame site nie....
p.s...i DOSTA VEKE,,,ne politiziram ponatamu,
ke si zemam minuta odmor |
А зошто паничиш?Јас те прашав нешто сосем нормално-и баш ме интересира која е вашата гледна точка?Не постои една вистина-вистини има колку и луѓе!Затоа те прашувам која е Албанската вистина....
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 13:17
ne panicham,,,voopshto...
samo ti kazhuvam deka ne znam koja e albanskata vistina,
znam samo koja e vistinata
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 14:06
Добро еве ќе го преформулирам прашањето-кажи ми ја вистината па ќе видиме чија вистина е тоа-може?
|
Постирано од: Gorg
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 14:25
AlbanianGirl напиша:
ne panicham,,,voopshto...
samo ti kazhuvam deka ne znam koja e albanskata vistina,
znam samo koja e vistinata |
Eve edna dobra misla od Abraham Lincoln za vistinata i lagata:
You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.
p.s. Ova vazi i za G'ujo i negovata marketinska agencija zvana Vlada.
------------- Sakaj go svojot sosed, no pazi se da ne te fatat
|
Постирано од: Gorg
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 14:32
...eve uste edna dobra od Mark Tven
Always tell the truth. That way, you don't have to remember what you said.
...vo pravo si e coekot
------------- Sakaj go svojot sosed, no pazi se da ne te fatat
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 16:04
Gorg напиша:
...eve uste edna dobra od Mark Tven
Always tell the truth. That way, you don't have to remember what you said.
...vo pravo si e coekot |
Оваа вторава од Марк Твен повеќе ми се свиѓа...
Тој што лаже еден ден ќе заборави што кажал (излажал) и сам ќе се фати во лага... Јас неможам да се фатам во лага, затоа што секогаш ја кажувам вистината, колку таа и да боли...
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 16:51
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 17:10
Zajcef напиша:
Добро еве ќе го преформулирам прашањето-кажи ми ја вистината па ќе видиме чија вистина е тоа-може? |
ih...sega,,,dodeka dojdovme do tochkata na pravilno postavuvanje na prashanjeto, jas ja izgubiv voljata za
diskusijaa
...shto znam, od vremeto ke da e....
|
Датум на внесување: 09.Јули.2008 во 17:16
AlbanianGirl напиша:
Zajcef напиша:
Добро еве ќе го преформулирам прашањето-кажи ми ја вистината па ќе видиме чија вистина е тоа-може? |
ih...sega,,,dodeka dojdovme do tochkata na pravilno postavuvanje na prashanjeto, jas ja izgubiv voljata za
diskusijaa
...shto znam, od vremeto ke da e.... |
Да можеби е од времето-или пак одбиваш да го одговориш прашањето Ако не сакаш слободно не го одговарај никој не те тера...
|
|