|
Како се грижите за родителите од дистанца? |
Внеси реплика |
Автор | |
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Декември.2007 во 11:19 |
Еве уште една нова тема, малку специфична. Повторно за македонците надвор од МК: како го решавате проблемот со старите родители кои останале во МК, а на кои им треба нега? Мојот татко на пример е стар, но е витален и се држи. Сепак, се прашувам како ли ќе биде за некое време, кога ќе му бидам повеќе потребна, но нема да можам секогаш да бидам таму, бидејки тука работам. Утеха е дека ќе има и други членови од фамилијата кои ќе се грижат, но, и јас би сакала да сум таму..Парата не решава се.
Како е кај вас, што мислите вие, како се снаоѓате, каков е вашиот став. Убаво би било да споделиме малку искуства на оваа чувствителна тема. Изменето од chuchuliga - 13.Декември.2007 во 11:19 |
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го имам ова доживеано и од двете страни....едната ,,кога бев горе,, , другата сега е братми ,,горе,, па е во ваша кожа а мене единствено ми се јавува да праша како се стариве . Перцепцијата е тотално различна , кога не си тука , од таму ,дури и по информација дека некој има обична настинка ја доживуваш пострашно . Мислата , стравот, грижата кон блиските си го прави своето . Секако денес со можностите за релативно евтин секојдневен видео контакт преку месинџериве е поинаку . Често се случува да одам да сетирам кај постари луге видео контакт со ,,нивните далеку,, . Сепак...далечината си е далечина...грижата си е грижа...тоа ке си остана така за навека. |
|
YImI
Нов член Регистриран: 05.Јануари.2008 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako ne se kamerite i mesendzerite moze i ke gi zaboravam rodninite od mk...A sum iskusil jas tuka roditelite tamu za 1 god....ama web kamerite ni zavrsija dobra rabota
|
|
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tocno |
|
|
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И моите и родителите на сопругот се сеуште релативно млади и здрави. Ама бабите и дедовците боледуваат и тажно ни е што не можеме ни да ги видиме.
|
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |