|
Дали би се вратиле во Македонија? |
Внеси реплика | страница 123 39> |
Автор | |
mia111
Сениор Регистриран: 26.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 597 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Ноември.2005 во 09:34 |
DEFINITIVNIO BI SE VRATILA.
NEMOZAM DA ZAMISLAM DA ZIVEAM I DA RABOTAM NADVOR. MOZEBI BI GO PROSIRILA BIZNISOT SO LUGE MOI PRETSTAVNICI DA JA PRETSTAVUVAAT MOJATA FIRMA KADE I DA E NO JAS BI OSTANALA TUKA DA JA KOORDINIRAM RABOTATA,PA OVA E NASA ZEMJA TREBA DA PRIDONESUVAME DA SE RAZVIVA EKONOMSKI ,NIE STO SM\NE OD OVDE AKO NE PRIDONESIME ZA TOA ZEMJATA DA ODI NAPRED VO TOJ POGLED PA KOJ SKATE DA GO NAPRAVI TOA.
|
|
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па ако имам куќа во Монако како да се вратам? Нема резон!
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мојата работа често дозволува патувања.Некогаш и размислував за ова,но сепак не се донесува така лесно одлука.Јас сум многу поврзана емотивно за моето семејство,можеби затоа што сум единица па ова донекаде и влијаело врз мојата одлука да не ја напуштам Македонија.
Но кога би заминала сепак тоа би било на кратко време и би се вратила назад. |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
angelce
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2005 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 316 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas poveke pati sum se selela so moite niz mnogu drzavii veruvajte toa e najtesko.Toa e kako da si sekade i na kraj nikade Tesko mi e i sakam da sum vo MK ama ovoj pat najverojatno nema da se vratam za sekogas da ziveam,ama neznam sto ke mi donese zivotot,mobezi i toa ke se sluci |
|
was ist los?
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со оние што веќе се заминати надвор од МК имам разговарано и никој од нив не помислува за враќање назад.Многумина од нив е се школуваат тамо,ја прифатиле нивната култура, начин на живот, нови познанства...па така што не ни помислуваат за МК.Велат и одморот ако им е подолг од две недели во МК им здосадувал.Им се допаѓал само ноќнот живот кај нас, но останатото не.Поинаку се живее во Европа,поиндивидуално,без дружење често, но ете на нив им одговара овој начин на живот.Можеби добрата работа и сигурната заработувачка која им удоволува добар жибот.
Изменето од maja |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas gi poddrzuvam maja, zaso stvrano e taka, imam rodnini niz cela evropa... i oni tocno mi kazuvaat... |
|
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
|
Barbika
Сениор Регистриран: 10.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 860 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малкумина се вратиле,но повеќето не ни помислуваат за назад.Животот станува навика,пушташ корени и тешко се одлучуваш за назад!
Имам многу роднини и добри пријатели во странство со добра живеачка!Технологијава не поврзува ,а со тоа им ја намалува носталгијата!
|
|
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
iskreno, ne bi se vratila vo mk da ziveam ,samo preku leto idam da se vidam so rodninite....nisto poveke
pozdrav do site makedonci |
|
|
|
rebeka
Сениор Регистриран: 17.Јуни.2005 Локација: Austria Статус: Офлајн Поени: 347 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NIKOGAS NE BI SE VRATILA.ZIVOTOT E POINAKOV.NACINOT NA KOJ RAZMISLUVATE
E POINAKOV. FORUMOT VI E POINAKOV.KOJ STO DA RECE SE FAKATE NA
ZBOR.BALKANSKI MENTALITET.UCESTVUVAM NA STRANSKI FORUM TOJ E
PORELAKSIRAN.OVDE OCI VADITE.STE FORMIRALE GRUPA I SEA UDRI PO NEKOJ
KOJ VI SMETA.EDNAS MESECNO VE SLEDAM AMA DA VI KAZAM NE MI SE
DOPAGATE,MOZAM DA IZBROJAM OD ONA STO CITAM SAMO DVE DEVOJKI I TROJCA
DECKOVCI.DA NE IMENUVAM.ALI I FORUMOT KE VI E TRUL KAO DRZAVATA AKO
NASTAVITE VAKA.
|
|
mnjkl |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa i vo pravo si tuka nekade,samo nemoj mnogu da nevreduvas |
|
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas definitivno bi se vratil.mnogu si ja sakam Makedonija.ednostavno
samo tamu si se custvuvam ko doma.mozda zaradi to so mnogu mal period
sum nadvor,a mozda i ke ostanit taka.mnogu sakam da patuvam(iako temava
pocvit deka nekoj mrazel tipci so velele taka)a posle nekoe vreme da imam kaj da se vratam i da i recam:"e sega sum doma".
sepak moe mislenje so ne morat da e i na drugite |
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
rebeka! alal da ti e za ova sto go kaza.....
|
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
maja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејки подолго време сум надвор од МК и гледајќи го овде сето она што успеав да го реализирам за непол месец дена,почнав да размислувам и за мое останување овде.Е сега треба да си решен за ваков чекор, добро да се размисли.Не е баш сеедно, но гледам дека работата ме исполнива, можам повеќе да успејам овде,имам свои пријатели кои поинаку гледаат на се околу нив,одлично комуницираме,се дружиме и како да станувам дел од овој нов би рекла свет околу мене.Ми се допаѓа сето ова.Па би рекла само здравје.Другото нека дојди само по се*е,
Ги разбирам сега сите оние кои ја напуштиле МК, но секој сака за се*е подобра иднина. |
|
|
|
ugro
Сениор Регистриран: 03.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e
|
|
Внеси реплика | страница 123 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |