|
PARADISE MACEDONIA |
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Автор | |||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Сметај три години не 100... Во минатите 97 години на овој народ не му било до туризам... |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ocigledno turizmot bil razvien uste pred 2 000 godini. Eve citajte, vo Negorski banji doagjale slavni licnosti
Во Негорските бањи се капел и Александар Македонски! |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Целосно гледано мамамд Македонија била лулка на културата... Тоа што моментално се ископува кај нас го има ретко каде во светот... Еве ја на пример сум бил во Маинц Германија се ископува една римска бања и неверојатно е какво внимание му се има посветено на комплексот...Кај нас такви комплекси има на секој чекор... За разлика од тоа на пример веднаш до Римската Бања во Банско Струмичко комунистите направиле хотел и само господ знае како не ја трефнале бањата , сигурен сум дека ке ја уништиле во целост... А бањата подоцна случајно е најдена и е многу добро очувана... Зборот ми е додека во светот се градело кај нас се уништувало и не треба да не чуди што Македонија моментално на оваа дереџе... Сепак јас верувам дека тркалото се врти а Македонија повторно ке си го добие своето место во светот... |
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......................
Изменето од Popi - 15.Ноември.2009 во 06:23 |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не те разбирам , те молам развиј ја малку реченицата, ми изгледа интересно твоето мислење, а мислам и дека не се согласувам... |
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.....................
Изменето од Popi - 15.Ноември.2009 во 06:23 |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Doagjale od Pela do tuka. I nie od Skopje odime za Ohrid, Prespa, Pelister, Krusevo. Toa e turizam neli? |
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
....................
Изменето од Popi - 15.Ноември.2009 во 06:24 |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ajdeee,...i turizmot go "izmislile" makedoncite,...samo shto,..izgleda,..ne im uspeva da go ,...razvijat !....
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ок не те разбрав... Тогаш било друго време , за да дојдеш од Пела до Гевгелија веројатно било споредливо како денес од Англија за Македонија да долеташ... Значи компарација не е можна...Инаку како што реков се додека ние самите не си ги разработиме туристичките центри не треба да очекуваме ниту гости од страна... Инаку јас те разбрав дека тоа што Александар се бањал во тие бањи не можеме да го продадеме како маркетинг на странците..,Затоа не се сложував... |
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
......................
Изменето од Popi - 15.Ноември.2009 во 06:24 |
|||
kultuzin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хахаха Германската Амбасадорка може комотно нејзиното палто да си го менува ако и е тесно а за нашето не треба да се секира, јас многу комотно се осеќам во него..
Инаку што се однесува до Александар во една туристичка книга од една германска авторка, таа раскажува дека најверојатно оризот во Кочанско го донел Александар од некоја од земјите кои ги поробувал и наредил да се посее во неговата татковина, да баш така пишува германката ВО НЕГОВАТА ТАТКОВИНА...Исто така вели не треба да ве чуди што македонското вино има толку изненадувачки добар вкус , тоа се должи на неговата традиција ...Уште во 4 век пред исус , за време на Александар, во тиквешијето се садеше грозде и се произведуваше вино... Е така ова се цитати кои јас слободно ги преведов... Ете дојдовме до заклучок дека Антиката може и текако да биде вклучена во маркетиншката стратегија за промовирање на Македонија... затоа што верувај те ми Александар сите го знаат... Досега не сум сретнал човек, Кинез, Јапонец, Авганистанец, Германец, Французин, Латино Американец , Арап....кој неслушнал за Александар Македонски и што е најдобро сите го идентификуваат како Македонец... Веројатно само ние се срамиме од тоа и сакаме оваа непроценлива историја да ја поклониме на некој...кого Александар го поробувал... Малку забегав ама ете и тој дел од историјата го заокружува насловот на темата РАЈСКА МАКЕДОНИЈА... |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa ,s hto ne se vratish tuka togah,..shtom ti e tolku rajska?!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Popi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.....................
Изменето од Popi - 15.Ноември.2009 во 06:25 |
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |