|
Како до USA виза.... |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 02.Ноември.2008 во 03:26 |
http://www.dvlottery.state.gov/ - ова е официјалната страна. Ама не се пријавувајте, да има за мене поголема шанса Изменето од Miriam - 02.Ноември.2008 во 03:26 |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
igorjuve
Нов член Регистриран: 11.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bi sakal da dobijam mislenje od site koi barem malku se zapoznaeni kako najlesno ili barem nekako moze da se dobie visa za USA.
Vi blagodaram mnogu, pozdrav. |
|
Ssssssssssssss
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa brat ke ides na intervju i toj tamu ke oceni spored nego dali ke si ostanes ili ke si se vratis bitno e da nemas rodnini od prvo koleno i ke te isprasa toj tamu i ke proceni dali treba da ti dadat ili ne
|
|
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За каква виза се работи??
|
|
igorjuve
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=igorjuve] Bi sakal da dobijam mislenje od site koi barem malku se zapoznaeni kako najlesno ili barem nekako moze da se dobie visa za USA.
Vi blagodaram mnogu, pozdrav. A za visa pa i ne e bitno dali e turisticka ili dr. |
|
гоcтин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Незнам точно да ти кажам,бидејки сум со USA државјанство,ама за туристичка виза(како што они ја нарекуваат неимигрантска) знам дека прво треба да купиш идентификазионен број..12 долари,па да се јавиш на 02-309-9090 и ќе ти кажат термин(понеделник,среда или петок),на која сметка да уплатиш и кои документи да ги понесеш со тебе..Треба да си вработен,стамбено обезбеден и такви глипости за да знаат дека всушност планираш да се вратиш(инаку може да бараат жената или детето да ти останат во МК а ти да одиш--нормално за тие што имаат)...
Траба да имаш пополнет DS-156 формулар,DS-157 формулар,слика 5на5 и уплатницата на 131 долар... Е сеа ако те интересира за иселеничка виза или зелена карта...тоа е сосема поинаку и тука можам да објаснам од лично искуство... ..па пиши или прати ми лична порака... |
|
igorjuve
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ok , me interesira za iselenicka visa i toa sekako ama kako sto mislev toa e mnogu potesko, pa zatoa mislev za turisticka visa, bi te zamolil da mi kazes se sto znaes za iselenickite visi
|
|
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj napisi slatka nekolku reda za zelenata karta , posto i mene me interesiraa bas taa |
|
гоcтин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sorry за чекањето...бизи бев малку
Значи вака..секоја година,владата на САД одобрува Зелена Карта за 50,000(55,000) имигранти од цел свет.Со добивање на Зелена Карта значи дека и вие и семејството(деца до 21 год.) може да заминете за Америка..Треба да имате минимум 18 год. завршено средно образование или најмалку 2 години(во последните 5) работно искуство. Да немате криминално досие и да не сте осудувани.И оваа постапка е долга...Инаку да напоменам дека доколку налетате на некоја страна каде што се бара да платите за да се регистрирате- не ни помислувајте,бидејки апликацијата е бесплатна а ако ве одберат тогаш ќе треба да платите (мислам дека е по 375 долари по човек).Аплицирањето за 2010 година е завршено, што значи дека доколку има заинтересирани за аплицирање за 2011год. треба да се чека дури до октомври(од октомври до почетокот на декември може да се аплицира)..Смее да се аплицира само еднаш,доколку аплицирате по втор пат(во истата година) може уште во старт да ве одбијат(disqualified).. Има повеќе услови што треба да се исполнат,ако ве интересира за некој услов посебно,прашајте ако знам ќе ви кажам..Инаку има многу работи што треба да се испочитуваат при апликација..почнувајки од сликата-треба да биде до 240KB и 600x600 и мнооогу други технички работи..завршувајки со некои детали-како на пример ако имате 2 презимиња,треба да пазите кое каде го пишувате..итн... |
|
grujevski
Нов член Регистриран: 30.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
imam aplicirano za zelena karta,koga i na koj nacin ke dobijam informacija dali sum izvlecen ili ne i dokolku sum izvlecen koi se potrebni dokomenti da se soberat i na koj nacin tie dokomenti se dostavuvaat i kade?
|
|
гоcтин
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
вака..не ми даваш многу изформации..аплицирањето за 2010 год.заврши..претпоставувам дека си се пријавил до почетокот на декември..Значи доколку си избран би требало да те известат некаде во јули-може и покасно..кога ќе те известат дека си извлечен ќе ти кажат кои документи треба да го поднесеш..зависи..не е секогаш исто..бараат да докажеш степен на образование..зависи од групата која е формирана за таа намена..само земи во предвид дека што и да поднесеш ќе биде испитано така да...се треба да биде кристално чисто..ако лицето има досие во полиција,во најголемиот дел случаи го одбиваат(треба и таква потврда да доставиш)..секоја комисија бара различно..некогаш дури и интервјуто не го изведуваат на англиски
|
|
grujevski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blagodaram na informacijata pozdrav
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se sprema ovoj ,..da izbega,..gleda deka crno mu se pishe,..ako produzi taka,...pa, za da ne posumnja narod,..ovaka javno si "vadi" viza...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
grujevski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normlno e toa detence a ti ke ostanes tuka so babite i dedovcite?
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |