|
Дали сметате дека е добро да одите подалеку од МК? |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве еден „генијален„ текст од Нова Македонија напишана од млад и „угледен„(види слика во линкот) доктор по филозофија(!) кој дава некакви си смерници по ова прашање од темата:
Враќањето на визниот режим - придобивка за Македонија Проблемот зошто се иселувале луѓето од Македонија го лоцира во „недостигот на национална самосвест„ и „воведувањето на безвизниот режим го поттикнал процесот на исселување„ но сепак признава дека „Зошто и како Македонците донесуваат одлука да си заминат од своето парче земја, е прашање што останува енигма„ Авторот со сиот памет уште се осмелил да им реплицира на читателите кои искрено ги искажаа своите мислења, и тоа со следново текстче(може да се прочита на истиот линк): „Оние кои ја нарекуваат идејата за задржување на Македонците во Македонија глупава, односно мојот текст го нарекуваат глупав, веројатно се глупави - колку и да не сакам да го употребам истиот некултурен, несоодветен израз... зарем е можно навистина да мислите дека желбата да се остане во нашата држава, и таа да се направи подобра во секој аспект, е глупава? Конечно, токму заради ваквите луѓе дојдовме до ова дереџе како Македонци и како држава...и којзнае, можеби на мојата држава и ќе и биде подобро ако заминете некаде...мојот избор, мојата судбина е Македонија! за вас, кои ме нарекувате глупав, не знам и не ме интересира - без трошка почит кон своето и само свое парче земја, невоспитани, без лична култура...каде и да одите, ќе бидете она што сте!„ ---------------------------- Ја откако ги прочитав овие светли патриотски идеи, наеднаш се стекнав со пингвинска самосвест и се упатив до најблиската амбасада на н.з.Антарктик(н.з.=ничија земја) да побарам јужнополно државјанство и антарктички пасош! Изменето од Majkl - 03.Јануари.2012 во 23:22 |
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кисело е грозјето што не можеш да го фатиш пријателе...
Не знам само што ќе ти е онаа од 17 години. Веројатно да ја израснеш и изшколуваш со парите кои ќе ги заработиш како извршен директор на Гугл.
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Peperutka_de
Нов член Регистриран: 10.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sto fali vo Makedonija? MNOGU raboti. Toj sto ne gi napustil granicite na Makedonija, e najsreken. Tokmu koga ke imas moznost da sporedis, ke vidis kolku e dolu bedno:(.
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако не си спремен да менуваш апсолутно ништо, особено место на живеење најубаво е да си седиш таму каде што си.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
Fuga
Нов член Регистриран: 04.Март.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
со тапкање во место со викање ќе биде подобро ај здравје од другата ај од другата нема крај на мизеријата која се разбира не за сите , има луге си живеат со мама тате им е убаво . Чим си решил да се селиш нема колебање си го фатил веќе орото ќе го играш до крај, иако се сопнуваш и те буткаат и те влечат ама мора да се издржи до крај.
|
|
LGBT
Сениор Регистриран: 23.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сметам дека со мојата сексуална ориентација е подобро да живеам некаде надвор од Македонија.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mozebi u....saaaan fraanciskoooooouuu.....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А и Мајами не е лош, само што ќе мора многу на бицепси и трицепси да работи.
|
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |