|
Каква е користа од Македонците во странство? |
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Автор | |||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ебати државата чија монетарна стабилност се заснива на станот во Карпош 2 ....
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aaaaaa, tuka sme znachi, a? i ne se srami napoishi go ona 20-30k na Makedonski , da te razberat ovdeka, toa se 2-30.000 $....a nemislish deka ima i takvi koi dojdoa so po 100.000 pqa duri i so pola milion ?...i na krajot pak ispadna deka vo prosek e tuka , 50.000, polar, ne brazaj so komentari ! Изменето од Marko sk - 09.Јануари.2010 во 02:04 |
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Polar, a deka ne gi znaesh rabotite iako zhiveesh tamu ne gi znaesh, ili ne kazhuvash zashto nema da te druzhat ova nashive ako kazhesh deka so platite edvaj ja krpite tamu zhiveachkata ?
Ajde odgovori: Kolku iznesuva potroshuvachkata koshnica vo Toronto, a kolakvi se platite, samo segmentiraj, ne mi davaj prosek, kazhi mi plata od 2- 2.500 $ kolkav procentot na vraboteni ja imaat ovaa plata pa zbori za vashiot standard? Kje vidish deka polovinata i povekje zhiveet na granica na egzistencija ...ajde come on, najdi linik i preze3ntiraj ? |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Marko, prijatele, tebe izgleda neshto ne ti e jasno.. Moj stan, moj posed, moja kola, moja vikendichka, moi pari... onoa shto e moe mozham da go nosam kade sakam i so nego da pravam shto sakam. Toa nikoj ne mi go dal na veresija, nikomu ne mu go dolzham, tuku samiot sum go zarabotil. Toa e moja sopstvenost, a ne drzhavna. Znachi ova tvoe tvrdenje nema nikakvi temeli, pa nema potreba od koristenje digitron:
Ne se vrakja onoa shto ne se dolzhi. Mislam deka sega se razbravme i po taa osnova. Изменето од Messenger - 08.Јануари.2010 во 23:17 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ha, ha...ok, ha, ha...malku off topic:
Ne se odnesuva na tebe, nitu na Polar nitu na bilo koj konkretno, ama mi se chini, nashive koga kje emigriraat od Mkd , kako da dobivaat nekoj chuden virus koj negativno vliae na razbiranjeto vo komunikaciite, navistina, imam prijateli od mladosta, studiravme zaedno, super bea, so dva zbora se razbiravme, sega koga kje dojdat vo Skopje, nikako da se razbereme, jas znboram edno toj mi odgoivra drugo, isti sluchaj i so na brat mi priajtelite, tie se postari nekoi emigranti, so niv pa nikako..ok. Ne e taka kako shto velish od ekonomska gledan tochka, Od pravna strana ti si vo pravo i tuka nema zbor, no od ekonomski aspekt, NE, zatoa napiushav primer so pomasoven broj na takvi slucaevi shto se sluchuva, ok, sega e pojasno, I hope ? Изменето од Marko sk - 08.Јануари.2010 во 23:18 |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Твојот поглед на Канада е Торонто. Немам врска колку чини потрошувачка кошница таму (немам ни поим што беше тоа, такви кошници не продаваат во Канада), одамна не живеам таму. Не знам што зборуваш, за каква граница на егсистенција? $2500 се под граница на сиромаштијата и се беда и јад за фамилија, во долните 5% од сите канаѓани. 75% од канадските фамилии се со околу $75000 годишно, односно околу $4000. Што друго те интресира?
|
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па да, добро е да се проветриш и ти малку надвор да сфатиш што е економска логика. Од кога становите се дел од девизните резерви тоа не ми е јасно...
|
|||
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Dovolno e, nishto povekje, puni ste so pra zanchi, alal vi nova domovina , teraj tamu ako e taka ? A za poseldniov post, geldam deka nemash vrska so ekonomija, ne komentiraj, izvini vaka, ama nerazbirash ! Изменето од Marko sk - 08.Јануари.2010 во 23:24 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kako ne sum vo pravo od ekonomska gledna tochka?
Vkupnoto saldo vo drzhavata e isto. Dali kje ima vrednost kako kukja ili protivrednst kako pari, suma sumarum vo momenot na tranzakcijata s'e ostanuva isto. Ili pogledni ja rabotata malu poednostavno - jas sum ja zemal kukjata so mene. Onoa shto bilo moe i natamu ostanuva moe. Nikogo ne sum go oshtetil, s'e ostanuva isto. Neka ne te buni toa shto nekoj mi dal pari za kukjata. Toj imal namera da kupi kukja (moja ili tugja), a ne da gi vlozhuva vo neshto drugo. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Potochno, nedvizhnata imovina ne se smeta za aset tuku za liability. Taa eventualno stanuva aset vo momentot na prodavanjeto... se razbira, ako ne se prodade pod onaa cena za koja bila kupena. |
|||
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Leeee, shampioni ste....Messingeru, zamisli deka Mkd ( banki, firmi i gradjani) ima devizni na raspolaganje od 1.000.000 EUR. a ima denari vo optek 100.000.000. i ima 1000 kukji so nekoja vrednost ne e bitna za analizava), taka, e sega jas imam vladenie - moi pari 5.000.000 od vkupnata masa na pari (koi se 100 milioni) ja kupuvam tvojata kukja so ovie moi pari za 4.300.000 sme se ispazarile, taka, ti so ovie 4.3 mio denari kupuvash vo menuvachnica 70.000 evra, taka, gi transverirash nadvor, vo MKD ostanaa sega 930.000 EURA, taka, znachi se namalija devizite, od ova pojasno amin !!!!
Изменето од Marko sk - 08.Јануари.2010 во 23:38 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Shto ne ti e jasno Marko?
Em sakash da ima pazarna ekonomija, em na lugjeto da im gi zamrznesh parite vo bankite? |
|||
|
|||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И? Човекот си ја понел куќата со себе, која и онака не била сопственост на државата. Истото го правиш и кога одиш во Грција на одмор и трошиш девизи таму.
Интересно е со македонциве во Македонија што сите оперираат со илјадници и милиони евра ли се, долари ли се, а им требаат пари (девизи) од надвор да го покријат дефицитот и се бунат кога доматите ќе поскапат за еден денар. Од друга страна не жалат нас во странство што живееме во земји со десет пати поголем доход по глава и исто толку поголем стандард. Изменето од Polar Bear - 08.Јануари.2010 во 23:54 |
|||
|
|||
Marko sk
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...
Изменето од Marko sk - 09.Јануари.2010 во 00:06 |
|||
Внеси реплика | страница <1 34567 15> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |