|
Дали би се вратиле во Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 3536373839> |
Автор | ||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како стар сеирџија, мечката ... опс... Маврамис ќе се врати да го нервира кардиналот Ришелје, кој до тогаш можеби малку ќе успори...
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...ne sum na ''progonetite od rajot'' voopshto, ... ama i te kako sum im ljubomoren na onie shto se rodile i rastat vo bednite zemji ,...kade shto ste izbegale ! -ako gi fermash tukashnive zakoni,.... kako shto gi fermash tamoshnite , veruvaj,...voopshto nema da mi prechish koga ke si dojdesh ....''doma''!
...a na Mavramis-ov chovek ne treba voopshto da go drzi za zbor, ...reche deka tuka nema vekje da prepari ama,...eve go, ...glavom i ...repom ! tuku p.s.,...koj beshe be ti ...zaboraven sum neshto vo posledno vreme. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Само за тебе Кардиналу, ако треба и од крајот на светот ќе се вратам. Ќе се сетиш кога ќе ме видиш, во ирска крчма ќе сркам Гинес.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A sto se zbori nesto za penziickite-deka nema da moze da se trosat nadvor od zemjata od kade se dobivaat |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како и за повеќето нешта тоа се улични муабети. И колку што повеќе се шират и говорат , толку повеќе стануваат "самоевидентна вистина". Ако пензиите можат да се исплаќаат каде што се сака, тогаш зошто да не може да се трошат таму исто така ??? Нема логика нели ? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nema, se soglasuvam Samo nekna imav gosti od Avstralija, pa nesto padna muabet temava za vrakjanje, pa se spomna nekoja nova odluka za isplata na penziite t.e. prakjanjeto nadvor od Avstralija. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ах тие твои гости од Австралија, што не ти исприкажаа до сега...
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто да се вратат кога може да си седат и да си заработуваат кога веќе успеале да киднат Ама да пратеа некој денар повеќе не ќе беше лошо...
Да, можеби е за во економија и ова, ама поврзано е со дијаспората па ... Ајде бе македонци, поживо малку..што се 435 мил.
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Србија е побројна со жители и поради скорешната војна луѓето праќат многу повеќе дирекни банкарски дознаки како помош. Инаку се сложивам дека сите пари кои доаѓаат во Mакедонија не се евидентирани бидејќи македонците многу повеќе носат во готово отколку што користат банкарски дозначувања. Едноставно, тоа било наша вечна традиција. Луѓето не им веруваат многу на банките... "Но, тие укажуваат дека парите што дијаспората ги инвестира во Македонија не се целосно евидентирани од страна на државата, особено оние што тие ги носат во џебот." Знаејќи ги нашиве од дијаспората можам да посведочам дека парите што влегуваат во Македонија се далеку поголеми од оние евидентираните. |
||
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Навистина Мамад, многу ти инзаприкажале твоите Австралијанци.
Па неодамна Груевски потпишаа договор со австрлиајнската влад со која се регулира оваа проблематика. Луѓе кои пред 20 години ја напиштиле Австралија, а имаат доказ дека престојувале и работеле во Австралија им следи пензија. Знам некои кои си го остварија своето право, благодарение на оваа спогодба, иако поминале во австралија само 7 години. Пензијата не е голема, 100 долари месечно. При порценката колкава ќе биде пензијата се зема во предвид и македонската пензија. Колку македонската е поголема толку австралиската е помала. Воспоставена е соработка меѓу Заводот за вработување во Македонија и соодветна институција во Австралија, која ги регулира тие прашања. Мислам дека се вика Center Link. Изменето од Platenik - 03.Септември.2012 во 02:56 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Меси,
Кешот во странска валута не се евидентира само ако е сменет во менувачница. Сите банки се обврзани да ја евидентираат секој една трансакција, притоа запишувајќи го и името и бројот на пасошот на сите странци. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
come here , boys!
it's so beautiful in the....... paradise.
|
||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
we'll come back, be sure about that! |
||
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да на 23 овој месец ќе си ја посетам родината ама има шанси и на 22 . Све зависи од цурицава кај која доаѓаам
Изменето од емил - 11.Февруари.2014 во 17:11 |
||
Внеси реплика | страница <1 3536373839> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |