|
Што работат нашите во странство? |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мнозинството од нашите во странство работат во угостителски објекти, во фармите берат јагоди, малини, јаболка, брокули, цвеќиња... работат по бродови, по нафтени платформи, по воени бази (Ирак), по опасни подрачја... водени и заслепени од зелените банкноти, поклонувајќи му се на доларот, среќата ја бараат надвор, заборавајќи на малите добри нешта што ги пропуштаат дома, кои ја чинат среќата... а животот е толку краток
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Јабанџиче
Нов член Регистриран: 18.Ноември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од старите 90% се во фабрика и 10% шофери
Помладите родени надвор од Македонија....е сеа на кој како му фака лејчето
|
|
One life,one love!
M A C E D O N I A |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vcera mi kazuvase edna za sto ne smetaat nasite vo Amerika...pazi molim te...nasite...i potoa sakas stranec da te ceni...nasite ne prikazuvaat vo najloso svetlo niz svetot, plukaat po Makedonija vo sekoja prilika... Makedonija gi ima site potrebni preduslovi za razviena zemja ja sprecuvaat samo siptarite vo nejziniot razvoj...ne im odgovara... Изменето од zbunet - 28.Ноември.2007 во 13:08 |
|
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taa sto ti go kazuvala toa e se e golema laga, i pred se zavisi i sto raboti taaa? |
|
pako
Нов член Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa imam raboteno u hrvatska,italija, germanija, holandija anglija
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аргатуваат и мизеруваат.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Diki мила, пиши им ти во колкава палата живееш па нека пукнат од љубомора
ма не е точно, ние што сме странските студенти воопшто не мизеруваме , постојано сум со германскиве цимери и правам исто што и они прават Епа македонче : сакаш пари за лигавење, епа ке работиш македонче Сва срека што не сум тип да шета по дискотеки , ниту тука, ниту во Македонија сум одила по дискотеки, пошто не ме влече срце Затоа си работеш и трошеш пари за живеење и за поклони |
|
|
|
pako
Нов член Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Mona Liza]Diki мила, пиши им ти во колкава палата живееш па нека пукнат од љубомора
offfffffffff e alal neka i e super.. obicno golemite palati personalo e live in taka da alal neka i e, :)))) ne sala nastrana odalecime se od temata, u globala makedoncite u stranstvo posteno zarabotuvat ali na teski rabotni mesta , a zaso e taka ???????????? oti sme nogu prosto pleme i ne se podrzuvame , pomagame i zatoa na mladite so sakat da zaminat na pecalba i preporacuvam podaleko od makedonci , naucete si podobro jazik i sami po ke uspeete odkolku da cekate od nekoj makedonec so zivee u palataa ::)))))))))))))))
|
|
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pako toa e tocno sto si napisala, pardon neznam dali si zensko ili masko pogore vo postot, ali sto ziveam i kade ziveam, bogami ocite ke ti isprsnat, drugo ne se falam, treto ne mi e ni do toa kade ziveam i vo sto, nego mi e da mi bide dusata ispolneta so mir, da se cuvam da se ne razbolam ili nesto drugo poloso da ne mi se desi. treto na mona ke i pratam i sliki kade sto ziveam, i kako mi e vnatre vo kukata sredeno, e posle ke zboruvame, dali jas lazam, ili e taka. 4 bilo koj da e na tvoe mesto i jas da sum dole a ne ovde, isto bi reagirala i ne bi veruvala, a zosto, zaradi toa sto ne sum videl-a neli e taka, cista logika!
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja dann komm ich doch gleich mal auf besuch vorbei....
|
|
city_girl
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 22.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А зошто е толку тешко да се поверува дека е возможно да се биде и Македонец и Успешен во странЦтво?
|
|
Swallow the fiction you are fed and your life will be yours no longer!
|
|
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas vo momentov nisto ne rabotam tuka Spanija. Imam edno slatko bebence od 8 meseci i si se grizam za nego.
Toa sto sakav da go kazam e sledno. Tuka vo Mk se zalime deka nema rabota ama koga ke pojdime vo stranstvo se zadovoluvame so nekoi rabotni mesta od tipot: bebisiterki, cistenje po kuki, raboti valkani po fabriki i sl. Nema nisto loso vo toa, veruvajte! Toa sto sakav da vi poracam e deka ona sto go nudat nadvor od Mk iskoristuvajte go.
Ke recite pari nemaat, ama preku opstina kade ziveete organiziraat besplatni k*rsevi odrucek ili nautro, ako ste za fakultet ne e skapo kako kaj nas, a mozis i odrucek da si odis i.t.n. Ima bezbroj varijanti.
Zatoa sakam da kazam tamu kade sto ste i kade sto odite iskoristete! Ne e deka ne sme vredni, tuku naprotiv!
Pozdrav!
|
|
zajasna
Група Регистриран: 29.Октомври.2007 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj kade ke raboti zavisi od toa koj kakvo obrazovanie ima ili nema. Makedoncite koi ziveeme vo stranstvo imaat poveke moznosti. Prvo imaat moznosti za obrazovanie, dousovrsuvanje i izbor na rabota. Sekoj saka kvaliteten kadar, tuka ne postojat vrski. E sega kako sto kazavte koj kolku ima vo glavata. Mislam deka nasite imaat dobri rabotni mesta zasto sme vredni, ne ni smetaat nikakvi rabotni uslovi, nemame verski i nacionalni predrasudi, tolerantni sme i sme doverlivi. I ona ste e najbitno , odnosno ona sto ne otslikuva nas Makedoncite - nie sme pametna nacija
A i nacionalisti sme i gordi Makedonci, samo ne koga treba da dademe od svojot geb. |
|
Sekogas e ubavo da se slusnat razlicni mislenja zasto toa ja zbogatuva idejata
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кисело е грозјето што не можеш да го дофатиш пријателе... |
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |