|
Дали би се вратиле во Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 39> |
Автор | ||
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
моја нога да стапне надвор од земјава...ни диви коњи не ме враќаат назад
|
||
polikarp
Група Регистриран: 14.Февруари.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 49 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Realno da vi kazam deka poveke od sigurno bi se vratil vo Makedonija i ne gledam nesto strasno vo toa.
|
||
Подобро да ме мразат заради тоа што сум, отколку да ме сакаат заради тоа што не сум.
|
||
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пасметен??? Извини вака, али да беше толку паметен овој свет тука, немаше ни пола од ова да трпи Цел свет не смета како заостанати од трета категорија, и само... велам само ние самите си се нарекуваме паметни дајте ве молам, прифатете ја веќе еднаш реалноста, за ништо не ги бива Македонците освен за грабање, лажење, озборување, праење фраери (иако немаат со што).... Дефинитивно доколку би ми се укажала шанса, метла фаќам од Македонијава... Прочитав дека Алекта сакала да се поднесе аплиакција за Канада, доколку сакаш за таму да аплицираш, би ти предложил да почнеш да идеш на часови по Иелтс тестови, затоа што овој тест е задолжителен, и без него нема шанси ни да аплицираш Малце е поскап, 8 000 денари за тестот, башка часови на професор (али пази кои професори, ти требаат специјализирани за Иелтс, не било кои, стручњаци паѓаат на овој тест)... |
||
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
||
Ghost
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Universe is my limit Регистриран: 30.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 6109 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Реално друже, да беа твоите мисли како што си пишал, немаше сеа да ни пишуваш од Америка, затоа не мора лажење нели?? Изменето од Ghost - 28.Мај.2007 во 18:03 |
||
MACEDONIA - LAND OF SUPERIOR NATION
|
||
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако нечии планови за после 10 години се различни отколку тоа што го прави во моментот, каде е лажењето? Ни јас не гледам на враќањето во Македонија како на нешто страшно, ама во моментот сакам да се образовам и да стекнам работно и животно искуство на друго место. Светот е поголем и пошарен од Македонија и ако сакаш да го видиш не значи дека се откажуваш од твојата земја. |
||
Try again. Fail again. Fail better.
|
||
bombona
Нов член Регистриран: 18.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bravo za ova! Taka e! Tamu samo za na kafinja po cel den! Site doterani, namirisani, skapi naocari, tasni, kako od Elle da se izlezeni i od kafic vo kafic i pak se zalat! Ne sum ni jas mnogu vreme nadvor, za toa tocno znam sto e razlikata na zivotot tuka i tamu. Ovde se RABOTI! Nema kafinja i muabeti po cel den. Se soglasuvam deka ako sakas, ako znaes kako i si uporen, sekogas mozes da najdes rabota i da zarabotis i vo Makedonija! Jas mnogu si ja sakam zemjata i mislam deka ke se vratam eden den.
|
||
MoNiI
Група Регистриран: 27.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
AKO ODAM VO STRANSTVO KE OSTANAM TAMA 8 GODINI POSLE KE DOJDAM VO MAK I KE SI OTVORAM SOPSTVEN BIZNIS I KE IMAM GOLEMA PALATA .
|
||
ZiVeJ gO SeKoJ dEn KaKo PoSlEdEn
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koga bi bil,..negde,...bi se vratil koga vrbata ke rodi ,..grozje,...
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas mislev taka dodeka nemav iskustvo. A koga go steknav, sfativ deka vrakjanjeto vo MK e cisto gubenje na vreme i zivot.
|
||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тема: Дали би сте се вратиле во Македонија? Испратена: 06.Јануари.2006 во 13:45 од la_luna "VE CITAM I NE MI SE VERUVA. AJ TIE STO SE RODENI NADVOR GI RAZBIRAM, AMA NEKOI OD VAS STO SE RODENI TUKA I OTIDENI NA PECALBA NEMATE AMA BAS NIKAKVO PRAVO DA JA POTCENUVATE MAKEDONIJA. AKO VI E UBAVO TAMU SEDETE SI I NIKOGAS NE SE VRAKAJTE BIDEJKI NE JA ZASLUZUVATE MAKEDONIJA. TOA E TOA MAKEDONCE VIDELO POUBAVO I ODMA SE OTKAZUVA OD SVOETO, ZALNO AMA VISTINITO. MOMENTALNO SUM VO MKD NA RASPUST I UZIVAM, A DOAGJAM VO ZIMA I VO LETO BIDEJKI MAKEDONIJA E PREKRASNA ZEMJA ZA ONIE KOI JA POZNAVAAT, A DEFINITIVNO SE VRAKAM VO MK POSLE MAGISTRATURA." Potpolno se soglasuvam so tebe "la_luna" - citajki gi predhodnite slicni poraki mi se slosi prosto.Kako mozat taka EDNOSTAVNO da bidat svirepi kon svojata sopstvena zemja i svoeto sopstveno POTEKLO????? Ako otisle tamu za "podobar zivot" i go nasle ili ne, neznaci deka sega treba da plukaat po svojata zemja i narod. Nikoj NE gi tera so sila NITU da se vratat NITU pak da ostanat tamu kaj sto se. SEKOJ si e krojac na svojata sudbina, velat starite. Mnogu lugje sto imale namera da se vratat, od ovie ili onie pricini ne go napravile toa. Nekoi od niv seuste taguvaat dodeka drugi si se pomirile so slucajot. Megutoa bez razlika dali ke se vratat ili ne NE BI TREBALO VOOPSTO DA SI JA VREGAAT i da im se ismejuvaat na sopstvenata drzava i narod. Kako sto rekle starite "ako nemozes da pomognes, barem NE ODMAGAJ" Ne razbiram zosto voopsto i doagaat na ovie forumi AKO voopsto nesakaat da se zamaraat so Makedonija. Kako sto rece i "la_luna" predhodno, ZA TAKVI LICNOSTI jas bi povtoril, "NIKOGAS NE SE VRAKAJTE BIDEJKI NE JA ZASLUZUVATE MAKEDONIJA"!!!! Jas i mojata familija planirame definitivno da se vratime vo Makedonija - stom NIE SAMITE KE SI GI STVORIME USLOVITE ZA TOA da bide vozmozno. Изменето од borec - 25.Септември.2007 во 11:48 |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
uslovite ke si gi stvorish,a?,...mislish ke zarabotish dovolno pari vo "trulata"tugjina,...ili penzija od tamu,...pa ke se prchish nposle na tvoite sakani makedonci so "mnogu"pari(pa,za niv i stvarno se mnogu),.....i ke parkirah kaj ti prdne,...i sl...raboti koi sigurno ti nedostasuvaat tamu,...a,be ajde,..sakash ti vrati se ,..sakash ne,..bash me zabole i mene,..i drugite,.nemopj da im solish pamet na drugite,..ne znam shto voopshto i si izlegol od tuka..samo nemoj da im stapnuvash na zulj ,..tuka na tvoite,...koga ke se vratish,...ako veke tamu ne si mozel,...
|
||
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A be sto se zanesuvas ti debil eden - izgleda si nekoj paftagjija sto NISTO NE NAPRAVIL SO SVOJOT ZIVOT - pa sega sekoj drug sto napravil mu smeta i mu e LJUBOMOREN!!!!!
Ako ne znaese, da ti kazam deka vo OVAA tema toa e i prasanjeto za iselenicite - jas ne go napisav za TEBE specialno da te nerviram ili da ti pravam 'ligi". Za toa sto jas treba da pravam sigurno nema od tebe soveti da baram, zosto ako ti znaese sto treba da se pravi ke bese mnogu posreken od ona sto si DENES - zalosen slucaj. |
||
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a,shto ti si napravil be,...idiot od ovie kraevi,..,...vrati se tuka,..samo nemoj da im stapnuvashsh na lugjeto na zulj,...u najshirok smisol na zborot,..ako voopshto mozesh i da sfatish shto ti kazuvaat,..a,se znae shto im nedostasuva na takvi kako tebe,...tamu si ,..kaj i da si ,..nula apsolutna,..shmokljan be zaeban,...
|
||
||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |