|
Дали сметате дека е добро да одите подалеку од МК? |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | ||||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A зашто баш во Швајцарија?
|
||||
speed
Сениор Регистриран: 09.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 803 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
a zasto da ne? |
||||
speed
|
||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Nema zosto da ne........ jas mislam deka ce napravis najdobar izbor. Iako e tocna konstatacijata na predhodnite postovi za konzervativnosta na svajcarskoto opstetsvo sprema strancite.... no edno e najvazno, sto te sleduva (zakonski) vo Schweiz sigurno ce si go dobies.... jas momentalno ziveam na nekolku kilometri od Svajcarija i vo dogledna idnina sigurno ce se preselam tamu, jer Germanija pa i site drugi sosedni nejzini drzavi se daleku zad Svajcarija. Изменето од Pustinski-Lav - 30.Август.2008 во 02:42 |
||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||||
strowberis
Сениор Регистриран: 24.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
da zasekogas,koga bi mozela
|
||||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Апсолутно истото важи и во Германија, а мислам дека е така во било која земја, ако таму живееш легално. Ама не сум сигурна дека е баш така во Швајцарија.
За Швајцарија знам дека е ужасно тешко - легално - да се снајде човек. Едни моја пријателка германка - архитект (значи, од ЕУ, висококвалифициран кадар)- која живее на граница со Швајцарија, најде работа во Цирих, шефот многу ја сакаше, и направија се што е можно таа да добие работна дозвола и швајцарците не и дадоа.
Се разбира, не треба човек да се обесхрабрува, но не треба ни да се занесува. Ако имаш некој кој може да ти помогне, или ако си професионално многу јак, тогаш секаде постојат можности и шанси.
Факт е дека во Швајцарија луѓето многу заработуваат, ама и многу е се скапо, така да пак и нема некоја разлика... Изменето од chuchuliga - 30.Август.2008 во 12:08 |
||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
joshte kako!!,..shto dalje- to bolje!
|
||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||
speed
Сениор Регистриран: 09.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 803 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pa sigurno ne mi tekna onaka od tepka svajcarija i tamu da napravam postdiplomski...tatkomi zivee tamu , a dali ke dobijam viza toa e druvga rabota i ako ne mi dadat viza toa znaci deka drzavata ne ti dala viza a ne deka ne mozes da uspees tamu ako si sposoben....znaci germankata bila sposobna i mozela da uspee ja sakale i prifatile vo firmata e sega policijata za stranci, e druga rabota. eve pojasniv zasto sakam da ziveam vo svajcarija |
||||
speed
|
||||
Pehcevec
Група Регистриран: 02.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Никако не е добро, се си имаме тука, треба само малку да се ставиме во ред, одкако ќе го стриме тоа, не ни треба ништо повеќе... Македонија е богата, и има се за сите, само ни фали мало уредување и малку поголема работна навика, истотака и да се одвикнеме од мислата дека странците можат да ни помогнат!!! Се мораме сами да решиме и ќе биде во ред. |
||||
Имала мајка две деца, едното го сакала многу, а другото го испратила да учи на електро...
|
||||
chuchuliga
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ми се допаѓа твојот оптимизам, толку нетипичен за македонците. Плус, се согласувам со тебе, иако работите не се тоолку едноставни. Но факт е дека крајно време е да се ставиме во ред и пред се САМИТЕ да си го береме гајлето за себе, а некој ако сака да помогне - ок. Проблемот е во разединетоста на луѓето, политичарите кои мислат на себе, а не на сите нас. Кои само се напаѓаат меѓусебно заборавајки (или не грижејки) се за народот, кој останува така оставен...Затоа многу луѓе се откажале од државата и почнале сами да се борат за себе, кој надвор, а многу и во самата МК и познавам доста примери за успешни македонци во Македонија кои -- замислете -- ЧЕСНО и со МНОГУ ТРУД успеале да се оставарат професионално. Изменето од chuchuliga - 23.Септември.2008 во 12:44 |
||||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
хахахахахаха , па не баш далеко само до Јапонија Со оглед на тоа што веќе традиција ми стана 2 пати додишно да патувам некаде во странство , (преку зима на неколку дена , преку лето на подолг период) па искрено не би можела да издржам во иста држава цел живот од причина што досада ме фаќа , а јас сум таква личност што постојано сакам да запознавам нови култури и нов менталитет Што се однесува до темата, на кој каде му е добро , таму нека си живее , пошто еднаш се живее, а животот тече ко река .... |
||||
|
||||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
shto dalje,...to bolje!
|
||||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
колку и да ја сакам татковината, чекам да ми се пружи шанса што подалеку од овде да киднам, или да дојдам на власт
|
||||
размисли пред да напишеш глупост
|
||||
Saevus
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 23.Март.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
e od ednash nemozesh da kazesh losho za svajcarcite, moze da kazesh za Avstrija oni se malce specijalni za Strancite, ali eve jas ziveam vo SUI, nikogash ne sum imal takov problem i najdobri prijateli mi se Svajcarcite nego Makedoncite, da ti kazam pravo nitu jas sho sum Makedonec vo Makedoncite bash naj naj i neam doverba, edno neshto sho glea da ti napraj makedonec e da te Zaebe ili sho znae da ogovara i svashta
Svajcarcite bash se super lugje a ti ako si zapoznala nekoj Germanci znaesh deka oni ''malce'' se Conservatori taka da trgni od Ger prvo i sekogash prvo trgni od samata sebe sporedi se ti kako ke postapish spored nekoj Lugje sho doagjaat da ziveat vo MKD kako sho se sea Palestinci Avganistanci i mnogu drugi ili eve so Romite kaj nas kako se ? ne se oni diskriminirani od Makedoncite ?' |
||||
Saevus
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 23.Март.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Gore napishanoto od mene se odnesuva do tebe |
||||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |