IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто македонците низ светот се толку себ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Затворена темаЗошто македонците низ светот се толку себ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 27>
Автор
Порака
VIKING Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Локација: Sweden
Статус: Офлајн
Поени: 10
Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2008 во 23:00
Jas ke se obidam malku. Ziveam 9 meseci vo Svedska, srekavam mnogu stranci ovde, poveke se srbi i mozam da kazam deka site sto se podolgo ovde se na eden nacin zelni za pari iako veke imat premnogu. Jas sum beden vo sporedba so niv ama nikogas ne mi e zal da kupam nesto dodeka tie mnogu se stegaat ako treba da potrosat nekoja para i jas se cudam na toj fenomen da imas pari i da ti treba nesto, a da ne go kupuvas samo da ti ostanat poveke pari. Ima eden makedonec ovde koj mi pomogna mnogu i sto da kazam tesko se srekavaat takvi luge bez razlika dali se makedonci ili dr. narod. Znaci nema generalen zaklucok deka site se sebicni,ama mnozinstvoto se alcni i ne sakaat da pomognat.Sekoja cest na isklucocite.
Кон врв
klon Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јануари.2008
Поени: 67
Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 13:25
Zidarski kako prvo za Ekonomijata ako zboruvas jas sum Dip.Ekonomist veke 20 god.vtoro ne se pomaga drzavata so davanje pari na raka na nekoj politicar pogotovo suma od 400000evra kako sto kazuvas sto za mene e smesno i nerealno,vtoro ti mislis deka si na nebo ako si otisol vo stranstvo Jas ne se cukam po gradi tuku ostanav vo svojata tatkovina Makedonija i sekojdnevno se boram na bilo koj nacin sto toa ne mozes da go razberes zatoa sto si izbegal i ne mora mojot patriotizam da ti go pokazuvam tebe prvo se gradele bolnici sega se kupuvale aparati Jas sekoj mesec so podiganjeto na plata i plakam na ovaa drzava pridonest za zdravstvo kako za mene taka i za moite 20 vraboteni ako znaes sto e toa ,Toa ti e nekade suma od 3000 evra mesecno ili na godisno nivo od 36000 evra da ti pokazam samo nesto vo vrska so tvoeto vladeenje na Ekonomijata si otisol vo Stranstvo za razlika od mene koj se vrativ od stranstvo pa zatoa nemoj molim te da mi kazuvas nekoi prikazni za milijardi evra sto vo zivotot ne si gi ni sonil a ne da gi vidis,kazi mu na nekoj koj sto ne znae.Ti posakuvam se najubavo i ti se istrcuvas a ne jas zatoa sto sega sto ti go zivees jas odamna sum go preziveal.Neka ti e so sreka a za cukanjeto po gradi si go zgresil covekot jas se vrativ tuka i vrabotiv lugje i taka i pomagam na Tatkovinata za razlika od tebe koj namesto da se soocis so problemite izbega vo eden pravec.I vo vrska so bilo sto ke razgovarame sekoe vreme no so argumenti a ne so prikazni ti kazav,ne potcenuvam nikogo emigrantite koi se custvuvaat makedonci si gi pomagaat mozebi svoite semejstva a deka jas ili bil koj sto nema nikogo vo stranstvo sigurno ne ziveeme od tvojata milijarda.Mal si uste ke svatis so vreme .Pak ke ti kazam ne si ja potcenuvaj Tatkovinata Makedonija zatoa sto jas sum siguren deka ako ne si zemal Bugarsko drzavjanstvo se uste si drzavjanin na Makedonija a ne na drzavata vo koja rabotis ne se otkazuvaj tolku lesno ke ti treba uste Makedonija.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 13:26
Viking se slozuvam so tebe toa e realnosta
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 13:31
Originally posted by klon klon напиша:

Zidarski kako prvo za Ekonomijata ako zboruvas jas sum Dip.Ekonomist veke 20 god.vtoro ne se pomaga drzavata so davanje pari na raka na nekoj politicar pogotovo suma od 400000evra kako sto kazuvas sto za mene e smesno i nerealno,vtoro ti mislis deka si na nebo ako si otisol vo stranstvo Jas ne se cukam po gradi tuku ostanav vo svojata tatkovina Makedonija i sekojdnevno se boram na bilo koj nacin sto toa ne mozes da go razberes zatoa sto si izbegal i ne mora mojot patriotizam da ti go pokazuvam tebe prvo se gradele bolnici sega se kupuvale aparati Jas sekoj mesec so podiganjeto na plata i plakam na ovaa drzava pridonest za zdravstvo kako za mene taka i za moite 20 vraboteni ako znaes sto e toa ,Toa ti e nekade suma od 3000 evra mesecno ili na godisno nivo od 36000 evra da ti pokazam samo nesto vo vrska so tvoeto vladeenje na Ekonomijata si otisol vo Stranstvo za razlika od mene koj se vrativ od stranstvo pa zatoa nemoj molim te da mi kazuvas nekoi prikazni za milijardi evra sto vo zivotot ne si gi ni sonil a ne da gi vidis,kazi mu na nekoj koj sto ne znae.Ti posakuvam se najubavo i ti se istrcuvas a ne jas zatoa sto sega sto ti go zivees jas odamna sum go preziveal.Neka ti e so sreka a za cukanjeto po gradi si go zgresil covekot jas se vrativ tuka i vrabotiv lugje i taka i pomagam na Tatkovinata za razlika od tebe koj namesto da se soocis so problemite izbega vo eden pravec.I vo vrska so bilo sto ke razgovarame sekoe vreme no so argumenti a ne so prikazni ti kazav,ne potcenuvam nikogo emigrantite koi se custvuvaat makedonci si gi pomagaat mozebi svoite semejstva a deka jas ili bil koj sto nema nikogo vo stranstvo sigurno ne ziveeme od tvojata milijarda.Mal si uste ke svatis so vreme .Pak ke ti kazam ne si ja potcenuvaj Tatkovinata Makedonija zatoa sto jas sum siguren deka ako ne si zemal Bugarsko drzavjanstvo se uste si drzavjanin na Makedonija a ne na drzavata vo koja rabotis ne se otkazuvaj tolku lesno ke ti treba uste Makedonija.

SREKEN PAT ZA SITE ZA BUGARIA SLOBODNO POUBAVO ZA NAS KE SE ISCITI ZEMJICKAVA OD "PREDAVNICI" SPIONI
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 14:09
ZIDARSKI da ne zaboravam napisi konkretno kako si ja Afirmiral drzavata zatoa sto ako ti ne bese nemase da postoi Makedonija pa za taa golema Afirmacija moze i za nekoja nagrada ke te predlozime ,nasite Sportisti,peaci i humani lugje kako Tose Proevski ja afirmiraa Makedonija za nivnite dela site cuke kako na Balkanot taka i vo cel svet a za tebe koklu sto mi e poznato emigrant sto pridonel za miljardi ili milioni dolari ne pametam deka sme cule ako nekoj slusnal neka pise predhodno navedenite ne davaa pari samo za familijata tuku za opsto dobro a koj znae moze tebe cim si 3 god tamu sto najverojatno e vistina i od doma seuste zimnica ajvar i dr, a mozebi i pari ti prakaat.
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 14:32

ZIDARSKI da ne zaboravam napisi konkretno kako si ja Afirmiral drzavata zatoa sto ako ti ne bese nemase da postoi Makedonija pa za taa golema Afirmacija moze i za nekoja nagrada ke te predlozime ,nasite Sportisti,peaci i humani lugje kako Tose Proevski ja afirmiraa Makedonija za nivnite dela site cuke kako na Balkanot taka i vo cel svet a za tebe koklu sto mi e poznato emigrant sto pridonel za miljardi ili milioni dolari ne pametam deka sme cule ako nekoj slusnal neka pise predhodno navedenite ne davaa pari samo za familijata tuku za opsto dobro a koj znae moze tebe cim si 3 god tamu sto najverojatno e vistina i od doma seuste zimnica ajvar i dr, a mozebi i pari ti prakaat.

E OD VAKVI TIPOVI MI SE POVRAKA!!!!!  болен

Pa neli beshe TI istata lichnost sto go napisha ova???  збунетост

"Eve eden topol pozdrav od makedonija za vas makedoncite vo Stranstvo od srce i edno bi istaknal ne e ubavo pokraj site podelbi da se delime na makedoncite tuka vo makedonija i vie tamu nie sme ista krv treba da se pocituvame ako ne go pravime samite toa koj nas ke ne pocituva,Iskreno uste ednas golem pozdrav od makedonija, ".

I STO I STANA SEGA NA TVOJATA ISKRENOST?????  Kako onaa narodnata si "meso vadi....kompir sprema". 

Znaci PREMNOGU CINIZAM....lazna "ljubov" - TI IZGLEDA NI SAMIOT/TA NE SI SE PODNESUVASH,  KAMOLI DRUGITE OKOLU TEBE....a za tie od nadvot....i da ne zboruvame. 

Golem pozdrav od dijasporata za TEBE specijalno (krv voda ne se pravi, neli?) големо%20гушкање  голема%20насмевка  смеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 14:38

Opaaa...pa jas ne vidov deka TI si otvoril/a i VAKVA TEMA:

Цитирај klon Одговорbullet Тема: Makedonija vo dusata nosam
    Испратена: од вчера во 23:53
Za razlika od sebicnosta jas imam golema dusa ja sakam
mojata tatakovina i site makedonci kako vo nea taka i niz celiot svet,SAKAJKI JA MAKEDONIJA SE SAKATE SAMITE SEBE.

ZNACHI "FALI ME USTO OTI KE TE RASCHEPAM"!!!!!  газење%20од%20смеење

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:23
BOREC a sto ti smeta tebe Makedonija vo dusata da ja nosam toa si e moe pravo ako toa ti e smesno ti si stvarno glup ne mora jas tebe da ti se falam jas si ja SAKAM Tatkovinata tebe nikoj ne te tera da sakas nesto megjutoa glupo e od tvoja strana da gi omalovazuvas tugjite custva ako znaes sto znaci toa zatoa sto tamu kade sto si bescustvitelen te napravile izgleda,I da znaes ako treba i 1000 takvi temi za Makedonija ke otvoram zatoa sto ti ne znaes sto e makedonija nitu pak ke doznaes,ne e se vo pari nie imame custva,golem krug prijateli,se druzime za razlika od tebe go custvuvame zivotot a toa ti mozes samo da go sonuvas bidejki ako ne ti internetot ke nema ni so kogo da komuniciras
Кон врв
VIKING Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јануари.2008
Локација: Sweden
Поени: 10
Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:30
Malku za mojata prikazna. I jas kako i mnogu drugi zedov bugarsko drzavjanstvo ne od nacionalisticki pobudi tuku od edna strana od ekonomski pricini a od druga zatoa sto se custvuvav zaroben vo Makedonija i poveke ´ne mozev da disam ako ne izlezev nadvor od MK. Toa bese edinstven nacin da dojdam ovde. Sega sum vo Svedska i sto da vi kazam ne sum ni pobogat ni posreken, t.e koga se vrakam vo MK imam nesto pari so sebe koi gi imam zatoa sto ne ziveam raskosno tuka. I koga ke vidis dobro tie pari i ne se mnogu ako sakas da napravis nesto poveke. Drugata strana na prikaznata e sto jas se obidov vo MK da vodam biznis so farmerstvo, odgelduvanje kravi i svinji pred se. Znaci iako zagubiv nekolku godini vo studiranje, stanav masinski inzener ama ne vredi toa vo MK, poradi ljubovta kon farmerstvoto jas pocnav so taa rabota. I posle 10 godini jas dojdov do toa da mora se da prodadam i da zaminam od MK. 2007 god e katastrofalna za farmite vo MK a za ovie 10 god mozam da kazam deka na sekoi 4 god zafakaat krizi so plasiranje na mlekoto i mesoto. Doagav do situacii da ne odam vo ekonomski kolaps mi doagase da gi ubijam svinjite i da gi frlam za da ne gubam sekoj den. Ke mi kaze li nekoj kako da se zivee vo MK i pokraj toa sto stranstvo ne nudi mnogu poveke sepak ovde imam samo 8 casa raboten den i sekoj mesec sigurna plata koja mi gi pokriva trosocite. Na farmata rabotev leten period i do 12 casa na den. Mozam da vi kazam deka poveke od 300 evra ne mi ostanale nikogas (mesecno). Ve molam koj ima komentar ili sovet kako pak da se vratam vo MK. I pokraj BG drzavjanstvo ne se osekam pomal makedonec od nikogo i vo vremeto na ednoumieto jas bev sekogas za nasa Makedonija. Da ne dolzam se nadevam ne zasegam nikogo.
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:32
Borec mozes da glumis kolku sakas ti si samo broj na rabota nemas ime ,rabotis po cel den od utro do mrak nemas ni sopstvena kuka ako imas otkako ke umres uste 3 godini tvoite bliski ke ja otplakaat,ednas nedelno izleguvas so prijateli na vikend popularno ke ispies dve piva i si ljubomorite eden na drug i kazuvate koj kolku specalil taa nedela,ziveete lazno bez oset,zatoa i ne mozes nisto da razberes i tuka vo makedonija ima lugje sto imaat pari ne ste vie tolku bogati imate dovolno za hrana vo Avstralia a koga ke dojdete tuka ke potrosite nekoj dolar i ke umrete od maka koga ke se vratite zivej si go tvojot zivot toa e tvoj izbor.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:32
намигнување

BOREC a sto ti smeta tebe Makedonija vo dusata da ja nosam toa si e moe pravo ako toa ti e smesno ti si stvarno glup ne mora jas tebe da ti se falam jas si ja SAKAM Tatkovinata tebe nikoj ne te tera da sakas nesto megjutoa glupo e od tvoja strana da gi omalovazuvas tugjite custva ako znaes sto znaci toa zatoa sto tamu kade sto si bescustvitelen te napravile izgleda,I da znaes ako treba i 1000 takvi temi za Makedonija ke otvoram zatoa sto ti ne znaes sto e makedonija nitu pak ke doznaes,ne e se vo pari nie imame custva,golem krug prijateli,se druzime za razlika od tebe go custvuvame zivotot a toa ti mozes samo da go sonuvas bidejki ako ne ti internetot ke nema ni so kogo da komuniciras

A be chitaj si sto pisuvash - NE SAMO SE GLUPIRAJ NAOKOLU!!!!!  глупчо

AKO TI IMASH CHUVSTVA TOA GORE EDNASH SAKAM - DRUGPAT NAPAGAM NEMASHE DA GO NAPISHESH!!!  намигнување

Ili ne ni znaesh za sto zboruvam????  трепкање 

Vprochem nikoj ne ti brani ti pisuvaj si sto sakash i kolku sakash - MEGUTOA NEMOJ DA MISLISH DEKA LUGETO KE TE MISLAT ZA MNOGU PAMETEN/NA.  газење%20од%20смеење

Ustvari moze ke se najde ushte nekoj ISTO kako tebe...sto znaesh.  збунетост голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:37

Borec mozes da glumis kolku sakas ti si samo broj na rabota nemas ime ,rabotis po cel den od utro do mrak nemas ni sopstvena kuka ako imas otkako ke umres uste 3 godini tvoite bliski ke ja otplakaat,ednas nedelno izleguvas so prijateli na vikend popularno ke ispies dve piva i si ljubomorite eden na drug i kazuvate koj kolku specalil taa nedela,ziveete lazno bez oset,zatoa i ne mozes nisto da razberes i tuka vo makedonija ima lugje sto imaat pari ne ste vie tolku bogati imate dovolno za hrana vo Avstralia a koga ke dojdete tuka ke potrosite nekoj dolar i ke umrete od maka koga ke se vratite zivej si go tvojot zivot toa e tvoj izbor.

Abe ti NE SAMO STO SI BIL/A "mnogu pameten/a" PA TI DURI VIDOVIT/A SI BIL/A!!!!!!   газење%20од%20смеење

I nemoj molim te tolku mnogu da ne sakash SITE - zoshto od tvojava "ljubov" premnogu se raznezniv nekako.....utre na rabota SITE SRCKA KE GI VIKAM.  газење%20од%20смеење

Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:40
Toa sto si odbral e tvoj izbor nikoj ne te osuduva i siguren sum deka si prav Makedonec bidejki si iskren sega cenata na mlekoto vrtoglavo porasna vo makedonija koj znae moze pak ke se vratis nekogas no toa e tvoj izbor nikoj ne te omalovazuva samiot rece NE SI NI POBOGAT NI POSREKEN SE E VO TOA KAKO KE SE NAVIKNES tesko e nekoj kako sto napravi ti da ja kaze pravata vistina toa e toa ti pozeluvam sreka SEKOGAS IZBOROT E SAMO TVOJ
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2008 во 15:42
Borec ako si peder vikaj gi toa e kaj vas vo moda,a sega spij utre treba rano da stanes i da rintas.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.