|
Кој би отишол да работи негде во странство? |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | ||||
abu al zarkawi
Сениор Регистриран: 27.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Изменето од abu al zarkawi - 07.Октомври.2007 во 16:04 |
||||
Hanibal_King
Група Регистриран: 01.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
J A S
|
||||
BOGOSLOV
|
||||
speed
Сениор Регистриран: 09.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 803 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
jas bevrabotev vo strnstvotoest sekoja godinarabotam po 1 ili 2 mseca iza to vreme mi se sk*rcuva od niv i si se vrakam doma...
ZNATE LIKAKVI BINISIMOZE DA SE RVIJAT VOMK... mk naj dobra drava e za zivot e sega ok akozivees vo selo vo mk togas e stvarno tesko... ALI BRAKA EDNA RABOTA DA ZNAETE TOA E: NEMOJ DA IDETE OD ONAMU KADE STO STE RODENI...PO STO SEKADE KE VI BIDE TESKO EEEE PA DA TREBASE DA ZIVEAM VO STRANSTVO KE SUM SE RODEL VO STRANSTVO. i uste eden fakt koj boli a toa e deka ni 2 posto od makedoncite so gi sretnav na zapad nemaa visoko obrazovanie i 80 posto rabotat teski raboti.....koi ja na primer nikogas ne bi girabotel vo makedonija |
||||
speed
|
||||
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Извини, ама ова е глупост невидена!
|
||||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
[QUOTE=speed]jas bevrabotev vo strnstvotoest sekoja godinarabotam po 1 ili 2 mseca iza to vreme mi se sk*rcuva od niv i si se vrakam doma...
тоа е нашиот проблем: што дома сакаме да сме директори или ќе седиме дома на грбот на мама и тато на 30-годишна возраст. А во странство сме спремни на се: и на лента, и како чистачки, амали, итн итн. Снобовска филозофија.
Да се луѓето во МК исто така спремни да работат како во странство што би работеле, се би било многу подобро. Сигурно. Бидејки ДА СЕ РАБОТИ е ЧЕСНО, а не срамно. Испаѓа дека поважно ни е што ќе мисли комшијата отколку нашиот сопствен живот, опстанок или добросостојба. Тоа само кажува дека комшијата има поголемо влијание врз животот на македонецот, отколку самиот македонец.
Сами сме си криви и никој друг. Изменето од chuchuliga - 03.Ноември.2007 во 10:55 |
||||
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ako se pruzi prilika, sekoj-a, bi otidel-a vo stranstvo.
|
||||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Сите млади, а и старите би пошле само да можат да заминат.
|
||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||
inessX
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
A koj vsusnost ne bi sakal
da raboti vo podobri uslovi i da prima pogolema plata? |
||||
zajasna
Група Регистриран: 29.Октомври.2007 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas otidov vo stranstvo za podobar zivot a mislam deka i sekoj eden na koj ke mu se pruzi moznosta ke zamine. Ne deka ne sum nacionalistka ili deka ne ja sakam Makedonija. Naprotiv . Makedonija ja sakam mnogu ama taa vo momentov ne moze da mi pruzi raboti koi mi se potrebni za normalen zivot.
|
||||
Sekogas e ubavo da se slusnat razlicni mislenja zasto toa ja zbogatuva idejata
|
||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...ЈАС!!!!..И ТОА НАСКОРО...КОЈ ГИ МОЛИ ВЕЌЕ ОВДЕ(ДА НЕ КАЖАМ ДРУГО..ОТИДЕ ЦЕЛ ПОСТ..)...!!!!АКО ЈАС НЕ ИМ ТРЕБАМ..ТИЕ МЕНЕ ...ИЧ!!!!
|
||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||||
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Jas rabotam vo stranstvo a sum od Makedonija.bi se vratila koga bi ja zemala istata plata,da mozam da pravam so sakam sekogas so pari v dzeb da si dozvolam stvari so ne mozam da si gi dozvolam tamu.jas si ja sakam svojata zemja,svojot narod i jazik-zatoa i se zacleniv na forumov da citam i na nekoj nacin kontaktiram so makedonci.sigurno deka mi nedostasuvaat moite,moite drugari i drugarki,naseto druzenje......ali i tuka imam svoj zivot,sama vo tuga zemja ,veke podolgo vreme,naviknav na toa:) imam i tuka rabota,prijateli,izleguvanja,druzenja...ali zboruvam na tug jazik a toa ne e isto! e pa jebi ga sekogas nesto mora da se zrtvuva! no ne mi e krivo sto sum tuka a ne tamu!
i da bi se pak rodila vo istata makedonija pak bi zaminala!a do koga,kako sto vremeto ke pokaze. koga bev pred 2 meseci mk se setiv na edna pesna "jednom stranac stranac zauvjek" lugeto odstrana znaci onie koi ne mi se bliski taka me gledaat,a koj saka da vide sto znaci stranec vo sopstvenata zemja neka zamine nadvor,ne mora da raboti nego bilo koja opcija a posle neka pisuva kolku si ja saka zemjata-i jas ja sakam!!! koja e razlikata? |
||||
EmIIIjA
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
TOCNO ,toa e samo necie nerealno gledanje na rabotite! |
||||
speed
Сениор Регистриран: 09.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 803 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ok nema za se da vi bide tesko ako se zamine ke ima poveke matrijalni dobra za razlika od makedonija ali rodnoto mesto si sedi sekogas vo srceto i te tera da se vratis nazad, i otsecen si od familijata koja e mnogu vazna za uspeh otsecen od prijatelite so koi si rastel... toa e tesko...i od pocetok sekogas sme robovi tamu kaj so odime kazete mikoj od tie tamu so se rodeni ke ti dade na odis pred nego ili gazda da stanes??? P.S OVA VI GO KAZUVAM OD MOE LICNO ISKUSTVO A NE OD NESO SO MI PADNALO TUKU TKA NA PAMET PO SO NAM KLAKO E PO SO SUM RABOTEL VO STRANSVO EVE NA PRIMER ZA ZEMJA KAKMO SVAJCARIJA MNOGU E ZAEBANO ZA PROBIVANJE PO SO SE DRZAT TIE TAMO KO KATANGA A DO KOGA DOBIJAM PASOS KE POMONAT MNOGU GODINI... Изменето од speed - 10.Декември.2007 во 12:51 |
||||
speed
|
||||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Арно велиш, камо среќа Тито да не мрднеше од Кумровец, а и Љубчо наш Војвода да си останеше во Делчево... Изменето од Polar Bear - 11.Декември.2007 во 06:54 |
||||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |