IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Дали би се вратиле во Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали би се вратиле во Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 39>
Автор
Порака
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 16:26
Originally posted by Nee*amAnderskor Nee*amAnderskor напиша:

Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Koj ostane da zivee vo Makedonija se osuduva samiot sebe si na dozivotna hrabrost  

God bless the ignorant... and confused.

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Znaci se sto ke se kaze dobro za Makedonia e glupost...a da ke kazes deka sum jas glupiot...glupa bela mecko.
Poznavam rabotnik koj raboti za niska nadnica, no ima edna mana...mnogu saka da cita...no nikogas ne zavrsi skolo. Toj napravi samo glupost zosto veke ne moze da komunicira soodvetno so lugeto koi pripagaat na negoviot stalez, a niti pa moze da komunicira so intelektualci taka da ostatokot od negoviot zivot se sveduva na kaenje...ni e dole, ni e gore...
Ova se vika analogija sto ne veruvam deka si sposoben da ja razberes no se odnesuva na takvi kako tebe...
Priznavam deka mozebi napraviv mala provokacija...a kako ne sum imal iskustvo so emigranti...ne ocekuvav deka prosetani i iziveani luge mozat da bidat vaka prosti i so tolku ograniceni razbiranja...kako da gledaat niz cevka...izgleda samo navredite vi se svezi vo memorijata...mislam deka zatoa i ne ve sakaat ovde...malodusni i taka prokleti...
Nemam namera da komuniciram so vas po ovoj prost...pardon post...a vie slobodno prodolzete so vasite navredi i sitni zlobnosti koi nema koj da gi procita...ke ve zaboravam...kako i ostatokot od svetot....
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 18:57
Ако сакаш да дебатираме, може ...

Originally posted by Nee*amAnderskor Nee*amAnderskor напиша:

Koj ostane da zivee vo Makedonija se osuduva samiot sebe si na dozivotna hrabrost  

God bless the ignorant... and confused.

Znaci se sto ke se kaze dobro za Makedonia e glupost...a da ke kazes deka sum jas glupiot...glupa bela mecko.

ОК, каде тоа кажав дека си глуп, и дека се што ќе се каже добро за Македонија е глупост? Само ги благословив таквите како тебе. Нејсе, земи си речник.

Btw, белата мечка е се, ама не глупава. Апсолутен предатор, без страв и природни непријатели, и ретко животно што кога ќе види човек - гледа храна.

Poznavam rabotnik koj raboti za niska nadnica, no ima edna mana...mnogu saka da cita...no nikogas ne zavrsi skolo. Toj napravi samo glupost zosto veke ne moze da komunicira soodvetno so lugeto koi pripagaat na negoviot stalez, a niti pa moze da komunicira so intelektualci taka da ostatokot od negoviot zivot se sveduva na kaenje...ni e dole, ni e gore...
Ova se vika analogija sto ne veruvam deka si sposoben da ja razberes no se odnesuva na takvi kako tebe...

Не знам што има врска каењето со мене, јас не се кајам за ништо што сум го направил во животот. Но веројатно мечката „не е на нивото на твоите аналогии“, кои како што реков неодамна во еден мој пост се граничат со провинциска ароганција.  

Priznavam deka mozebi napraviv mala provokacija...a kako ne sum imal iskustvo so emigranti...ne ocekuvav deka prosetani i iziveani luge mozat da bidat vaka prosti i so tolku ograniceni razbiranja...kako da gledaat niz cevka...izgleda samo navredite vi se svezi vo memorijata...mislam deka zatoa i ne ve sakaat ovde...malodusni i taka prokleti...

Тоа и е проблемот, арогантните македончиња не сакаат да чујат ништо што не се поклапа идеално со нивниот поглед на светот. А светот не е таков каков што изгледа од Македонија. Се ми се чини дека цевката почнува од таму.

А причината зошто можеби не ме сакаат таму е затоа што сум способен. И додека во развиениот свет се поклонуваат на способноста, таа особина предизвикува плукање, етикети, завист, и кочење на секој чекор во Македонија.

Nemam namera da komuniciram so vas po ovoj prost...pardon post...a vie slobodno prodolzete so vasite navredi i sitni zlobnosti koi nema koj da gi procita...ke ve zaboravam...kako i ostatokot od svetot....

Твое право на избор е со кого ќе комуницираш и дебатираш. Лепењето на етикети на простотилак и навреда таму каде што навистина ги нема само ќе ти ги затвори можностите да чуеш мислење различно од своето и евентуално да научиш нешто. Впрочем, и јас сум затоа на овој и на други форуми.

Изменето од Nee*amAnderskor - 28.Септември.2007 во 19:39
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Септември.2007 во 07:06
"Тоа и е проблемот, арогантните македончиња не сакаат да чујат ништо што не се поклапа идеално со нивниот поглед на светот. А светот не е таков каков што изгледа од Македонија. Се ми се чини дека цевката почнува од таму."

Potpolno se slozuvam so tebe !!!!!

Ne mi se dopaga ovaa cela prestrelka, megutoa sepak mislam deka e ubavo da se OBELODENI koj i kade e PROBLEMOT vo komunikacijata so iselenicite.  намигнување

Spored iskazive na vakvi "provinciski arogantni tipovi" (kako sto gi narece) a jas bi gi narekol NEDORASNATI TIPOVI, moze samo da se donese zaklucok deka namesto "TIE STO OSTANALE, SE OSUDENI NA DOZIVOTNA HRABROST" - najveke bi im odgovaralo, TIE STO OSTANALE SE OSUDENI NA DOZIVOTNA OGRANICENOST I SEBICNOST.
смешен

Vo taa nivna sebicnost i stremez za zadrzuvanje na titulata za "najpostojan zitel na Makedonija" a bez prstot da go mrdnat, voopsto ne gledaat koj vleguva a koj izleguva vo nivnata zemja a pak najmalce POSIROKO VO SVETOT i taka zabludeni vo toa nekoe UDOBNO sekojdnevie  NEMA NI DA PRIMETAT DEKA eden den koga ke se razbudat  veke NEMA NI DA ZIVEAT VO MAKEDONIJA.  мафтање

MAKEDONCITE NASI (starosedelci) "HRABRO" KE JA IZGUBAT SVOJATA "SAKANA" ZEMJA - MEGUTOA NEMA VRSKA (za niv) TIE SEUSTE KE JA DRZAT TITULATA ZA "NAJPOSTOJAN ZITEL" megutoa togas ke bide na PORANESNATA (NEKOGAS POSTOECKA) DRZAVA MAKEDONIJA.  глупчо

Mozam samo da mu preporacam na toj tipot "shizik od Vlae" ili od kade i da e deka VOOPSTO NE ME ZASEGAAT NEGOVITE maloumni komentari zosto TOJ ili TAKVI kako nego NE JA PREDSTAVUVAAT MAKEDONIJA vo svetot od sedenje na ulicni trotoari  - tuku site onie sto go pravat toa GO GLEDAAT SVETOT OD MNOGU POVISOKA PERSPECTIVA nego negovata najbolja cresha u MAALO!!!!  смеење

TOA E SETO UBAVO, NEVELAM NE MEGUTOA ZATOA PAK POSTOI  ADOLESCENTSTVOTO, KOGA VOZRASNITE PRESTANUVAAT DA SI IGRAAT I POCNUVAAT DA STVARAAT ZA NAREDNITE GENERACII DA MOZAT DA GO ISKUSAT TOA PREKRASNO DETSTVO!!!!!!!!!!!

кул
Кон врв
LIPS Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Септември.2007
Локација: Italy
Поени: 83
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LIPS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 16:52
Isreno ne bi se vratila vo Makedonija, bi otisla na odmor, ama da ziveam tamu nema sansi.
Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2007 во 18:38
Originally posted by LIPS LIPS напиша:

Isreno ne bi se vratila vo Makedonija, bi otisla na odmor, ama da ziveam tamu nema sansi.

Сосема те разбирам.

намигнување
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
SOPRANOvski Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Ноември.2007
Поени: 16
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SOPRANOvski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2007 во 13:51
Originally posted by LIPS LIPS напиша:

I jas isto, ama nekako u posledno vreme ni na odmor ne mi se odi nazad.
If you do what's hard today, then the life will be easy tomorow.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Ноември.2007 во 19:39
,...смеење..................ne se odnesuva na vas,....газење%20од%20смеење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
sugar Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Ноември.2007
Локација: Czechoslovakia
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sugar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 02:56
Jas licno ne bi se vratila zatoa sto kako prvo Makedonija nisto ne mi pruzila za da ostanam tamu.a sega koga sum nadvor od nea uste pogolem problem mi pretstavuva toj makedonski pasos.So nego kako vo zatvor se lugeto od Makedonija.Za sekade im e ptrebna viza.
Кон врв
Diki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 02:57
da!zosto da ne?
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 03:01
 koga????
Кон врв
Diki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 03:19
koga ke bidam bez obvrski.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 01:02
Ќе згрешат ако се вратат.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 11:09
Би се вратила да имам услови за работа и релативно нормален живот (мене многу пари не ме интересираат, но угоден живот и убави услови за работа - тоа ми е особено важно - да). Значи, сега за сега - не, ама не ја исклучувам и таа можност во догледно време. 
Кон врв
pako Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Локација: United Kingdom
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Декември.2007 во 18:35

da da sekako eden bozii den.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2627282930 39>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.