|
Дали би сакале да придонесете нешто за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Istoto sto Makedonija mi go pruzila mene, bi pridonela i jas za nea... Vo prevod nula nisto. Uste i mi dolzi pari za izgubenite nervi dodeka studirav, za maratonskoto cekanje za vrabotuvanje, za nepotizmot, za seto ona sto veruvam mnogumina go pocuvstvuvale, a bile nemokni da go smenat.
|
|
MoNiKa
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 197 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E AK SAM PRECEDATELKA SUBIRAM VOJSKA I ODam PRAVO DA SI GO ZEMAM SOLON I EGEJSKOTO MORE POSLE SIN MI PIRINSKIOT I TAKA
I MALO LI KE PRIDONESAM ZA MAK ? NO SEPAK VOJNA BES ZRTVA NE BIVA |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,....osa si bila,..imash pravo,...solun e ,...tvoj
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
MoNiKa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA A TVOJ NELI E ?
NA SVETOT IMA PO LOSI OSI OT MENE |
|
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
geografski prostor
|
|
www.hjspain.com
|
|
shedow
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAPA,KARTA ILI SLIKA KAKO SAKASH
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На прашањето „што значи Македонија за вас“:
Македонија е мојата земја, кадешто сум родена, кадешто сум пораснала, кадешто сум се образувала и информирала за многу нешта што ми било основа за да можам да продолжам надвор од земјата да се дообразувам; во Македонија сум добивала стипендии за кои сум конк*рирала најрегуларно и без врски (можеби тогаш беа други времиња, бидејки не бевме до таа мера искорумпирани како сега)...
Македонија е земја кадешто ми е фамилијата и мноогу пријатели со кои многу се сакаме и бескрајно се радуваме кога ќе се видиме и покрај моето повеќегодишно живеење надвор, Македонија е земја на бои, мириси, топлина, динамика, некогаш многу угоре, некогаш многу удолу...
Македонија има прекрасна клима, храна, природа, луда историја, ретко природно интелигентен, музикален, талентиран народ....На таа почва дома, од тој воздух јас се регенерирам, си ги полнам батериите, ја обновувам душата...
Да, во Македонија има и никакви луѓе (кај ги нема?), има завист, има мноооогу мрзеливост, дезорганизираност, претерана гордост и детски ставови(ограниченост) па дури и помеѓу нај „умните“, пореметени критериуми (или ги нема воопшто)....има корупција, лаги, криминал....но знаете во кој град во светот има најмногу криминал? во Лондон. Повеќе од Њу Јорк! Лаги има насекаде, корупција....
Пак ќе речам, како и во многу други мои постови, секаде го има тоа, не постои совршено општество...некои работи кај нас ги има повеќе, некои на друго место...
но тоа не прави јас да не ги гледам , сакам, негувам и промовирам (во мојата непосредна околина) убавите нешта на мојата земја, на земјата од која доаѓам... и затоа многу луѓе од странство кои чуле за Македонија од мене - ја ценат, почитуваат нашата култура (музика,танц, сликарство, поезија, фреско-сликарство, историја) секогаш им е убаво кога ќе дојдат (клима, природа, храна, топлина и добрина на народот), и многу од нив посакале да си останат таму......не за џабе рекол некој: цени се себе си за да те ценат и другите....
|
|
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ub'vo, ama prvo ke treba da a naredes vojskata pred grcki konzulat u Skopje da im dad't viza. A koga ke im dad't, posle edno pet-sest meseci, ke ti se razbega vojsk'ta po G'rcija da bere protokali.
Ileriiiiiiii!!!!!!!!!!
|
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
MoNiKa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E KE SE RAZBERE ARNI AJDUCI SME I KOMITI SME AMA TI SO SE NA GRANICATA SE MAKEDONCI KE GI POTKUPAM ZA 300 EVRA I OJDEH
PA NEKA E I 2000 EVRA SO TOLKO. MAKEDONIJA DARZAVA LI E ILI GRAT |
|
MoNiKa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TUKU GLEDI PRVA BUGARIJA DA NE ME U SUSRET A POSLE GRCIJA
|
|
Iblis s.a.v.s
Група Регистриран: 30.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SAKAME DA GO PRAVIME OVAA ZEMJA EVRSOPSKA DRZAVA
|
|
MoNiKa
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KA PRAME DE AMA JAS NEJKAM EVROPSKA JAS SAKAM NATOFSKA
|
|
Trilili
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Mr.Bodycheck Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1780 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS NEJKAM NI EVROSPKA NI NATOFSKA, da si ja vratime () monarhijata
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da,....tralala ke vi bide "prviot"kral,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |