|
Дали би сакале да придонесете нешто за Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
chuchuliga mila, jas kolku sto svativ od postovite, poveketo se zalat deka vo mk nema mnogu moznosti za vrabotuvanje, samo problemi so viza i dokumenti, a lugjeto sakaat da se skoluvaat vo nekoja evropska ili svetska drzava.
Dokolku Makedonija bi vlegla vo EU, togas ke se smeni i mislenjeto na narodot za Makedonija , posto ke imat moznost da izlezat nadvor od granicite, da go sporedat zivotot i duri togas da zboruvaat dali e podobro vo Makedonija ili ne. Ma, kompletno gi svakam, i jas pred da dojdam tuka postojano im velev na moite doma....tuuu bre mamo , kako moze "toj i toj" da imaat moznost da ucat vo stranstvo ili imaat rodnini tamu, si ziveat, pa dovagjaat vo mk na odmor i imaat ubav zivot, i fala mu na Gospod, eve i jas sega sum nadvor od Mk i nemam namera da se vrakam nazad. |
|
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога напишав „нешто за Македонија“ нормално мислев на нешто конкретно, некаква конкретна акција. Поинаку не е ни возможно...
Инаку лично се согласувам со Перо- ако секој си ја гледа работата, си ја врши како што треба и си плаќа данок на државата - веќе го дал својот придонес.
Сепак мислам дека е страшно колку многу луѓе на форумов си ја мразат земјата. Огорченоста ја разбирам, и јас си заминав од дома, но никогаш не ги прекинав врските, напротив, ги одржувам,соработувам, и знам дека на мој начин, во моите кругови на движење и работа ја промоворам мојата земја, која и покрај сите мани и несреќи, носи мноогу убавини во себе...не можам да сфатам како можете со толкава жар (ова воопшто не се однесува на Мирјам) да плукате по сопствените корени, по почвата од која што се родени.... Изменето од chuchuliga - 03.Јули.2007 во 09:37 |
|
shedow
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DA PO 5$ ZA KOA KE DOJDAT SO KAROJTE PARKING DA IMAT...
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pet,...bogami,..mnogu ja cenish,....jas ne davam ni eden$!!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne se lazeme poveke od 5 dolara ne davam za makedonija
moze da pomognam da izvlecam nekoj od tamu ako moze inace drugo sve e zaludno
|
|
Lallo
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 19.Март.2007 Локација: Greece Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас како што повеќето знаат, студирам во Грција. И покрај проблемите што Македонија ги има го Грција, јас немам проблем со грците. Кога сме кај Македонија, и треба многу помош за да застане на нозе. А ќе застане. Верувам во тоа. Дали би сакал да придонесам нешто за Македонија?
Одговорот е многу лесен, бар за мене. Сакам да придонесам и мислам дека веќе го правам тоа - РЕЗЕРВА... Мислам дека придонесувам. Во најлош случај - бар се трудам, затоа и дадов право на глас на младината. Погледајте сами па кажете ми дали придонесувам.... |
|
pero
Нов член Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Posteno rabotete si ja rabotata , davajte si gi davackite na Makedonija i ste go dale vasiot pridones kon drzavata |
|
Miriam
Сениор Регистриран: 25.Април.2007 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би сакала да придонесам, но некако многу апстрактно ми се гледа поимот "нешто за Македонија." Се надевам дека некогаш ќе бидам во можност да помогнам на неколку луѓе поединечно или барем на помала група - на пример ако имам пари да дадам стипендија на талентирано дете без родители, купување книги за училиште на сиромашни деца, итн.
Убаво звучи да се помогне на целата земја, ама поефективно е, барем според мене, ако напорот е фокусиран. Може би ќе се направи малку, но сепак нешто што ќе има значење за некој. |
|
Try again. Fail again. Fail better.
|
|
konjot grom
Група Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ako sum vo moznost ko ke porasnam .,.,.,. so edna nuklearna bomba bi ja potopil 101 m pod zemja....
|
|
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve, na primer, jas i mojata familija se trgnavme od tamu, sledejki gi deceniskite interesi na Makedonija so koi bevme vo konflikt. Koj pogolem pridones mozam da go dadam od toa da ja ostavam da si odi po patot i da ne i precam vo razvojot?
|
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve 3 god sum vise tuka vo make ali dzabe ti e deka pogolema stoka od makedonec neam videno na svet.....
|
|
str8up
Сениор The Producer Регистриран: 18.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 1492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve na primer jas za makedonija od golem patriotizam ako trebe i 10 evra ke dadam, i kuceto ke go prekrstam u goce (samo na "kuc" se vrti)
|
|
igram ruski rulet od k*rtasak!
Peni Saktivniot |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahah,...a,be mnogu e daleku,....edno 50-tina metri,....koj moze tolku da dobaci
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
би сакал еве чичо „brza" да го научам барем да го погодува контејнерот, ако не сака да му се приближува, туку ужива во фрлање тројки од балкон!
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |