|
Дали би се вратиле во Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 39> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahah,...ne znam jas ,ama izgleda "toj bil toj" ima pravo,a zoshto neka kaze toj ,ako e vo pravo.... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
optimist
Нов член Регистриран: 27.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poln dzeb ,prazno srce patriotsko.
|
|
luj6
Група Регистриран: 10.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najprvin da odgovoram na prasanjevo sto e tuka postaveno: Dali bi se vratil vo Makedonija nekogas? Odgovor, posle dolgo razmisluvanje e NE.
Zosto? Eve eden primer zosto: imav drugarka, da ne recam genie koja bese sekogas prvo mesto na site natprevari po matematika. Ednas duri stigna i do Rusija i osvoi prvo mesto po matematika. Koga dojde vreme za na fakultet, ne ja primija prosto zatoa sto devojcevo nemase vrski. I pokraj site natprevari i pokraj site priemni (100% NA TESTOVITE), nikoj ne najde za shodno da primi takov kapacitet na fakultet. Devojcevo skroz se razocara, se povlece i ja nema nigde. Slusnav deka se mazila i edvaj krpi kraj so kraj sekoj mesec. A bese neviden talent. Na sekoe drugo mesto, taa veke ke bese poznata, osven vo MK. I toa e samo eden primer, a znam poveke. Makedonija ne cini za zivot, ne cini politikata, ne cini drzavata, ne cinat lugjeto. Sekoj graba i gleda samo za sebe, so misla se uste: za mene da zemam , a za drugite sto mi e gajle. Zakoni skoro i da ne postojat i ako postojat toa se za nekoi sto nemaat vrski zasto 'sposobnite' veke se snasle, so mito i korupcija, so vrski, so jas tebe ti mene. E toa e pricina zosto Makedonija ne ke moze da se sredi uste za mnogu dolgo vreme, da ne recam nikogas. Site ovde sto kazuvaat deka Makedonija e super i bi se vratile nazad se deca, koi seuste nemaat obvrski. Zasto ako imas obvrski (familija, deca) nikogas nema ni da ti tekne da se vrakas nazad, ako radi nisto drugo tuku radi decata. Sto idinina ke im obezbedis na decata? Korupcija,? Vrski? Ne fala, tuka kade sto sum mene mi e super. Ako nisto drugo barem ne cekam ko mrsojadec da mi umrat domasnite za da nasledam nesto. Vo site drugi drzavi sposoben sum sam da stvoram, i da im obezbedam na moite deca podobra idnina. Tuka se osekam kako doma, go nauciv jazikot, steknav prijateli, ne rabotam extra zasto tuka ziveam i sto e najbitno ne se osekam kako stranec. Povise se osekam stranec vo MK nego tuka. |
|
I am nobody; nobody is perfect, therefore I'm perfect
|
|
MisIca.
Група Регистриран: 02.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Very well said!
Generacii i generacii upropasteni zivoti, nerealizirani i ostaveni da skapuvaat vo frustracija. Koga po iseluvanjeto se osvestiv kade sum se rodil i izrasnal, a mi trebase nekoe vreme za toa, mi se slosi. U stvari, ova sto se slucuva vo MK e samo prodolzenie na deceniski i vekovni procesi, konstanten proces, a ne dno, taka da lugjeto zaludno ocekuvaat da bide podobro. Zaglaveni vo minatoto, iminja, priznavanja, svercovi, skandali, i koi uste ne picki materini. Aber nema da se opravi oti nikoj i ne saka da se opravi, a i da saka ne znae kako. Deceniskoto zaobikoluvanje na zakonite stvori mentalni sklopovi sto se kriminogeni, na site nivoa. I toa ne se isprava.
Argumentite na site za vrakjanje se mnogu prozaicni, u stvari emotivni. Prosto, na devedeset posto od niv im falat mama i tato, ili zapivanje do sabajle, t.n. "zabava". Placko do placko, dosle vo razviena zemja, i nisto ne im cini. Rdjavom k*rcu dlake smetaju!
Makedonci, mladi momci i devojki, ucete angliski, fatete nekoja svetski prepoznatliva profesija, uste poarno odete da studirate nadvor i kazete mu zbogum na haosot vo koj ste izrasnale. Da vidite deka e dovolno da imas son za da nesto stane stvarnost, kolku i da izgleda nerealno, a ne da se borite so veternici cel zivot. Inaku ke ostanete stado na Branko, Ljubco, Grujo, i razni drugi narciso-fashizoidni tipcinja. Ke postoite samo za tie da mozat da opstanat.
|
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kompletno se slozuvam so tebe i te razbiram sto sakas da kazes, i samata go osetiv toa. |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj bi se vratil vo UBEDLIVO najmizerno bednata zemja vo evropa,...aj da ne odime poshiroko(i togash ke se posrami),...................................najverojatno neshto mu fali ili e nesposoben za nishto drugo osven da go troshi mizerniot zivot vo ovaa crna dupka na planetava,...
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
GUOL
Сениор Регистриран: 29.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 131 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
po vakvi glupi komentari ne mi e cudno zs treba da ne narekuvate CRNA DUPKA...........
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej brza da te koregiram malce, slushnav deka Albanija bila najmizerna zemja, taka da imaj nadez , ne sme najzatucani Nego, alal da ti e sto si se soocil so vistinata kakva i da e, mnogu od forumdziite i ne sakaat da priznaat bidejki toa mnogu gi povreduva. |
|
|
|
GUOL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima uste pomizerni......gledajte malce vesti ili citajte nesto pecatno......
|
|
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mozebi e Albanija najmizernata zemja vo Evropa, no ne za dolgo. Ne zaboravete, imaat more, a toa e ogromen RESURS, i nie veke pocnavme da im gi polnime dzebovite so letnite odmori. Pocekajte da vidite sto ke se sluci za nekolku godini. Grcite vo sedumdesetite bea od mizerni pomizerni. Gi najadovme i sega gledajte kade se. Da ne zboram za Bugarite ...
|
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Patriotizmot ne gi rani decata
|
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moram da vi prenesam sto mi kaza eden atashe od edna zemja od evropska unija
dobro de od Praga pred tri godini: citiram VIE OVDE ZIVEETE ZIVOT NIE GORE GO TROSIME ZIVOTOT DA MOZAM NIKOGAS NE BI SE VRATIL VO PRAGA Изменето од anakin - 01.Февруари.2007 во 23:31 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
GUOL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
braos anakin
|
|
Внеси реплика | страница <1 1415161718 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |