IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Дали би се вратиле во Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали би се вратиле во Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 39>
Автор
Порака
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2006 во 21:29
Ако имаат добри услови во дрзавава мозда и ке се врататWink
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2006 во 21:32
Па јас како што знам од последниот пат кога зборувавме за патриотизамLOLLOLLOLне е колку е лесно туку колку си потребен и колку ке помогнеш без разлика и на својот живот или најубаво да се држиме до она за идеале гину будале па со првиот превоз(каков и да е) гитла додека е главата на раменици а новчаникот пунLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2006 во 21:35
LOLLOLLOLLOL Дааа беее!!Ок те поддрзавам во ставов!! Залосно е сто луѓево се разоцарани од дрзавава па се иселуваат а највеке младата популација Cry  Не викам дека спасот е надвор али сепак тоа е еден реален факт кој би требало и мора да се подобри
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2006 во 21:37
Е така више може да се согласам.Значи мора да се створи свест кај младите луѓе дека се потребни на оваа земја за да може следните генерации да не го проживуваат ова што сега се случуваClapClap
Кон врв
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2006 во 21:39
Епа јас дека сум од помаладата генерација и усте од сега се разбиарамLOLLOLLOL Wink
Кон врв
laki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Јуни.2006
Поени: 1107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 09:38
Veruvajte sea na Makedonija i trebat mnogu poveke luge nadvor narocito od mladite generaci koi tamo kade sto ke bidat ke naucat mnogu  voedno ke bidat nasi ambasadaori i zdravje boze eden den i nase lobi po svetov kako primeri ke gi navedam slednive:
    - grckoto lobi
    - turskoto lobi (se odnesuva za Germanija)
    - evrejskoto lobi
    - kosovarskoto lobi
    - irskoto lobi
 Seta pomos sto Makedonija ja bara se naoga na zapad i sea ako nema tamu nekoj toa da go poturne nema nisto ni da se desi. 
 Ne e dobro da se bide zatvoren samo vo sebe nego da se izleze i nadvor od svojot dvor i da se vidat i naucat novi raboti posto vo Makedonija nisto novo nema i ne se slucuva.
 boogie ti ako ne gresam ja podrzuvas novata vlast pa ako sum vo pravo zosto togas Grujo gi donese "strancite" na ministerski funkci zosto nemas nisto protiv toa?
 Toa e taka poradi toa sto se neiskorumpirani,mladi i skoluvani na zapad!!!! 
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 10:08

Ili licno za mene mozam da ti objasnam i vaka:

Rabotam i ziveam tuka za da mozam da si pomognam sebesi a normalno i mojata familija i tuka nema nisto predavnicki sto sum nadvor od Makedonija, barem ja taka rezoniram.
Sekoj mesec izdvojuvam od mojata zarabotka i gi isprakam dole za moite posto tie se penzioneri i poradi toa sto posle cel nivni raboten vek sega penzite ne im se dovolni nitu za lekovi,e pa bas toa ne sakam da mi se sluci i na mene.Ne sum tolku mlad i vo MK rabotev 14god so staz vo rabotna kniska i znaes kako e platata trae edvaj 10 -15 dena i taka nikad ne bi se obezbedil sebesi nitu eden den moite deca e sea za razlika od seto toa dole ovde e mnogu mnogu poinaku i da zavrsam "JAS KE SE VRATAM DA PRODOLZAM SO MOJOT ZIVOT DOLE SAMO MI FALAT USTE 2-3 GODINI"
Кон врв
naum Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Baniran

Регистриран: 17.Август.2006
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 10:31
Abe koj ve barat da se vratite sejte tamu sekako site ste menagjeri vo Ford,Microsoft ili Coca Cola
Pozdrav od ""STARI KRAJ""
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Октомври.2006 во 10:54
Ti ne razbiras mnogu raboti i samo isfustrirano napagas, dali si bil nekade po svetov ili samo nekoj ti kazuval pa ti sam si vlecel zakljucoci???????
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2006 во 14:12

Originally posted by kosta_87 kosta_87 напиша:

zdr maja....i jas go imam istoto mislenje kako tebe ama moras da priznaes deka vlece za doma...barem malce...inace  vo koj grad si, ako ne e tajna...?
Jas sum vo provincija Veneto vo Italija nekade pomegju Padova, Vicenza i Trevizo.Kade si ti ?Eve i slika od mestoto kade sto sum znaci na samo 20 km od Treviso i 40 km od Venezija, znaesh vo Italija nekako se e blizu :)

[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
nikolina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Октомври.2006
Локација: Macedonia
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2006 во 20:56
Originally posted by SeXY SeXY напиша:

Ако имаат добри услови во дрзавава мозда и ке се врататWink

ne se vrakjaat, ke se sredat nekade, nema da se vratat i da ostavat se sto uspeale vo stranstvo
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2006 во 22:49

Originally posted by nikolina nikolina напиша:

Originally posted by SeXY SeXY напиша:

Ако имаат добри услови во дрзавава мозда и ке се вратат[IMG]http://forum.idividi.com.mk/smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />

ne se vrakjaat, ke se sredat nekade, nema da se vratat i da ostavat se sto uspeale vo stranstvo
Tocno, NIKOGASH ne bi se vratila,ZOSTO VEKE OVA E MOJ DOM.Vo pocetokot prvite godini na relacija Italija-Makedonija ni najmalku ne mislev deka zivotot ke me ostavi ovde, no se sluci...
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
xaxaxa Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2006
Локација: United States
Поени: 37
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај xaxaxa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2006 во 23:00
sepak zavisi individualno...eve jas sum tuka veke osum godini...pa ova nikogas nema da bidi moj dom...sepak samo doma si e doma...i seuste sum so namera da se vratam...i ke se vratam, samo seuste ne sum ja postignala celta...uste nekoja godinka mi fali...
Кон врв
Jelena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 151
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Jelena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 04:52
da....da...da DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Cry
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 39>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.