|
Мали ЏОКИЦА |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учителката на своите ученици им задала задача да ги отворат своите боенки и сликата каде што има петел со чадор им рекла петелот да го обојат со жолта а чадорот со зелена боја.
Мали Џокица како и секогаш го обоил петелот поинаку, целиот во црвена боја. Учителката го прашала: Џокица, зошто кај тебе петелот е црвен? Тој и одговорил: А каде вие сте виделе петел со чадор учителке? |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си бил Мали Џокица прво одделение и на час по математика учителката прашала:
Ако на една јаболкница има 10 врапчиња, а ловецот со пушката уловил 5, колку врапчиња останале на гранката? Мали Џокица одговорил: Нула. Учителката: Е како нула, останале 5. Мали Џокица.: Ама како останале 5, другите 5 се исплашиле од пушката и избегале. Учителката.: Џокица, сепак ова е час по математика, одговорот е 5, но ми се допаѓа како размислувзаш. Другиот ден Мали Џокица. ја прашува учителката: Учителке по улица одат 3 жени, сите три јадат сладолед на стапче, едната го лиже, другата го каса, а трата го лапа цел, која од нив е мажена Учителката. Какво е ова прашање? Мали Џокица.: Ве молам учителке одговорете ми. Учителката: Пааа, се знае која од нив е мажена, таа што го лапа цел сладоледот. Мали Џокица. : Учителке, мажена е таа што носи бурма на прстот, но ми се допаѓа како размислуваш! |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си бил Мали Џокица второ одделение и отишле сите заедно на школска екскурзија низ Македонија арно ама со преноќување.
Кога се сместиле во хотелот, сите деца уморни веднаш заспале, само Џокица не. Пошла учителката да провери и го видела Џокица разбуден. Го прашала зошто не спие, а тој и рекол: Јас дома кога заспивам, мајка ми спие заедно со мене, и јас моето мало прсте го ставам кај неа во папукот. Затоа сега неможам да заспијам.
Видела не видела учителката, морала нешто да направи за да го успие Џокица и рекла: После некое време се слуша вознемирен учителски глас:
Учителката: Џокица тоа не е папукот!!! |
|
janevzoran1
Сениор Регистриран: 21.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учителката го прашува Мали Ѓокица:
- Ѓокице, ако ти дадам два зајака и потоа ти дадам уште два зајака, колку зајака ќе имаш ? - Пет; - ?; ајде размисли уште еднаш: ако ти дадам два зајака и потоа ти дадам уште два зајака, колку зајака ќе имаш ? - Пет; - Чекај, чекај…ако ти дадам две крави и потоа ти дадам уште две крави, колку крави ќе имаш ? - Четири; - Е, така ! Ај, сега: ако ти дадам два зајака и потоа ти дадам уште два зајака, колку зајака ќе имаш ? - Пет; - Е, како така ?! - Па дома веќе имам еден зајак; |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учителката го прашува мали Ѓокица дали знае некоја патриотска песна… и овој како од топ рецитира: - Седи Мара на каменцу! - И што има тука патриотско? - Чекaј за вториoт стих учителке - вели Ѓокица - И не да своју пизду немцу! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Учителката ги пражува учениците: - Кажете еден збор што почнува на буквата К. Mали Ѓокица скока од клупа со крената рака, но учителката знае дека е безобразен и не го крева. Покажува кон една ученичка и оваа одговара: - Куче! - Браво - вели учителката - Седи, еве петка. А сега кој ќе ми каже збор кој почнува со буквата П ? Мали Ѓокица крева рака, ама учителката знае дека е безобразен, па повикува едно дете. - Птица - вели детето. - Одлично, седи… еве петка! - вели задоволно учителката. - Ама учителке зошто не ме кревате мене??? Па јас постојано кревам рака, а вие ме игнорирате! - Добро Ѓокице, ајде стани и кажи ми збор кој почнува со буквата Џ. - Џуџе - како од топ извикува Ѓокица. - Браааавоооо Ѓокице… - изненадено и задоволно вели учителката - Бравоооо ... - Џуџе, џуџе - продолжува Ѓокица- ама наааа, толкав му е ! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |