Мали ЏОКИЦА
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Забава
Име на форумот: Штосеви, вицеви...
Опис на форумот: Слободна зона за вицкасти, мајтапџии, сеирџии...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=21168
Датум на принтање: 21.Ноември.2024 во 23:36 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Мали ЏОКИЦА
Постирано од: Omar
Наслов: Мали ЏОКИЦА
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:12
Барав ама не најдов ваква тема... Незнам зошто ама секогаш највеќе се смеам на вицевите за МАЛИ ЏОКИЦА...
Па повелете!!!!
|
Коментари:
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:16
Учителката му рекла на учениците да напишат песна со рима. Другиот ден Мали Џокица ја чита песната "Риба пеца чика Паја, а вода му е до јаја" Учителката се налутила и му рекла: -како не ти е срам бре ѓубре ни заедно !!! Под хитно да си ја преправил!!! Наредниот ден ја чита преправената верзија "Риба пеца чика Паја, а риба му е до колена" -Па добро бе Џокица кај е тука римата???? -Епа професорке "биче рима кад доџе плима"!!!
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:17
Доаѓа контролорна инспекција во школо, и учителката цела избезумена за мали Џокица да не каже некоја глупост им вика на девојчињата кога мали Џокица ќе каже нешто што не треба, овие да почнат да врискаат и да истрчаат низ училница. Инспекцијата им поставила на децата различни прашања а учениците ги одговориле сите добро. И на крај инспекторот прашува: Дали некои од вас, драги ученици, знае што се гради до вашето училиште? Мали Џокица дига рака: Јас знам. Што Џокица? Јавна куќа. Девојчињата почнуваат да врискаат и да трчаат надвор, и мали Џокица им вика: ЧЕКАЈТЕ, к*рвииии, само темелите се ставени!!!
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:23
Доаѓа мали Џокица дома и го гледа дедо му како пие пиво. И го прашува: МЏ:Дедо, дедо дај малце да се напијам од пивото. Д:А бе внучко да те прашам несто? К*рот ти стига ли до газот? МЏ:Не Д:Е па ништо тогаш. Друг ден мали Џокица пак доаѓа дома и го гледа дедо му како пие вино.И го прашува: МЏ:Дедо, дедо дај малце да се напијам од виното. Д:А бе внучко да те прашам нешто? К*рот ти стига ли до газот? МЏ:Не Д:Е па ништо тогаш. Трет ден дедото доаѓа дома и го гледа внукот како јаде чокочадо. И го прашува: Д:Внучко, дај ми малце да се каснам од чоколадото. МЏ:А бе дедо да те прашам нешто? К*рот ти стига ли до газот? Д:Да МЏ: Е па тогаш е*и се во газ.
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:25
Е добро бе сине како доби 3 кеца?!!! Мали Џокица: Па по македонски пишувавме реченици и Никола напиша: Ана го сака Перо, Марко напиша: Ана го сака Митре и Стефан напиша: Ана го сака Трајче. Таткото: Е добро бе таа Ана к*рвиште невидено!!! Мали Џокица: Па и ја тоа го реков... Таткото: Е добро бе а како по математика доби кец?!!! Мали Џокица: Па наставничката рече дека 2+3 е 5 и мене ме праша колку е 3+2? Таткото: Па исти к*р!!! Мали Џокица: Па и ја тоа и го реков... Таткото: Е добро бе, а како по веронаука доби кец?!!! Мали Џокица: Па наставничката викаше дека Господ е насекаде...кај нас дома, надвор...насекаде...и јас ја прашав: - А наставничке и кај Цветко во подрум? И она ми вика: Да Џоко. Таткото: Е жими к*ров! Цветко нема подрум! Мали Џокица: Па и ја тоа и го реков.
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:30
Си бил мали Џокица и се возел во такси. Мали Џокица му зборува на таксистот: Мама да беше тигрица тато да беше тигар јас ќе бев тигарче.Тато да беше мачор мама да беше мачка јас ќе бев маче... На таксистот му здосадило и му рекол. - Татко ти да беше педер мајка ти к*рва ти што ќе беше. Овој му рекол. - ТАКСИСТ
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:32
Ги прашува учителката децата дали знаат како се прават деца..... Прв се јавува Тоше - Јас мислам дека децата ги носи штркот. Потоа се јавува Милица - Јас мислам дека децата се прават откако мајката и таткото ке се бацат. По неа се јавува Мали Џоќица и и` вели на учителката - Учителке може ли тие што сме ебале да излеземе надвор и да не слушаме такви глупости.
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:36
Го прашува учителката Мали Џокица: -Ако на гранката има 10 врапчиња, и ти пукаш со пушка, колку врапчиња ќе отепаш? Се мисли Мали Џокица и вика: -2. Учителката надмено одговара: -ЕЕЕ ниедна нема да отепаш оти коа ќе пукне пушката сите ќе се разотидат. А Мали Џокица налутен и вика: -A учителке да ве прашам, ако 3 жени лижат сладолед со десната рака, 1вата го лиже на врвот, 2рата го лиже од страната, 3тата го лиже цел, како ќе познаете која е мажена? На ова учителката одговара: -Па таа шо го лиже цел. Тогаш Мали Џокица одговара: -Не, таа што има бурма на раката, но ми се свиѓа како размислувате.
-------------
|
Датум на внесување: 15.Декември.2009 во 05:39
На час по биологија децата учеле за печурките и учителката ги прашува децата дали знат некои видови на печурки и деца ко деца почнале да креват рака ... ПЕЦЕ: јас знам .... лисичарка. УЧИТЕЛКАТА: браво Пеце .... друг ..... МИЛЕ: буковка .... УЧИТЕЛКАТА: браво ... друг ... ЏОКИЦА: јас знам учителке ... ДУПАЧ !!! УЧИТЕКАТА:па добро бе мали џокица кај имаш видено таква печурка ... како не ти е срам ....... ЏОКИЦА: абе мајка ми и комшивката одат по печурки стално а комшивката и вели на мајка ми „ ајде да одиме по печурки, можи ке најдиме некој ДУПАЧ !!! “
Се цапнав од смеење...
-------------
|
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 14:08
Учителката го прашува Мали Џокица како си поминал за летниот распуст. Џокица одговара: - Прво, јас не сум Џокица, јас сум Џорџ. - Како второ, за распустот бев во Америка и супер си поминав. Цело време се качував на веранда, па се симнував од веранда, па јадев, па пак се качував на веранда, па се симнував, па спиев, па пак се качував на веранда и така цело време. - Добро, седи. Ајде ти Верице кажи ни како си помина. Верица одговара: - Прво, јас не сум Верица, јас сум Веранда.
-------------
|
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 14:09
Мали Џокица ја прашува мајка му како дошол на овој свет? Мајка му: Штркот те донесе. Џокица: А Миле од долниот кат? Мајка му: И него штркот го донесе Џокица: А Кате од горниот кат? Мајка му: И неа штркот ја донесе. Џокица: Па добро бе мамо се ебе ли некој во зградава?
-------------
|
Датум на внесување: 22.Декември.2009 во 14:11
Мали Ѓокица ја прашува учителката дали знае три типа на цигари.Таа вели дека знае и набројува: Партнер,родео,бос. Браво и вели Мали Ѓокица , а дали знаеш три типа на к*ртони? Учителката се налутува и го избркува од часот. На излегување Мали Ѓокица и вели: Знаев дека ти неси по ебењето туку по пушењето и излегува надвор.
-------------
|
Постирано од: емил
Датум на внесување: 15.Април.2010 во 18:35
Зошто мали џокица кога оди кај семафор игра танго? зошто мисли дека е во диско.
-------------
|
Датум на внесување: 28.Април.2010 во 18:00
Uchitelkata im kazala na uchenicite da napishat psnichka vo koja kje ima rima. Prv krenal raka mali Dzokica i koga nastavnichkata go skornala toj pochnal da chita : " Trpe vleze vo moreto bez majca , a vodata mu e do jajca". Nastavnichkata pochnala da mu vika : " Kako ne ti e sram be? Uchilishte e ova ili shto? Ajde vednash da napishesh druga pesna". I misli mali Dzokica , misli, misli i pak kreva raka. Koga nastavnichkata go skornala toj pochnal : " Trpe vleze vo moreto bez majca , a vodata mu e do kolenici". I nastavnichkata mu rekla : " Aman be Dzokica , pa kade e rimata tuka?" I Dzokica i odgovoril : " Eeeee nastavnichke , kje ima rima koga kje dojde plima"
СО МАКЕДОНСКА ПЕСНА...
-------------
|
Постирано од: Marko Polo 1
Датум на внесување: 11.Мај.2010 во 19:34
Mali Dzokica mu vika na tatko mu:
-Tato, aj da ja prodademe mama...
-Zoso, be kopilj?
-E sea, zoso...Od ekonomski pricini.
-Kakvi ekonomski pricini?
-Pa jas ne cicam vekje, ti ne ja ebes, ja ranime samo za komsiite...
|
Датум на внесување: 27.Мај.2010 во 00:35
Мали Џокица доцнел за училиште, и кога стигнал наставничката го прашува:- Зошто доцниш бе?- Касно тргнав, наставничке.- А зошто не тргна порано?- Касно беше да тргнам порано.
-------------
|
Датум на внесување: 27.Мај.2010 во 00:39
МалиЏокица го прашува татко му: - Тато, тато како настануваат малите слончиња? - Е па сине, малите слончиња... - Пред да ми кажеш, само да те потсетам дека штрк слон не може да дигне!
-------------
|
Датум на внесување: 10.Јуни.2010 во 15:08
Учителката го прашува Мали Џокица како си поминал за летниот распуст. Џокица одговара: - Прво, јас не сум Џокица, јас сум Џорџ. - Како второ, за распустот бев во Америка и супер си поминав. Цело време се качував на веранда, па се симнував од веранда, па јадев, па пак се качував на веранда, па се симнував, па спиев, па пак се качував на веранда и така цело време. - Добро, седи. Ајде ти Верице кажи ни како си помина. Верица одговара: - Прво, јас не сум Верица, јас сум Веранда.
-------------
|
Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 08.Јули.2010 во 16:54
Учителката ја прашува Марица кој дел од телото може да се зголеми за седум пати при големи возбудувања.Малечката Марица поцрвенела од срам,а мали Џокица скокнал и одговорил:
-Зеницата на окото !
-Браво Џокице,а ти Марице многу ќе се разочараш понатаму во животот !
------------- Обожавам луѓе кои ме смеат. Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн
|
Постирано од: sneska_v
Датум на внесување: 28.Јули.2010 во 20:42
Мали Ѓокица го прашува татко му Блажо: „Тато, зошто служи средниот прст на раката?“
- Па види сине, палецот ти е за автостопирање, показалецот ти е за
да покажуваш кон нешто или да се закануваш на некого. Средниот прст, ќе
ти кажам кога ќе бидиш полнолетен, бидејќи сега не би разбрал. Прстот
помеѓу малиот и средниот (некои го викаат инвалид) служи за носење
прстен, а малиот прст служи за чепкање на носот.
Наполнил Ѓокица 18 години и тогаш го потсети татко му да му објасни зошто служи средниот прст.
Блажо: „добро се сети, тоа ти останав должен. Види, сега веќе имаш девојка, но не знам да сте имале сексуален однос.“
Ѓокица: „па сеуште не, но тоа е прашање на денови.“
Блажо: „Е добро, кога тоа ќе се договори, ќе ви се допадне тоа, па после првиот секс малку ќе одморите, па повторно ќе повторите.
Млади сте, па после неколку одмори пак ќе го повторите (сексот).
И
потоа после неколку пати, ти сине, ќе бидиш помалку уморен, а твојата
женска може ќе посака уште еднаш, а ти нема да бидиш разположен за тоа.
Епа сине, тогаш ќе го употребиш средниот прст.
Ќе го исправиш од шаката и ќе почниш со него да се удараш по челото велејќи:
ПА ДАЛИ СИ ТИ НОРМАЛНА!??“
|
Датум на внесување: 02.Август.2010 во 08:36
Влегува мали Џокица дома и и вика на мајка си - Мамо дај ми нови чорапи оние старите ми се скршија
-------------
|
Датум на внесување: 05.Август.2010 во 06:14
Си било некоја прекрасна женска особа , арно ама нон`стоп викала НЕ. . се што ќе и рече човек таа негирала. И сеа проблем им било на дечковциве , како и што да направат ...за да седнат до неа . Се нашол Мали Ѓокица , му текнало ... и и пошол! - Здраво Мала Таа - Не - Кажи дека немаш ништо против, да седнам до тебе !? Таа - Не ..
-------------
|
Датум на внесување: 07.Август.2010 во 15:57
Си бил Мали Ѓокица и зборувал многу безобразно (срамотно). Еден ден тој
оди во училиште, а учителката ги свикала девојчињата од класот и им
вели: - Девојчиња! Ако слушнете Мали Ѓокица да рече нешто безобразно
(страмотно) сите да излезете надвор. Утредента Мали Ѓокица оди во училиште и вика: - Девојчиња!... , Кај мене се гради јавна куќа. Сите девојчиња бегаат надвор, а Мали Ѓокица им вика: - Не трчајте к*рви!... Уште не е доградена.
|
Датум на внесување: 18.Август.2010 во 18:28
Мали Џокица оди
во јавна кука и бара девојка со сида.zената која е главна таму му
објаснува дека сидата е многу опасна болест. Но, детето настојува,
zената да има сида и на крај zената му ја исполнува zелбата. И мали
Џокица си мисли:
- Сега јас ке закаcам сида, па ке и ја пренесам на секретарката на татко
ми. Таа пак ке ја пренесе на татко ми, татко ми на мајка ми, а мајка ми
на комшијата и ке види тој на кого после ке ги дупнува топките!
|
Постирано од: KINGDAVID
Датум на внесување: 20.Август.2010 во 01:12
Ucitelkata go pocnuva casot i veli:
"Dragi deca, deneska ke ja ucime bukvata P. Ajde, koj ke mi kaze nekoj zbor koj pocnuva na P? "
Mali Dzokica vednas diga raka , a ucitelkata mu veli:
"Ti Dzokica spusti ja rakata! Uste ne si go donel tatko ti vo uciliste ni za bukvata K ! ! ! "
|
Постирано од: sanja-a
Датум на внесување: 23.Август.2010 во 15:42
Отишол Мали Џокица за први април со чечкалица во г*з и учителката го прашува :
- Џокица, ти во што си маскиран ?
- Локумче учителке.
------------- Обожавам луѓе кои ме смеат. Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн
|
Датум на внесување: 18.Октомври.2011 во 23:30
Учителката пишувала на таблата, па ја кренала десната рака, а на тоа мали Џокица: -Учителката нема ниедно влакно под десната пазува! -Веднаш да си ги спакувал работите и да не си ми се појавил на час една недела! Поминала една недела, мали Џокица се вратил во училиште, учителката повторно пишувала нешто на таблата, па ја кренала левата рака.А мали Џокица како од пушка: -Учителката нема ниедно влак...но под левата пазува! -Повторно ти! Не ли ти дојде памет?! Пакувај се и да не си ми се појавил пред очи еден месец! Поминал еден месец, Џокица се вратил на училиште.На часот на учителката и паднала кредата, па се наведнала да ја земе. Мали Џокица станал и почнал да си ги собира работите. -Каде ти? - го прашала таа. А Џокица на тоа: -За мене оваа школска година дефинитивно заврши
-------------
|
Постирано од: zoranjanev1
Датум на внесување: 22.Јануари.2012 во 22:05
Mali Djokica se vracja doma posle posledniot den na uchilishte.
Tatko mu i majka mu nestrplivo go ochekuvaat, i mu velat:
- Ajde, Djokice, sega pokazhi ni ja uchenichkata knishka !
- Ne mozham - veli Djokica - mi ja pozajmi Pero.
- A, sigurno da gi izraduva roditelite !
- Ne, tuku da gi uplashi.
|
Датум на внесување: 28.Февруари.2012 во 08:35
Учителката на своите ученици им задала задача да ги отворат своите боенки и сликата каде што има петел со чадор им рекла петелот да го обојат со жолта а чадорот со зелена боја. Мали Џокица како и секогаш го обоил петелот поинаку, целиот во црвена боја. Учителката го прашала: Џокица, зошто кај тебе петелот е црвен? Тој и одговорил: А каде вие сте виделе петел со чадор учителке?
-------------
|
Постирано од: Calipso
Датум на внесување: 19.Ноември.2012 во 23:56
Си бил Мали Џокица прво одделение и на час по математика учителката прашала: Ако на една јаболкница има 10 врапчиња, а ловецот со пушката уловил 5, колку врапчиња останале на гранката? Мали Џокица одговорил: Нула. Учителката: Е како нула, останале 5. Мали Џокица.: Ама како останале 5, другите 5 се исплашиле од пушката и избегале. Учителката.: Џокица, сепак ова е час по математика, одговорот е 5, но ми се допаѓа како размислувзаш. Другиот ден Мали Џокица. ја прашува учителката: Учителке по улица одат 3 жени, сите три јадат сладолед на стапче, едната го лиже, другата го каса, а трата го лапа цел, која од нив е мажена Учителката. Какво е ова прашање? Мали Џокица.: Ве молам учителке одговорете ми. Учителката: Пааа, се знае која од нив е мажена, таа што го лапа цел сладоледот. Мали Џокица. : Учителке, мажена е таа што носи бурма на прстот, но ми се допаѓа како размислуваш!
------------- На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент: Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
|
Датум на внесување: 17.Јануари.2013 во 17:57
Си бил Мали Џокица второ одделение и отишле сите заедно на школска екскурзија низ Македонија арно ама со преноќување.
Кога се сместиле во хотелот, сите деца уморни веднаш заспале, само Џокица не.
Пошла учителката да провери и го видела Џокица разбуден. Го прашала зошто не спие, а тој и рекол:
Јас
дома кога заспивам, мајка ми спие заедно со мене, и јас моето мало
прсте го ставам кај неа во папукот. Затоа сега неможам да заспијам.
Видела не видела учителката, морала нешто да направи за да го успие Џокица и рекла:
Еве Џоке, јас че спијам со тебе само ти да заспиеш.....
После некое време се слуша вознемирен учителски глас:
Учителката: Џокица тоа не е папукот!!!
Џокица: Знам, ама и ова не е моето мало прсте!!!
-------------
|
Постирано од: janevzoran1
Датум на внесување: 06.Декември.2014 во 18:14
Учителката го прашува Мали Ѓокица: - Ѓокице, ако ти дадам два зајака и потоа ти дадам уште два зајака, колку зајака ќе имаш ? - Пет; - ?; ајде размисли уште еднаш: ако ти дадам два зајака и потоа ти дадам уште два зајака, колку зајака ќе имаш ? - Пет; - Чекај, чекај…ако ти дадам две крави и потоа ти дадам уште две крави, колку крави ќе имаш ? - Четири; - Е, така ! Ај, сега: ако ти дадам два зајака и потоа ти дадам уште два зајака, колку зајака ќе имаш ? - Пет; - Е, како така ?! - Па дома веќе имам еден зајак;
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 29.Декември.2014 во 22:33
Учителката го прашува мали Ѓокица дали знае некоја патриотска песна… и овој како од топ рецитира:
- Седи Мара на каменцу!
- И што има тука патриотско?
- Чекaј за вториoт стих учителке - вели Ѓокица - И не да своју пизду немцу!
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 29.Декември.2014 во 22:40
Учителката ги пражува учениците:
- Кажете еден збор што почнува на буквата К.
Mали Ѓокица скока од клупа со крената рака, но учителката знае дека е безобразен и не го крева. Покажува кон една ученичка и оваа одговара:
- Куче!
- Браво - вели учителката - Седи, еве петка. А сега кој ќе ми каже збор кој почнува со буквата П ?
Мали Ѓокица крева рака, ама учителката знае дека е безобразен, па повикува едно дете.
- Птица - вели детето.
- Одлично, седи… еве петка! - вели задоволно учителката.
- Ама учителке зошто не ме кревате мене??? Па јас постојано кревам рака, а вие ме игнорирате!
- Добро Ѓокице, ајде стани и кажи ми збор кој почнува со буквата Џ.
- Џуџе - како од топ извикува Ѓокица.
- Браааавоооо Ѓокице… - изненадено и задоволно вели учителката - Бравоооо ...
- Џуџе, џуџе - продолжува Ѓокица- ама наааа, толкав му е !
------------- Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|