|
Австралија или Канада да се оди? |
Внеси реплика | страница <1 24252627> |
Автор | ||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам многу детали за тоа... Знам дека сите пари одат во општинскиот буџет, и трошоците на општината се плаќаат од таму, од чистење снег до крпење дупки по улиците, богами и плати за тетките што седат позади разни шалтери.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гршека бе Месичко, грешка јас направив. Нашинциве од тука нешто се во тренд со “откривање“ на Куба. Последниве д3-4 години на нашите богатуни Европа им здосади, па му ја тргнаа надвор од нашиот континент. Некои дури одат и до јапонија и Јужна Кореја само и само децата да одат со нив Бранко на распуст, работното лето продолжува |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи станува збор не за данок, туку за давачки кои одат во општинскиот буџет. Тоа не го плаќа секој еден граѓанин, туку само оние кои поседуваат имот. Киријашите не плаќаат, ама плаќа нивниот газда. Нему пак тие давачки му де се трошок и му ја намалуваа даночната основица. Такви давачки постојат и во Македонија. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мејби ајм мисинг д`поинт... На формуларот јасно пишува „проперти такс“, се плаќа еднаш годишно (може и на рати) и се определува на основа на проценетата вредност на имотот. Нели секој данок оди во некаков буџет, за после да се потроши на потребите на граѓаните (читај власта)? Нормало, кој нема имот, не плаќа... Исто како што не плаќа данок на приход оној кој нема приход.
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И кај нас е исто така. Само кај нас овие давачки се нарекуваат council rates. Овие давачки по дефиниција не се данок, само за личен имот кој е и примарна адреса на живеење.
Како и да е зборуваме за исто! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како и да е, ќе ти ги земат парите... За утеха, бензинот е поефтин од МК.
Изменето од Polar Bear - 04.Август.2012 во 08:49 |
||
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И додека ние тука се испозаклавме што е арно што не чини со одењето странство и каде е подобро-Австралија или Канада, излезе дека најдобро е во Европа.
Јас од ова не разбрав ништо Султанот плаќа по 600 евра за плавуши од Македонијакоја е целта- реклама за работа (проституција) во странство за младите девојки од Македонија или укажување дека во Македонија ситуацијата е толку очајна што нашите девојки (а може и момци-за машките засега не се пишува) во потрага за работа одат и работат се и сешто И убаво искоментира еден читател- Кај нас за ова работа полицијата затвора, прави рации, депортира. ПС И немој некој да ми рече дека не му е местотто тука Тука му е местото, да се види што се се “нуди“ на пазарот во Македонија, кога младите имаат дилема каде да избегаат трбухом за крухом. Оти не одат само оние кои имаат некое образование (можеби и овие од написот имаат образование-ама се прекфаливикувале) |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аман бре mamamd, што се потресе толку... Па оваа работа ја има насекаде во светот, вклучувајќи ја и Македонија. Во неа се вработени девојки и момчиња од сите краишта на светот. И коментаров навистина не е за тука. Префрли го во некоја друга тема. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уф бре кој лош филм. Отидеш по курви во Истамбул и ти се падне наша некоја. Барем муабет на раат да си направиш.
|
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|
Дека темава од 2012 сме ја заборавиле ... И за утеха - Sorry Изменето од evangeline - 14.Март.2014 во 17:06 |
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хахахахахаххаха
Јака потера
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
Scientist
Нов член Регистриран: 24.Септември.2017 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво,
пишав пред некое време во темата за Канада, но гледам нема таму некој што знае: Ми треба инфо за Express Entry програмата: IELTS треба за 2-3 месеци да можам да го полагам, го спремам со таргет 7.5, па најверојатно би требало и да може да извадам таков резултат во Февруари. Ме интересира делот за Educational Credential Assessment, дали се нашиве факултети признаени, се работи за Градежен факултет Скопје, имам и факултет и магистратура таму, плус работно искуство од 3.5 години во соодветната област. Која институција од Канада ја прави евалуацијата, дали некој сте биле во слична ситуација? Македонскиве дипломи колку што сум запознаен ќе треба да ги носам прво во Министерство за правда и Министерство за надворешни работи за апостил, па да ги преведувам на англиски? Е сега околу позитивна референца од моменталното работно место и финансиите што треба да се прикажат оставам за на крај, мислам дека и двете ќе може да ги обезбедам. Дали има некоја друга финта околу ова Express Entry, или некоја подобра опција (програма) за полесно да отидам таму? Дали морам да ја најдам работата, или соодветната институција што го води Express Entry ми дава предлози за работа таму? Дали морам да обезбедам агент или може и сам да ја истерам целата постапка? Ако некој ја поминал постапкава ќе му бидам благодарен за некој совет :) Ви благодарам. |
||
Внеси реплика | страница <1 24252627> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |