|
Цветко |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Го пратиле Цветко да фарба прозори. Кога ја завршил работата ги прашал газдите:
- Треба ли да ги офарбам и рамките? |
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе и Цветко се сретнуваат горе и Трпе го прашува Цветко:
- Од што умре? - Од студ. Ти? - Јас од среќа. - Како бе од среќа? - Па така, вчера се вратив дома, ја гледам Трпана гола во кревет. Проверувам под кревет, во плакарот, на тераса, нема никој. И така од среќа си умрев. - Абе глуп еден, да провереше во фрижидерот, сега и двајцата ќе бевме живи. |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко се пушта на девојка и и вика:
- Ти си најубавата, најзгодната и најдобрата девојка која некогаш ја имам запознаено! А девојкава му враќа: - Ај бе не лажи, само сакаш да ме легнеш! А Цветко: - Опаа, дури и паметна си! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влегува Цветко во кафана.
- Келнер, барам слободно место покрај прозорец. На масата да има вазна со свежо цвеќе. Сакам супа, ама внимавајте, супата не смее да биде ни топла, ни ладна. Би сакал и едно пиво од фрижидер, а за почеток донесете ми кајгана од 1 јајце. Кeлнерот прашува: - А извинете господине, на која страна готвачот треба да го измеша јајцето за кајганата? |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оди Цветко во ресторан и доаѓа келнерот.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влегол Цветко во луксузен ресторан и го прашува келнерот што има на менито. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Цветко на лекар и се жали: |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оди Цветко во бугарска кафана. Порачува нешто, доаѓа келнерот и му вика:
- Заповедајте. - Не фала. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Трпе му вика на Цветко:
- Стигна ми покана за свадбу од бившу, значи не е нормална што све ќе направи само да ме види. |
|
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Отишол Цветко на гатачка, тропнува на врата, а таа вели:
- Koj e? На тоа Цветко: - Ебатe видовитата. |
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко се пушта на девојка и и вика:
- Ти си најубавата,најзгодната и најдобрата девојка која некогаш ја имам запознаено! А девојкава му враќа: - Ај бе не лажи,само сакаш да ме легнеш! А Цветко: - Опаа,дури и паметна си! |
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко и Трпе се гледаат после извесно време и Цветко го прашува Трпе:
- Брат, од кога носиш обетка? - Од кога Трпана ми ја најде во автомобилот. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Му се јавиле на Цветко од банка и му рекле:
- Господине имате долг. - Да. Имам долг и голем. |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |