|
Дали би се вратиле во Македонија? |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 39> |
Автор | |||
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тоа е и основниот проблем кај нас, секој во мк
се замара со секого и со сешто, само не со себе |
|||
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
незнам како можат да ја заборават?!
|
|||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Насловов не ми штима...
Променете го во Дали би се вратиле во Македонија? |
|||
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тоа од Бранко е останато, он е крив, ама ние ќе го смениме......Затоа сме ние тука... |
|||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
токму ти ли Бруте го кажа тоа ?
Изменето од емил - 25.Април.2012 во 17:23 |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...e kako da se vratam koga,...ne sum ni otishol?!
=================================================================================== ...a , na naslovot ...nishto ne mu faleshe, ..toa e posebna forma na prashanje ,..so povratna (lichna)zamenka od vtoro lice mnozina! -sum....si ...e ! -sme...ste ..se ! |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
lion888
Нов член Регистриран: 22.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Zosto bi se vratil nazad, hmmm dobro prasanje. Rabotive se otideni duri beter nego pred da zaminam od nasata tatkovina, narodot mislam vo prosek zivee beter nego pred dve godini. Nostalgija ne me faka mnogu za sreka, taka da se poveke se privrzuvam za mojata nova tatkovina i koga ke vidis site nie imame samo eden zivot i treba da go ispolnime sto poveke so ljubov, zabava i familija. Zemjata ili drzavata e samo lokacija, po igra na slucajot sme se rodile na edno parce, ke ziveeme na drugo a ke popolnime dupka mozebi na treto parce.
Za penzioniranje da se vratam nazad ne mislam, vporcem moja zamisla ne e da so go pominam krajot na zivotot pod vodno vo senka tuku na nekoja kuka so pogled na plaza pod palma da gi slusam branovite. Ne mi treba politika i nervoza koja e vlezena vo sekoj del od zivotot na mojata bivsha zemja, kade retko mozes da vidis nasmeani luge kako se dvizat po ulica, retko mozes da vidis nekoj kontenjer bez nekoj da buricka vo nego za hrana, a be sme stanate beter od Indija a pred 2000 godini bevne kolevka na civilizacijata. Gospode do kade stignavne. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако, затоа имам стан во Скопје. Во почетокот имам намера секоја година да живеам по неколку месеци во татковината, а подоцна и целосно да се преселам. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
-glupo prashanje.,...navistina!
...pa , mnogu jasno deka ke se vratat ,...ama ,otkako ke si go potroshat tamu nekade rabotniot vek,...pa ...i ni skrshen $ da nemaat ushtedeno ( shto e ispod sekoe somnenie) ,.. ...ke ni se prchat posle so 10-tina pati pogolemi penzii od ovdeshnite, ...koishto makotrpno gi zarabtile vo bednite zemji.......... |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Љубоморен? Загрижен? Незадоволен затоа што не си и ти онаму каде што се и тие? Имаш проблем со нивното враќање?
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A vo meguvreme stanot mu e pod kirija daden , ne za pari nego da ne e prazen ..... A koga ke zeme penzija .."ke se vrati " i tuka da se kurci pred komsiite
|
|||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ајде, мирни ви се молам!
|
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И што те засега тебе што правам со мојот сопствен стан ??? Дали го чувам празен, дали го давам под кирија, дали го давам на пријател без пари... што те здоболе тебе тоа толку многу ??? Да не земам нешто од тебе ?
И не ми реплицирај, не ми одговорај, медитирај малу на прашањава и одговори си самиот на себе си... неколку пати ти имам свртено внимание дека Messenger не е тема за дискусија. Интелигентен човек си, не би требало да ти биде тешко да запомниш. Темата е "Дали би се вратиле во Македонија?" Изменето од Messenger - 28.Август.2012 во 21:27 |
|||
|
|||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па и понатаму добар дел од буџетот ќе биде дополнуван од странски дознаки.
Се разбира ова ќе го правиме за доброто на Македонија, а и нашето. Што би рекле овде кај нас, WIN-WIN sotiation! Прчењето, ќе му го отанивем на некој неизживеан. Дали и ова некому му пречи!? |
|||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||
Внеси реплика | страница <1 3435363738 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |