IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Австралија или Канада да се оди?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Австралија или Канада да се оди?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 27>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 01:26

...има билион милијарди намигнувањешто би рекол еден ....причини,прашања и одговори за системите таму овде и некаде.

да скратам,кога би одел..сепак Канада и тоа северна!..кај медведите!.Не сакам гужви.Како ми згорчува некогаш од овде,една секира и ..Аај у планине.голема насмевка

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 16:00
...
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by zagor zagor напиша:

по се изгледа немаме шанси вака да дебатираме со странциве....размислување

"Странциве" дебатираат со факти.  газење од смеење   (m.z)

........бла блабла блабла бла...........бла бла.

.......ili...bla,bla,bla...shto bi kazal Maramis-ot!голема насмевка

...znachi,...koga ne mozesh na pojakiot  (chitaj: nerazumniot),намигнување

...udri so site sili ...t.e fakti ,...protiv slabiot(chitaj: razumniot)!  (ama samo tie taka si mislat ,...ne deka onoj e i stvarno ''porazumen'') 

...fakti od crniot svet za koishto ,  bogami navistina,...mnogu me zabole!тага
...samo , pazi , zagor,...od ostrite ''fakti'' na ovie trojcava musketari ,..( za onoj chetvrtiot( M'artanjan) ne se sekiraj , dodeka toj stigne na bojnoto pole, ...bostanot ke ...skape)!

...zatoa , chuvaj se od ostricite na nivnite fakti,...da ne mi te potkachi nekoj na stari godini,
...koga,ama sigurno ti go znaesh toa, ranite poteshko zalechuvaat, pa ako ne ozdravesh, ke si go pominesh zivotot vo,
 ..kaj bedno,..pa ushte i horizontalno !голема насмевка
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
...Maramis,...mene ne me interesira kako i na koj nachin nekoj neshto  vika vo sopstveniot jazik,

... me interesira samo koga od toj jazik se preveduva neshto na  mojot jazik,

...vo koj shto e jasno  deka ona shto e ...vo eden jazik,...a, ima i  ista imenka i vo mojot,

...ne mora da ima i ista ...sodrzina.

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€
...samo,...izgleda ovie mene vekje ne me zarezuvaatтага,...mi se chini kako da  si nashle nekoj poslab ( t.e...porazumen)...koj shto polesno ke im gi ''primi''....ostrite fakti...i faktichinja .изненадување

...inache ,..brza-ta e edinstveno i samo,...brza!да

...eventualno bi bil  robin hud,...koj shto zimashe od bogatite i im
.... ''deleshe'' na siromashnite!голема насмевка

...ama , nekoj i ova ke go sfati pogreshno,..zatoa shto brza ne bi zemal od onie bogati koishto so svoi race go zarabotile svoeto bogatstvo,..

...tuku, samo od onie  shto pred da se steknat so nego,
...bile kako crkveni mishevi,...t.e. bez skrshen dinar,

...i preku nokj se steknuvale so ''svoeto lichno'' bogatstvo ama ,..na smetka na i so ,..sekoja  aktivnost za koja shto zakonski (ili vo nivnite bedni novi tatkovini) bi trebalo da crknat megju 4 zida,

...a ne pak,...ushte i gordo da mi paradiraat kako pederi na gej parada,... po televizii i onie  bilbordine ili kako vekje  gi vikaat,...''velikite'' makedonci .

...Click for a larger view

Изменето од brza - 07.Јули.2012 во 16:01
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 16:55
Сега гледам дека твојата нормална состојба е да си балистик (што би рекол Polar Bear) . голема насмевка
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 17:20
balistik?збунетост...pa daaa..Maramis toa ednash go spomna,...i se nadevam seushte,...mrda!

...ama,ako pod balistik  go podrazbira nekoj shto saka red i poredok.. ama ...onoj napishaniot ,

...ili ,koj shto bi gi ''pobil'' site onie shto mu zgreshile i ke mu greshat na narodot ...togash,

...veruvaj,...najgolemiot balistik sum (bi bil) vo  ovaa  zemja!да
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 18:33
Originally posted by brza brza напиша:

balistik?збунетост...pa daaa..Maramis toa ednash go spomna,...i se nadevam seushte,...mrda!

...ama,ako pod balistik  go podrazbira nekoj shto saka red i poredok.. ama ...onoj napishaniot ,

...ili ,koj shto bi gi ''pobil'' site onie shto mu zgreshile i ke mu greshat na narodot ...togash,

...veruvaj,...najgolemiot balistik sum (bi bil) vo  ovaa  zemja!да

газење од смеење Aaaaaa, сега разбирам... Брза не е Супер Хик, кој им зема на сиромашните за да им даде на богатите користејќи го својот смрдлив здив. Тој е повеќе Боб Рок (пак од Алан Форд) кој се бори против Супер Хик, мало, луто со црвен нос, балистик - што ќе рече неконтролиран темперамент, кој колку и да сека никогаш не може ништо сам да направи без инструкциите од Бројот Еден.

„Странците“ се експенсив дејтс за вакви муабети. Ние не можеме да го промениме поредокот во нашата бивша земја. Само го вложуваме своето време да ги пренесеме нашите искуства и факти тука, на луѓето кои размислуваат да емигрираат. Никој не сили никого да ни верува. Ко разуме, схватиће.

Морам да го ран-ам бизнисо сега, ќе ме кара учителката.

газење од смеењегазење од смеење 
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:19
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

газење од смеење Aaaaaa, сега разбирам... Брза не е Супер Хик, кој им зема на сиромашните за да им даде на богатите користејќи го својот смрдлив здив. .....

...i ponataka.бла бла бла блабла бла.....бла бла........
...e*amu musketarot,...dojdov jas a toj...mu ja shmugna!изненадување

...mozebi po dodatno naoruzanje ...t.e....po fakti !

...who...will kows?!збунетост
....Click for a larger viewClick for a larger viewClick for a larger view............газење од смеење

Изменето од brza - 07.Јули.2012 во 19:20
Кон врв
ekszi88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 7008
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:21
језда попристрасно здравје, ама јас сакам во канада да одам. среќа
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:25
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

језда попристрасно здравје, ама јас сакам во канада да одам. среќа
dobar izborда...ama  samo koga e leto (nashe)

...za zimoto( pak nashe),...australija kako da e...stvorena !да

shto znachi,...pola-pola ,

...t.e...nikad u  makedonija!намигнување

...a, mozda ...ni tad!голема насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:27
dur e dedo baki tamu... a i sigurno pojke pari ke imam tamu barem dovolno za ogrev da si platam otkolku tuka de голема насмевка
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 19:34
Originally posted by ekszi88 ekszi88 напиша:

dur e dedo baki tamu... a i sigurno pojke pari ke imam tamu barem dovolno za ogrev da si platam otkolku tuka de голема насмевка

...pa, ne bi bila bash tolku sigurna da sum na tvoe mesto,

...osobeno ako gi ''vidish'' faktite so koishto ne ''pochestija'',
 ....''prezadovolnite'' od  nashata situacija ...tuka.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 20:07
uz muabet de црвенеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 20:24
...a ma ,...ti muabeti si samo ili slushaj samo,

...samo pazi malku,

...frchat tuka  mech...uuppss..fakti k'o ludi , pa vnimavaj da ne mi te zakachi i tebe nekoj ,...pitaj go zagor-ot...kako mu e  sega ,..koga go legna eden me....t.e.fakt !

.. a i toj beshe  samo posmatrach ,...do pred malku...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
In Love

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekszi88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 20:27
ami dobro de, isti K e segde... skoro.. taka? голема насмевка
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јули.2012 во 22:13
газење од смеење
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

газење од смеење Aaaaaa, сега разбирам... Брза не е Супер Хик, кој им зема на сиромашните за да им даде на богатите користејќи го својот смрдлив здив. .....

...i ponataka.бла бла бла блабла бла.....бла бла........
...e*amu musketarot,...dojdov jas a toj...mu ja shmugna!изненадување

...mozebi po dodatno naoruzanje ...t.e....po fakti !

...who...will kows?!збунетост
....Click for a larger viewClick for a larger viewClick for a larger view............

Ти каде и да одиш, исто ќе се осеќаш... И ќе труеш народ наоколу. Затоа, не се замацуј.газење од смеење

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1314151617 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.