IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Австралија или Канада да се оди?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Австралија или Канада да се оди?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 27>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 01:23
Originally posted by d4 b3 d4 b3 напиша:

стави слика бе

Не веруваш ?

Бидејќи градовите од камп приколки веќе станаа секојдневие, ќе ти покажам градови од шатори бидејќи никој не верува такви постојат:

http://globaleconomicanalysis.blogspot.ca/2008/06/tent-city-usa.html

http://www.msnbc.msn.com/id/26776283/ns/us_news-life/t/hard-times-tent-cities-rise-across-country/

http://www.dailymarkets.com/economy/2010/11/19/tent-cities-pop-up-everywhere-in-the-u-s-as-homelessness-skyrockets/

И кога потоа читам на форумов коментари на луѓе кои плукаат по с'е што постои или се случува во Македонија и говорат за медот и млекото во америките и австралиите, небаре живеат таму, навистина понекогаш ми се смачува...

Со тоа само докажуваат дека немаат допир со реалноста и живеате во илузии и фантaзии.

Изменето од Messenger - 03.Јули.2012 во 02:08
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 02:20
Ова е страшно! Сите овие луѓе имале куќи, кои банките им ги одзеле, и продале будзашто, сега се длабоко задолжени или банкрот, а немаат работа... Буквално на улица - не е ни улица...

Македонците сето она што го добиваат вон платата го земаат фор грантед. Хонорарна работа, купи-продај, земја... Ништо од тоа не се важи (ниту се регистрира). Фокусирани се на кешот што го добиваат секој месец од фирмата каде работат, а забораваат дека станот кој го поседуваат им „носи“ 300 долари месечно, оти толку би требало да платат за да го рентаат.

Брза, уште ли сакаш да бидеш американец-социјалец? Или ќе си седиш со кокошките, и ќе ги есапиш 165-те долари минималец, а ќе го заборавиш станот од 100000 евра во кој живееш од кој никој не може да те избрка, плаќал - не плаќал, ... и ќе фантазираш за Америка.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 09:53
Оооооо добро утро, а ти Мечко мене ми се смееше дека американската снаа ко ќе ме види со зембилите полни со ајвар ќе се исплашисмеење
Дечки мешате баби и жаби. Почнавме од оние со “трбухом за крухом„ па завршивме за социјалците или уште полошо бездомниците.  Прво збориме за 2 сосема различни ментални кода. Нели Мечката ми потенцираше  да замислам канадска баба да чува внучиња. Јас не ја замислувам неа, си ги замислувам моите две баби и двајца дедовци (татко/свекор-мајка/свекрва)  кои за внучињата душа даваа па место да уживаат ко канадските баби/дедовци, тераа по еден одмор од 15 дена а останатото време печалеа за да ни остават станче од 100тина квадрати, викендичка  (ова важи за барем 50% та и повеке од нашето население).Так е нормално и јас да имам таков ментален код кога од нив учев дека семејството е најважната спона која го одржува едно поколение. Наш народ од уста двои за да остави за децата-потомството. Оние домородните од ПМ дете ќе си продадат да можат да уживаат (нормално не сите). Ми кажува милото на мама дека оние негови газди не можат да се изначудат како тоа ние секој ден се слушаме и како тоа ние му велиме ако не му чини да се вратизбунетост  Тие не си ги знаат ни сите внучиња оти децата им биле во “нови“ бракови, а со старите немаат многу контакти.
Многу убаво знаете дека во нашиот менталитет  има јасно зацртано дека МОРА да имаш своја стреја и дека под кирија се живее привремено. Попаметните додека да се снајдат сами да куќат куќа живеат привремено со родителите.
Зашто бре да се срамиме оти сме домакини, оти не сме параспури? Зашто бре да се срамиме оти не сме „модерни„ да одиме странство, да сме се докажале на своето професионално поле. Е што ќе бидам јас попрофесионална учителка од она што сум тука? а јас не сакам да бидам нешто друго, таа струка сум си ја одбрала во животот да ја работам. И сега имам грев-да не смеам да критикувам влада ако не работи како што треба?збунетост
Влада е да работи за добробит на земјата/народот и ако не работи така секој има право да критикува.
Зашто бре не правите прости оти сме одлучиле да останеме тука а низ светот одиме на 15тина дена на одмор (не сите нормално)
Е сега некој сака да ни ја расипе традицијата па ни ја урниса земјата,да ни ги протера младите надвор во белиот свет сами да се мачат и кучат таму некаде каде нема кој чаша вода да им подаде ако ги заболи глава (зборови на мојата свекрва).
И сега за она што од петни жили му докажувате на Брза дека тука ќини таму не чини и обратно Брза докажува дека тука не чини . Па не чини како е сега (последниве 20 години а и порано, некој ме потсети на оние редици и купони) оти ние си бевме навикнати на поарно ама нејсе, ќе ни дојде паметот, не ќе ги гласаме сите оние ебиветри кои си гледаат само за “стомачето“.
И Меси, ние немаме толку статистика оти нашите медиуми, заводи, владини и невладини  не ни смеат, нити сакаат да објавуваат за голата сиромаштија. А дека ја има, ја има. Можеби и немаме вакви шаторски населби оти во цела Македонија и нема толку шатори да се купат. Додуша и нема пари за шатори оти кај нас шаторот е синоним за кампирање. Кај нас се оди на практичност-“шатори“ од картон, од отпаден градежен материјал, од фрлени кебиња, јамболии, чаршави. Не сме ние толку софистицирани.
И само нешто- пред некој месец имав принудна прилика да свртам некое кругче низ северна-источна-јужна трансверзала. Таа сиротиња од баби и дедовци на над 70 години во трошни кукички од камен, кална ѕигла и трска ми остави чемер на душа оти и нема кој да ги праша дали имаат што да јадат а не да прави репортажа за тие наши „шатори„. Ни трага ни глас од млади луге. Е тоа плаши, тоа празни региони со луге на кои никој не им помага, никого не го боли уво за нив, кои кога ќе умрат ќе го згаснат огништето за на век. Северо-источно-јужниот дел, оној селскиот е пострашен од твоите лични по боја шатори таму негде во ПМ.

Изменето од mamamd - 03.Јули.2012 во 09:57
Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 10:34
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

И сега за она што од петни жили му докажувате на Брза дека тука чини таму не чини и обратно Брза докажува дека тука не чини .

Не знам што човек треба да си да се преселиш на 10 000 км од МКД и да солиш памет дека не чинело таму, а чинело во МКД. Па ако не чини вратете се, проста работа. На Брза ми е пологична приказнава, можеби човекот на стари години нема можност да отиде во ПМ, можеби не сака да ја напушти МКД од латентна љубов кон неа голема насмевка, но знае или верува дека таму е подобро отколку тука. да
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 12:41
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

И сега за она што од петни жили му докажувате на Брза дека тука чини таму не чини и обратно Брза докажува дека тука не чини .

Не знам што човек треба да си да се преселиш на 10 000 км од МКД и да солиш памет дека не чинело таму, а чинело во МКД. Па ако не чини вратете се, проста работа. На Брза ми е пологична приказнава, можеби човекот на стари години нема можност да отиде во ПМ, можеби не сака да ја напушти МКД од латентна љубов кон неа голема насмевка, но знае или верува дека таму е подобро отколку тука. да

А каде тоа сте прочитале од било кој од нас дека од петни жили докажуваме дека во Македонија чини, а по америкиве и австраиииве не чини ?

Можете да цитирте некој од нас ?

Ако внимателно ги читате нашите кoментари ќе забележите дека секогаш велиме оти во генерална смисла државите во кои живееме се подобри отколку Македонија (дури Polar Bear им порачува на младите, образувани и амбициозни македонци, кои имаат добро познавање на странски јазици, да не се плашат да си ја побараат среќата по америкиве), но дека тоа не значи оти тука тече мед и млеко како што си мислите таму и дека има луѓе во Македонија кои живеат подобро од многумина по белиов свет. Оноа што понекогаш нас не иритира е фактот што македонците постојано плукаат по с'е оноа што се случува во нашата татковина, без да ја согледаат реалноста во светот (вклучувајќи ги и своите лични слабости) и истовремено сликаат некаква утопијска слика од држави и општества во кои не живеат или кои ги посетиле само како туристи или студенти.

Да не ставам мои зборови во туѓи усти, а доколку не сте забележале, ќе повторам дека ова е моето согледување за тукашните разговори околу постојаното споредување меѓу Македонија и светот:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

И кога потоа читам на форумов коментари на луѓе кои плукаат по с'е што постои или се случува во Македонија и говорат за медот и млекото во америките и австралиите, небаре живеат таму, навистина понекогаш ми се смачува...

Со тоа само докажуваат дека немаат допир со реалноста и живеате во илузии и фантaзии.

Тревата со туѓиот двор не е секогаш позелена, сонцето не е потопло, а овошјето и зеленчукот што таму никнуваат не се секогаш повкусни.

Изменето од Messenger - 03.Јули.2012 во 12:52
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 15:40

А од оние кои  кудат иако не биле да видат не ти се смачувасмеење
Не за друго, да знам во кој правец да дискутирам, за да немаш мачнининамигнување

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 16:07
,
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Не знам што човек треба да си да се преселиш на 10 000 км од МКД и да солиш памет дека не чинело таму, а чинело во МКД. Па ако не чини вратете се, проста работа

...eee, toa da vidish,...nekoj shto na mesec dva  ke vidi se ona shto ti go trpish 12 meseci i da ti popuva  e nakratko kazano,...da puknesh ! газење од смеење ama , batali,...ne vredi vekje da si tupish prsti  so niv.

ма ајде...neka begaat tamu,

...ke mi izlozuva  toj nekakvi  sliki i ''spotovi'',...od tamu nekade na kojzne kolku stotini milji daleku od civilizacija , nemale lugjeto  infrastruktura i ziveele ''mizerno'' vo shatori i shto znam vekje kade ...ama, eve:
...da gi vidam  , tuka neka im odat na gosti  na ovie, koga ke  naminat  navaka,...na samo kilometar-dva od nivniot  ''fascinanten'' konj so bezimen konjanik,..

...ama ,im preporachuvam, neka se olesnat prvo dobro doma,...pa posle neka im otidat u poseta,

...zatoa shto  , ako toa ne go napravile doma,.i ako im ''stegne''..da  go napravat kaj domakjinite,...toa ke go pravat vo nekoja triagolna dupka vo zemjata, opkolena so nekakvi si nabrrzina isklepani ''zidovi''od  daski i pokrieni so nekakva tenekija od nekoe ...spleskano limeno bure ...so rgjosani klinci,...za da ne gleda komshijata negov shto  pravi tamu i,...komshijata negov!

...i seto toa vo nekoja si nedojdija tamu nekade,...bogznae kade,...na duri 2 kilometri od  ''grandioznata fontana... i pola kilometar poblizu do  gnezdoto na onie 120 i kusur vekje se,...Leshinari koi narodot gi izbral.

...istoto mu e i vo beverli shutka-ta na  matosot....ako bil toj nekad vo shutka , sigurno  gi videl onie ''uspeshnite'' cigani , koishto frlaat basnoslovni pari za svadbi koishto  dokazuvaat nishto povekje tuku toa,...deka se cigani....a koishto 90% od niv ziveat vo ...kako shto vika starana uchitelkaнамигнување  ,...vo kartonski i bogznae od shto vekje nabrzina sklepani kukjarki i kolibi....kako od vremeto na ,...Chicho tom !

...a , bre,  amerika ti se  ustvari 49 razslichni drzavi,...so 300 i kusur milioni ziteli od najrazlichen kov,....na pola kontinent,...so 4-5-6? vremenski zoni,..pa ne e nishto chudno da ima i svashta vo nea,

.....chudnoto e shto vo edna zemja od edvaj 2 milioni lugje...na peda teritorija ...i, shto e najstrashno pa,vo  najciviliziraniot kontinent na planetava  ..vo 23 vek !!...ziveat mizerno  barem polovinata ,...a ostanatite 40 % ne se bash kojznae kolku  podaleku od niv....ama , mizerno  po makedonska merka ,...kojashto e daleku pomizerna od ona shto ovie "vo med padnative'' ni go prikazuvaat.

...a za toa ne se krivi najchesto tie tuku,...nivnata ''prosperitetna'' drzava ,...so najgolem broj na  glupi spomenici i skulpturi po glava na zitel na planetata zemja ,...i toa ,...broj kojshto e  postignat samo za 2-3 godini....

9 000 000 km2 so 320 000 000 na najsvetskata zemja na planetava ,...i za koja shto polovina svet sonuva barem da ja vidi,...ke mi ja sporeduvaat so edvaj 25 000 km2...i 2 000 000 ''presrekjni'' lugje  vo....najbednata zemja vo evropa!!ма ајде
...zemja vo koja shto golem del od naselenieto  raboti za dnevnica ,kolku shto koshta edna poeftina  kutija cigari vo nivnite bedni (sprema niv!)novi tatkovini...zemja vo koja shto so edna dnevnica  mozat da platat parkiranje ne povekje od 5-6 chasa vo centarot na skopje,...zemja vo koja shto so edna dnevnica moze makedonecot da se prepie  nekade  na ""ulica'' duri dve-tri piva ,..(.ili duri 8,...ama , ako doma si gi piesh!), a ako piesh viski pa,...edvaj edna-edna ipol chashica,
...zemja propadnata vo ''idilichna'' beda,
..koja shto e vosh*tliva  za strancite ama ,...ako im ponudish na istite tie vosh*teni shto se,da  go potroshat i cel zivot vo nea,...ne veruvam deka  i eden bi go prifatil toa osven ako,...neshto ne mu e vo red ...so umot.

...zemja vo koja,,.edni te isti lugje ,..t.e lopovi,...i toa po negova volja,
...mu krojat kapi na narodot vekje  kolku,... da ne  spomnuvam,
... ....od takva zemja ,......vekje mi e smacheno i mi se..Click for a larger view!

...drzava vo koja vladee gluposta, ama i vo koja ne vladee red i poredok,
..anma, pak ama,... samo za onie shto samiot narod gi izbral da mu go ulepshaat zivotot.
..tie mozat i da  ubijat nekoj  (duri i transparentno) pa pak na nikoj od niv da ne mu fali ni vlakno od glavata.

..drzava za koja shto zivotot na sopstvenite gragjani ne vredi ni pet pari,..drzava so najgolema smrtnost  na doenchinja vo evropa,

...zemja vo koja shto zdravi i mladi rodilki umiraat  ''iz chista'' mira,...ama , za toa nema  koj da odgovara..

...drzava vo koja shto  za samo edna plata mozesh da si kupish tek nekoj  poprosechen tochak,...zemja vo koja shto  so edna dnevnica mozesh da si kupish edvaj kilo kafe,....ili isto kilo, meso,sirenje, kashkaval...pa,  duri i cela tabla jajcaнамигнување,...dodushe od onie najgolemite.

...potoa mozesh duri 4 koka-koli (za doma) od 2 litri da si kupish so edna dnevnica (minimalna de)!.

...pa, da se povozish duri 4 pati natamu-navamu so novine  kineski avtobusi,...i da popiesh i 4 obichni kafinja nekade na onaa prochuenana ugostitelska  ulica ...makedonska,
....i se toa ,...i bezbroj drugi luksuzi za,..zamisli  ti,
...za samo edna  minimalna plata ,
...vo  samouverenata ,...pardon ...suverenata  i nezavisna od nikoj  ...dodushe bezimena ama, sepak, seushte ,...republika makedonija ! 

...aha,..ke zaboravev za malku,..

...i drzava vo koja shto nekoi shto izbegal od koj znae koja prichina od nea,... im kazuva na tie shto ostanale , deka najbolje ziveat od bilo koj ,''bilo kade''!

...a toa go zakluchile od samo mesec-dva  ,...otkako ke se reshat da im posolat pamet na domashnite ,...na lice mesto... direktno gledajki gi  vo ochi !

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Брза, ти не дочитуваш или имаш проблеми со концентрацијата? Оваа дискусија ми личи на „луд јебе збуњенога“. Од кај пак сега излегоа 2х165?

toa bash  sakav da te prasham,...dali ti stvarno ne sfakjash shto ustvari sakam da kazam ili ,...ili ne mozesh da sfatish,
....od prepolniot stomak  i mislenjeto kaj ke ja proshetash  letovo familijata,..dali krstarenje po atlantikot ili pa nekdae vo indiskiot okean ,...

...ja bi ti predlozil da mu ja trknete do kaj ,..maldivite ,
...zatoa shto  , bash prochitav,vikaat .....deka ''naskoro'' ke gi poklopel  okeanot ?намигнување

Изменето од brza - 03.Јули.2012 во 16:11
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 16:54
Originally posted by brza brza напиша:

....................
....................бла блабла блабла блабла блабла блабла блабла блабла блабла блабла блабла бла

Црна Гујо (пардон, тоа е добрата македонска снаа и ту би уште поарна свекрва), Брза, ти си Супер Хик - еве ја ќе ти го кажам истото кое ти нам од ПМ ни го повторуваш постојано: Ако толку не ти чини МК, спомениците, кенефите, платите, исели се! Кој те држи таму? Ние сме го направиле тој чекор и не се каеме. Уште повеќе, твоите критериуми се ниски (не се како моите, нели), се слагаш да бидеш и социјалец во САД, па ако треба и во шатор да живееш. Тоа е барем лесно, не бара некој посебен напор. И онака такви како мене издржуваат по две-три фамилии на такви како тебе преку нивните даноци. Еден мање - више.

Пак ќе ти повторам: на никој од нас од ПМ не треба да ни црташ дека Македонија е земја од третиот свет - а третиот свет ќе го препознаеш по септичките јами и ќерпичите на два-три километри од сјајниот центар и спомениците.

Брза, ти не дочитуваш или имаш проблеми со концентрацијата? Оваа дискусија ми личи на „луд јебе збуњенога“. Од кај пак сега излегоа 2х165?

toa bash  sakav da te prasham,...dali ti stvarno ne sfakjash shto ustvari sakam da kazam ili ,...ili ne mozesh da sfatish,
....od prepolniot stomak  i mislenjeto kaj ke ja proshetash  letovo familijata,..dali krstarenje po atlantikot ili pa nekdae vo indiskiot okean ,...

...ja bi ti predlozil da mu ja trknete do kaj ,..maldivite ,
...zatoa shto  , bash prochitav,vikaat .....deka ''naskoro'' ke gi poklopel  okeanot ?намигнување

Можеби не можам да сфатам, ама поверојатно е дека ти не знаеш што сакаш да кажеш.

Не, на крстарење по Атлантикот бев пред два месеци, сега ќе одам на два три дена до Сан Диего да видам што ми се случува со станот таму, а од таму ќе летам во на три недели Тајланд, да ја поуживам новата куќа со базен.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 18:05
Опомена за да бе, да пишува на македонски!

Продолжете си со мудрување, ги сокрив тие коментари надвор од тема.
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 18:43

А од оние кои  кудат иако не биле да видат не ти се смачувасмеење
Не за друго, да знам во кој правец да дискутирам, за да немаш мачнининамигнување

И едните и другите зборат на памет. не

Но битната разликата е во тоа што оние првите ја обезврднуваат и газат сопствената татковина и плукаат во бунарот од кои секојдневно пијат.  тага

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 19:01

Можеби не можам да сфатам, ама поверојатно е дека ти не знаеш што сакаш да кажеш.

голема насмевка  Таков е секогаш кога ќе му пукне осигурач, кога ќе му се расипе плочата и кога ќе отиде балистик... тогаш ја вклучува логиката и ... ниту самиот тој не може да се разбере. 

Во тие инспиративни мигови оние во Македонија ги нарекува "овци", а тие што излегле од таму - "предавници". Не се знае каде се сместува самиот... истрагата с'е уште е во тек или можеби, според неговата логика, во чифт.

Во секој случај убаво му порача, да престане да се жали и да плаче, туку да си ги стави парите каде што му е устата, нека си ги спакува куферите и способностите,  нека се пресели онаму каде што му е тревата позелена, пa нека си ги докажи квалитетите таму како што е гласен тукa:

Ако толку не ти чини МК, спомениците, кенефите, платите, исели се! Кој те држи таму? 

Изменето од Messenger - 03.Јули.2012 во 19:09
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 22:56
Море море ама сте се грабнале...Никаде и ништо од советот каде да се оди,Аусчралијата ор КАнада.А ова УСА-овците од завидлк оти никој не ги спомнал,најгласни тука...па не ли си ја гледате сиромаштијата кој сака да ви дојдехи, хи...
Само ќе забележам...Типичен Семакедонски менталитет на нашите иселеници.
Корен си е корен,од се ќе избегаме но не и од него.
Без да Ве навредам ко такви,впрочем и тука сме си истите со таа доблест или мана.
За да успееш овде подалеку од свои.-Рече еден мој другар во една Европска држава.
И фала Богу лани го посетив добро му оди...
А ме флешна тука и вицон со Ѓаволот и котелот со Македонци.
Да не го прераскажувам сега на долго и широко...
Чуварот никаде го немало сами Македонците си се влечеле удоле.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 23:40
Originally posted by Орка Орка напиша:

Море море ама сте се грабнале...Никаде и ништо од советот каде да се оди,Аусчралијата ор КАнада.

A i ti si eden od onie koi brzaat... голема насмевка

Јас би по овој редослед:

1. Канада
2. Австралија
3. САД 

Ако гледаме подалеку, иднината е во далечниот исток... но на нашите луѓе, поради непознавањето на тамошните јазици, култура и обичаи, ниту на крајот на умот не им доаѓа мислата оти вистинскиот иден економски просперитетот се наоѓа во Азија.

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јули.2012 во 23:56
Сам си барав бељата...Знаејќи го магнетот на форумот и не требаше да пишувам плазење
Па околу брзањето би рекол  крајот го краси делото.
Со оглед дека темата се исцрпи,односно отиде во правец кој е далеку од она  како започнала.
Не дека некој конкретно ја однесе во таа насока,но испадна кравата даваше даваше млеко,
ама на крај го истурихи, хи...
Инаку одлична слика даде за оние со розевите наочари и како Америка е розева,
што и не значи само за неа но каде и да се реши човек да отидеда
Со оглед дека над 70% од роднините ми се во Канада,има многу судбини...
Од оние со базени и луксузи до мајстори кои крпат крај со крај.
Живеачката е таа,најважно е да ја истераш како Човек.
А околу парите...како рекле старите на кој како наречниците му пишале...

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 27>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.