|
Цветко |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Април.2012 во 23:36 |
Цветко оди на пазар и прашува:
- Колку јаболкиве? - Колку повеќе купиш, толку поевтино. - Епа, ајде пуни додека не станат бесплатни. |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се среќаваат Трпе и Цветко, Трпе тажен со модринки на лицето. Цветко го прашува:
- Што се случува со тебе? Зошто изгледаш така? - Вчера зедов плата, ме нападнаа, ме претепаа и ми ги зедоа парите. - Им ги запомни ли лицата? - Е како нема да им ги запомнам лицата на жена ми и ќерка ми. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Лекарот му наредува на болниот Цветко:
- Од денес минувате само на леб и вода, никако алкохол, никако жени, никакви излегувања и забави… - И до кога така? - Додека не ми ја платите сметката. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко ја прашува аптекарката:
- Имате ли прашок за болви? - Имате куче или маче? - Имам болви… |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Млада жена се соблекува и влегува во реката да се капе. Излегува Цветко од шумата и и вели:
- Капењето овде е забрането! - Зошто не ми го кажавте ова пред да се соблечам? - Соблекувањето не е забрането |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
легува Цветко во петок во автобус од задна врата и седнува до некој пензионер и го прашува:
- Извинете што број на автобус е ова? - Зарем е важно синко?! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко им кажува на своите другари како ги лекува болестите:
- За бубрезите пијам пиво. За варењето – бело вино. За низок притисок – црвено вино. За висок притисок – коњак. Кога сум настинат малку чај со многу рум. - Па добро бре, пиеш ли ти вода? - Не, сеуште не сум имал болест која се лечи со вода… |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко оди на плажа и го прашува спасителот на плажата:
- Се извинувам, има ли овде медузи, ракови или морски ежови? - Не грижете се господине, сите ги изеде ајкулата. |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко отишол во кафеана. На келнерот му нарачал 5 вотки и ги испил. После нарачал 4 вотки и нив ги испил. После пак нарачал 3 вотки и нив ги испил. И на крајот нарачал 2 вотки и му рекол на келнерот:
- Што помалку пијам толку повеќе сум пијан. |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влага Цветко во аптека и прашува:
- Имате ли кондоми со вкус на цреша? Аптекарката му одговара: - Немаме. - А имате ли со вкус на јагода? - Немаме. - А со вкус на портокал? - Ни такви немаме. Во тој момент се умешал дедото што чекал ред: - Синко, ти ќе е... или ќе правиш компот? |
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко седи во ресторан. Го вика келнерот и го прашува:
- Дали пејачката исполнува желби? - Да, господине. - Тогаш кажете и да замолчи! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имало натпревар во борба на кучиња, и кучето на Цветко се живо исподавило и освоило прво место.
Еден од жирито возбудено го прашува што сорта е ова. - Е па ова е специјална африканска сорта. - Ама кучево како да е бричено, зошто си го избричил? - Е па ако не го избричам го викаат лав! |
|
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влегува Цветко во ресторан и седнува на една слободна маса. Доаѓа келнерот, го прашува што сака, а Цветко му вика:
- Го сакам тоа што го јаде оној господин. По неколку минути се враќа келнерот со модринка на едното око и вели: - Жалам, не го дава. |
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Цветко го прашува Трпе:
- Зошто ти е модро окото? - Трпана ме удри… - Зошто? - И се обратив со ТИ! - И за тоа ли тепаат? - Тепаат, тепаат… Си лежев јас на креветот, таа ме поттурна и ми вели: „ние одамна не сме имале секс“, а јас и велам: „Не ние, туку ТИ“. |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |