|
Писмени состави,семинарски... |
Внеси реплика | страница <1 3435363738 113> |
Автор | |
elena.ristova
Нов член Регистриран: 25.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ми требат состави ‘Предизвиците што ни ги носи животот‘, ‘Искреното изразување чувства кон себе и кон другиот‘, ‘Ако вчера беше денес‘, ‘Дрога,алкохол,цигари - не благодарам‘, ‘Здраво семејство-здраво општество‘
благодарам однапред! :) |
|
julieta94
Нов член Регистриран: 25.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Ми треба состав за Мостот на Дрина за утре однапред ви благодарам
|
|
julieta94
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
julieta94
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ликот на Мехмет-паша Соколовиќ
Мостот на Дринае роман хроника.Роман во којцентрална личност е камениот мост на Дрина ремек-дело на човечкиот ум и раце кое израснало во Босанското и останало со векови да живее со својата убавина. Подигањето мост на Дрина е дело на големиот везир Мехмет-паша Соколовиќ.Тој ја има сѕдбината на илјадници јаничари кој од силата на турската власт и од нив направила верни поданици и службеници на султанот. Благодарение на својата бистрина и храброст малото Босанче од селото Соколовиќ остварува највисока војничка кариера - голем везир и султанов зет. Знаел дека не е Турчин, а им служи на турците.Таа мисла не му давала мир и чуствувал болка во неговите гради.За да ја ублажи болката решил да изгради мост на Дрина на местото каде засекогаш се оделил од родниот крај, каде Дрина се поминувало со скелен.Со изградувањето на мостот Соколовиќ сакал да остави спомен зад себе да се овековечи и да живее.Во долгите бесовни ноќи сватил дека славата и богаството не се вечни. Вечни се само делата кои човекот ги остава зад себе за доброто на човештвото... Јас ова го најдов може на некого да му помогне а исто и на мене |
|
julieta94
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој сака состав за Печалбари можам да помогнам
|
|
mssSpicy
Нов член Регистриран: 26.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze nekoj da mi pomogne za sostav za car edip i odiseja ! ve molam za utre mi e
;/ |
|
sreknalicnost
Нов член Регистриран: 26.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze nekoj da mi pomogne okolu osvrt na eden roman,7 oddelenie sum,blagodaram odnapred
|
|
kuzmanov vane
Нов член Регистриран: 26.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
knigata prozorec kon svetot,poroda na denesnicataИзменето од Ninja 35 - 27.Март.2012 во 16:42 |
|
Maruska159
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke moze li nekoj da mi pomogne ako ima nekoj sostav za
Pecalbari i Corbadzi Teodos :)) blagodaraam |
|
Maruska159
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e aj mene mi treba :))
|
|
bojan todorovski
Нов член Регистриран: 26.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako mozi da mi pomozete za sostav na tema gligor prlicev potocno za delata itno mi treba od napred blagodaram
|
|
frooze
Нов член Регистриран: 27.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може некој да ми помогне со лектирата Сама да ми ја напише преработката ? Pleaseee :( И неед јоур хелп !
|
|
frooze
Нов член Регистриран: 27.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сама - Горјан Петревски
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spomenka, marta, isti oci, sama... toj sto ja pravel programata za lektira vo osnovno ili mu e vujko na GP ili ne procital nisto podobro od ova... abe specijalisti li kje gi pravat decata za literaturata na GP... nema li drugi avtori za deca vo makadonija...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
Внеси реплика | страница <1 3435363738 113> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |