![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 67> |
Автор | |
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
S NAJDUBLJIM POŠTOVANJEM Gospođo draga Branislav Bane Dimitrijević
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Се‘ почесто спијам а повеќе не сонувам.
Времето изминато, сега го разбирам. И таа прашина, која сокрива бајка, и покрила трагови на нашите мигови .......... |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
сакал да и‘ ги врати насмевките
кои со години и‘ крадел а таа му вели-не, не се мои можеби не ги препозна можеби ги заборавила а можеби само не ги сакала а тој само сакал таа да продолжи да се смее . која од вас, сега, сака прекрасни насмевки? ![]() |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Дијалог.(уморен)- Како си?- Уморно. Како лето на 21-ви септември…- И јас се поретко се смеам.- Убава си.- Камо да не бев.(воздишка) – Ајде оди си, не ти е местото тука.- И онака овој ден не е мое време.- Знаеш, денес можеше и да леташ- Знам, но досадно е во празно небо.- Остани.- Знаеш дека немаш право на желба.А само наминав на кафе и имав едно прашање за тебе – Каде одат соништата кога не спиеме? |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Постојат луѓе,
кои ме доведуваат до состојба на рамнодушност, а мене од тоа чувство ми се повраќа. Парови кои одамна не се држат за рака, се бакнуваат само на железничка и се дупат од обврска, диктираат морални закони. Потсеќаат на бесвкусност како несолено јадење, на шлагер од два акорди, на фризури што не мрдаат, на вести на МТВ Ми ги силуваат ушите со својата глувост, јас мислам ми мафтаат, тие го бркале лошото од себе. Зрачи од перверзност непроменливоста на нивните навики Далеку сме едни од други илјада емотивни години. Знаеш ли зошто цело мое детство ги искршив колената трчајќи ти во прегратка? зошто знаев - нас овој свет не може да не' сака. |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
mene stihovi ne me dopiraat osven
![]() Т'ГА ЗА ......живот!Орелски крилја как' да си метнех, Ако как' овде с'нце ме стретит, Овде је мрачно, и мрак м'обвиват, Не, ја не можам овде да седам, Тамо зората греит душата, Тамо по срце в кавал да свирам, |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
.
овоа нешто требало да биде ко јубилејна шестота песна, шестото чувство за девојка со оган во косата како го зароби ветерот во насмевката………………1 во желбата да ми го украдат времето без неа……………….2 за милионите солзи кои не можат океаните да ги прелијат…………………3 и ниту можат да остават лузни на лицето………………..4 . требала да биде за живот кој без сенка е празен………………….5 без душа е доле………………………..6 а без лесно е само живеење………………………7 за милионите зборови недоречени…………………8 и во пантомима преточени………………………..9 . шестота песна која можеби требала да биде за времето кога бев чувар на розите кога ја наменив тишината на нејзините очи………………..10 и и‘ ја тргнав косата од нив………………….11 во времето кога не читавме од морето………………..12 и кога бев секогаш на нејзината страна . така мислев денес и така таа требала да биде мирисот што го заробив во сеќавањата………………………..13 кога таа беше морска пена а јас песочен војник……………………….14 кога читавме од дланката извртено прекрасна судбина……………………15 и кога верувавме во задутре и дека нејзината тишина била потивка………………………………16 . во шестота песна можеби имало место и за оглас – менувам цела вечност за тој миг……………………….17 иако бил краток, како од клучот Клик за живеење на спротивните страни на реката кога таа била невидлива…………………………………18 кога јас не сакав да избирам………………………………19 . требала да има шестотини строфи но нема Сонцето не сака тажни песни. _____ Убаво е улав. ![]() Сања, ја прочита? |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
Eclipse
I know you want a bright light ....... I love the halfdarknes, sun on your face, a moon of my lips eclipse does not share or combine ... I know you want slowly ...... I want fast, bud when it opens, when the flower closes day and night does not share or combine ... I know you want wet ...... I love dry, sea wave overfl, dry sand at ebb tide wind does not share or combine ... I know you want ....... I love the smell, taste, pale nude in the mirror, amfas shadow on the wall does not share or reflect together ... I know, I know .... you want heart....... I love heart soul |
|
|
![]() |
|
овоа нешто требало да биде ко јубилејна
шестота песна, шестото чувство за девојка со оган во косата како го зароби ветерот во насмевката………………1 во желбата да ми го украдат времето без неа……………….2 за милионите солзи кои не можат океаните да ги прелијат…………………3 и ниту можат да остават лузни на лицето………………..4 . требала да биде за живот кој без сенка е празен………………….5 без душа е доле………………………..6 а без лесно е само живеење………………………7 за милионите зборови недоречени…………………8 и во пантомима преточени………………………..9 . шестота песна која можеби требала да биде за времето кога бев чувар на розите кога ја наменив тишината на нејзините очи………………..10 и и‘ ја тргнав косата од нив………………….11 во времето кога не читавме од морето………………..12 и кога бев секогаш на нејзината страна . така мислев денес и така таа требала да биде мирисот што го заробив во сеќавањата………………………..13 кога таа беше морска пена а јас песочен војник……………………….14 кога читавме од дланката извртено прекрасна судбина……………………15 и кога верувавме во задутре и дека нејзината тишина била потивка………………………………16 . во шестота песна можеби имало место и за оглас – менувам цела вечност за тој миг……………………….17иако бил краток, како од клучот Клик за живеење на спротивните страни на реката кога таа била невидлива…………………………………18 кога јас не сакав да избирам………………………………19 . требала да има шестотини строфи но нема Сонцето не сака тажни песни. --------- затоа неможе да се одбере НАЈДОБРА ![]() |
|
|
![]() |
|
гледајки во светлина
и помислувајки за нејасна вест за крајот на светот не гледаше ништо очите и телото болат и така осветлена ти стана јасно светлината боли . секогаш болеше |
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Пурпурни дождови
Пурпурни дождови леат во нас сеќавања безброј, ко сенки без глас, прават горчина слатка, на јаве и сон овој немир е ко песна, без последен тон. Можеби бараме утеха еден за друг кога знаеме добро, нам овој свет ни е туѓ, секој пурпурен дожд што се лее во нас ни дава сила, ни носи спас. И нека леат, леат дождови, од милион капки насмеани, течат солзи без глас, тлее небо над нас овој пурпурен дожд носи радост, ни носи спас. Бараме светлина еден за друг безимено и чесно, затвараме круг, и пред сe да ни мине, и пред да дојде крај во овој пурпурен дожд сe е вистина знај. Калиопи |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
јас јас сум секој а никој не ми верува не си веруваат? не знаат ли дека со затворени очи најдалеку се гледа? . јас јас сум никој а ме има во секого не чувствуваат ли? а сакаат да се смеат а да плачат кога никој не ги гледа ? . јас јас сум минато вгнездено во сечија иднина не се надеваат ли? не знаат дека последен умирам кога Сонцето више нема да изгрее? . јас јас сум непотребен а сепак … |
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
oki ja najdov fala |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3839404142 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |