|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 581582583584585 824> |
Автор | |||
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не сум јас Орбини , значи јас не наметнувам нова теза , јас само го изнесувам неговото познавање на историјата и неговото дело “ Кралството на Словените “ , ништо повеќе . |
|||
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
|||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Доста ги извртуваш сите настани еве ти книга па најди ја и прочитаја |
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Значи станува збор за руска пропаганда која постои од 9-10 век и не е нешто непознато. |
|||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Владимир и Косара се личности од 10-11 век , не 9-10 век . Реков , сега не би сега дебатирал за генезата на “ проблемот “ . Во прашањето лежи одговорот , значи , како , на кој начин и со чива помош пропагаторите на грчката култура , јазик , писмо стануваат противници на истата и се активираат како промотори на словенството , па така дознаваат дека азбуката која се користело во Охрид од учените не била србска ( иако така го нарекувале ) туку дека било бугарска . , А тоа е почеток на 19 век . Изменето од eptendosadno - 20.Декември.2009 во 17:12 |
|||
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Од каде сега азбуката Бугарска - па зар Бугарите не зборувале и пишувале Тјуркски - кажав јас сега некои нови тези ке измислувате.
Многу е јасно дека Борис бил ТуркоМонголски владар кој научил да пишува прво грчки па подоцна и се покрстил.Го крстил лично Византискиот император Михаил од тука и името Борис Михаил. Нема нешто што не се знае во врска со ова време,нема што да е чудно или да измислуваме нови факти. |
|||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ептен досадно , постојано ли треба да се повторуваат нештата ? Автобиографијата на Прличев , цитат ( цензуриран ) : "Уште од 1861 почнам со Јакима Сапунджиев народниј подвиг, но го почвата глуво. Времето уште не беше свршена за еден човек; грцизмот во Охрид со векови беше се вкоренет и досега се рас’л и рас’л; Бугарин б’лгарина го нарекуваше "шоп"; бугарската азбука само на тројца беше позната и се нарекуваше србска; учните мажи не увераа дека бугарите немат писмен јазик .... |
|||
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти цититаш 1861 год. која може да подлега на 1000 пропагандни пишувања а јас ти цитирам византиски историчари и император кој запишал за ТуркоМонголскиот хан кој станал Византиски кнез - значи Борис Михаил дури Бугарите го опишуваат како цар при што повторно лажат - тој е само Византиски кнез кој сменил вера и научил туѓа азбука
|
|||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па види , јас пишувам за сознанието на поимот Бугар во 19 век , кај некои Македонци , како се создало тоа , од кого , на кој начин ... Ти постојано за поимот Бугар во 9 век . Тоа е разлика од 10 века . Изменето од eptendosadno - 20.Декември.2009 во 17:41 |
|||
|
|||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да не заборавиме каде и коj покрстува Борис:
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Точно така - мора коренот да се осознае за да се продолжи лозата - неможе ако прадедо ти бил црн а ти денес си бел да не си мелез - сепак историјата е наука која се надоградува секојдневно со нови пронајдоци а не како во комунистичко време - што каже Живков тоа е вистина |
|||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти си во голема заблуда . Не спорам јас кој биле Бугари во 9 век , јас само го изнесувам сознанието кај некои луге од Македонија што е тоа Бугар за нив , и се разбира на кратко и површно ги давам изворите - причините за таквото нивно сознание . Значи јас говорам за сознание а не за генетика . |
|||
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти си во голема заблуда тогаш - Басна е едно а реален живот друго.
Значи секој човек на светов потекнува од негде и тоа е многу просто да се утврди - незнам што е нејасно Дали не спориш дека Бугарите во 9 век биле ТуркоМонголи кои се Христијанизирале - не те разбрав |
|||
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кој дел не го разбираш ?
јас само го изнесувам сознанието кај некои луге од Македонија што е тоа Бугар за нив , и се разбира на кратко и површно ги давам изворите - причините за таквото нивно сознание . Значи јас говорам за сознание а не за генетика . |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 581582583584585 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |