|
Кој би отишол да работи негде во странство? |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | ||
Idealno_Losha
Нов член Регистриран: 04.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 22 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ufffffffff vednash bi zaminala vo stranstvo ,ovdeka za malku pari te tretiraat cel mesec ko rob da si im a ne covek ,a bashka nemaat ni pocit ni blagodarnost,a vo stransvo i cistac da si ke imash respekt i bashka ke ti ostane nekoj denar na strana
|
||
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а тоа што кај нас се смета за богатство, кај нив се најситни пари |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
ken lee
Нов член Регистриран: 10.Март.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ne se lazime ovde e nevozmozno da najdis rabota vo strukata za koja nervi i pari si potrosil. Luge so zavrseni fakulteti rabotat vo sendvicari za nekoi bedni 5000 den. Vo stranstvo normalno nema odma da ti ponudat ministersko mesto ama barem poveke e vrednuvan trudot. Zatoa i jas ne bi mislela dva pati i ako mi se pruzi prilika bi zaminala vo stranstvo
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
то0000000000000000000 бе кен ли
тооооооооооооооооо, се појави една со нај нај ник браос |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bi...odma ....da mozam...
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
невозможно е да најдеш работа..тоа е точно..меѓутоа во странство нема одма да добиеш добро платена работа бидејки прво и основно јазикот е голема пречка...сигурно тој што ќе замине нема 100% познавање(како мајчин јазик)..кажувам по мене ..после толку години во сад можам слободно да кажам дека не знам се..после тоа многу се цени раб.искуство..бараат раб.искуство од таа држава..а не од македонија(но не е секаде така)..значи има многу препреки додека да добиеш работа со која ќе можеш да кажеш дека си задоволен... што би значело дека и заминувањето во странство не е најдобро решение ..особено не во САД..и не сега |
||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e pa ne e najdobro reshenie... stranstvo ne e lesno voopshto, ama barem za nekoj sto saka i se trudi mnogu vo zivotot i ne e nekoj shto trcha po pari i ministersko mesto uste na pochetokot eden den ke mu se isplati seto toa.
a makedonija sto da pravam so fakultet? mozi samo da chekam nekoj od familijata da se iskachi na ministersko mesto za da najdam rabota. druga nachin nema. i da uchish i da se trudish - ne vredi. kvalitetot sekoj go ceni zatoa shto ima korist od nego, a kaj nas obratno.
|
||
Прилепчанка
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега со рецесијава богами по западов како што масовно пропаѓаат банки, фабрики, големи бизниси така и расте бројката на невработени во големи размери а со тоа страдаат и малите приватни бизнизи, цената на недвижнините, трошоците за живеачка, даноците....ниедна западна земја од Европа,Австралија, Канада најмалку што посакуваат во моментов се емигранти, работници од страна. Економската клима е толку лоша што никогаш не било позафркнато да се бара работа во странство.
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Biolica
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu tocno ama pa ova klima za tie sto imat sigurna rabota e TOP , kukite od letoto mislam se padnati so 30% , kamatata vestacki e namalena za da ima rast taka da kreditite se povolni , sve odi mnogu poeftino edino sto treba e rabota |
||
Командантица
Сениор Регистриран: 27.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
штом завршам факултет одма би идела за странство (доколку би ми се јавила таква прилика)...можеби не засекогогаш но едно 5-6 години сигурно...
|
||
..Живеам за да умрам..!
|
||
Saevus
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 23.Март.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
epa zatoa treba da se misli na vreme , sea Grujo zaebava so Vizniot rezim i skroz ne zaeba so provokaciite na grcite, ali neka ke mu ostani kopitoto od konjot na Alexander
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne bi go menuvala rabotnoto mesto koe go imam vo Mk. Odlicno plateno plus rabotna sadisfakcija do nebo imam zasto go rabotam ona sto sakam. Ako mora nesto da recam deka ne mi bilo po keif e toa sto ne zavrsiv fakultet no iskreno i ne mi e koj znae kolku krivo. Bi rabotela vo stranstvo samo ako moram da zaminam od Mk.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу ми е кеиф кога гледам дека има задоволни луѓе кај нас во МК. Ете, и тоа го има....( Пошто сите само сакаат да се жалат и кукаат.А кафаните се како и секогаш преполни, луѓето опуштени, се носат добри гардероби).....
Па можеш да си завршиш факултет бе Блу, ако толку ти значи...тоа може и покасно, ако добро се организираш(не значи дека ако не си завршил во рок од 4 години дека никогаш нема да завршиш)...
|
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
O.o ovaa tepa prv pat ja gledam. Jas vednas bi otisol da rabotam nekade nastrana, ama pak zavisi kade. Ne samo demek da zaminam od Mk.
|
||
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |