IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Зошто македонците низ светот се толку себ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Затворена темаЗошто македонците низ светот се толку себ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627>
Автор
Порака
karamandi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1496
Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2008 во 16:33
a zasto da davat sekoj si rabotisam za sebe
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2008 во 03:46

Every man for himself е ментален склоп на сиромашни и уплашени луѓе. Верувам дека така мислиш поради долгогдишната неизвесна ситуација во Македонија.

Треба да се подели тоа што се има, ќе се зачудиш колку малку треба да се направат некои луѓе среќни и животот да им се промени од корен. Годишната плата на еден учител во Гана, Африка, е под 2000 долари. Значи за такви мали пари, може да се школуваат четириесет деца и да им се створи некаква шанса во животот.
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2008 во 17:17
sekoj so tesko gi pecali parite tesko i gi dava...i toa e sosem normalno... zosto da davam...da nekoj gi pikne v dzep,zloupotrebi,oplodi za sebe,....i za kogo i so ...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
SiReNaTa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Ноември.2008
Локација: Switzerland
Поени: 257
Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 20:47
Originally posted by patriot1 patriot1 напиша:

ima li nekoj vo svetot sto go sledi ovoj forum,da ni kaze zosto Makedonskite pecalbari niz svetot se tolku sebicni i ne si pomagaat vo nisto?,gledaat samo da si nastetat eden na drug,dodeka Siptarite gi lapaat site najjubavi mesta.[IMG]" style="CURSOR:%20pointer" alt="Cry" />

Ti Bitolcani da ne si sretnala
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2008 во 23:40
oridjani se taki
Кон врв
Beti Ohridska Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Мај.2008
Локација: Canada
Поени: 15
Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2008 во 02:31
za Zorans
so zadovolstvo bi go pomognale nekoe detence od Makedonija ama parite direktno da doagaat do nego a ne da odat preku treto lice, duri i bi mozele da bideme domakini na dete od nasata zemja sto saka i ima kapacitet da se skoluva ovde na Univerzitetot vo Windsor(prestojot i hranata se nasi-bi bilo kako clen na semejstvoto).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2008 во 17:53

Тема: Зошто македонците низ светот се толку себични

Македонците од странство го компензираат трговскиот дефицит на Македонија и испраќаат една МИЛИЈАРДА долари годишно во земјата. Тоа се 500 долари по глава во МК. Ако просечно семејство има четири членови, тоа се 2000 долари годишно по семејство. Ако просечната плата е 200 долари, па дури и двајца да работат во фамилија - излегува дека иселениците издржуваат половина Македонија цела година. И тоа го нарекувате себичност?

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2008 во 21:27
dzaba ko ne se moi...
Кон врв
seka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Guardian Angel

Поени: 4418
Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2008 во 08:31
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Тема: Зошто македонците низ светот се толку себични

Македонците од странство го компензираат трговскиот дефицит на Македонија и испраќаат една МИЛИЈАРДА долари годишно во земјата. Тоа се 500 долари по глава во МК. Ако просечно семејство има четири членови, тоа се 2000 долари годишно по семејство. Ако просечната плата е 200 долари, па дури и двајца да работат во фамилија - излегува дека иселениците издржуваат половина Македонија цела година. И тоа го нарекувате себичност?

едно големо браво за ова!!!
нелсон, можеби не се твои, но од тие пари неколку семејства живееат
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta.
Кон врв
Ssssssssssssss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јануари.2008
Поени: 197
Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2009 во 15:24
Najsebicni se a iskreno i najprosti tuka zboram za Makedoncite od Amerika tamu sto ziveat i rabotat ovie vo Evropa se super.........Ke dojdat na gosti 20 dolari ke mi dade i misli sea kola ke kupam LOL........Pa 20 dolari na izlaganje mi idat ama aj na kogo da mu kazes ne se krivi oni mislat 1950 e
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 17:50

А колку сакаш ти, 2000 долари да ти дадат за да лежиш и да се начукуваш како магаре? Зошто сметаш дека се долшжи да ти даваат пари, за промена ти можеш да заработиш и да им дадеш повеќе од 20 долари.

Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јануари.2009 во 19:51
Да, не би било лошо луѓето малку да се благодарни за она што го добиваат, па нека се и 5 евра или 10 долари. А не уште и замерки да наоѓаат, да се бунат.
Мене многу луѓе по странскиве земји ми имаат помогнато кога ми требало - кој со стипендија, кој со кров над глава кога било потребно, кој со добар муабет, кој со убав ручек...и на сите сум им благодарна - некој ми се нашол во еден подолг период, а некој во еден миг на фрагилност  - и тогаш им бев благодарна, но и сега,а ќе остане и за во иднина. И на сите тие луѓе им се заблагодарувам со тоа што го „продолжувам нивното дело“ - јас помагам онолку и онака како што можам.
Се прашувам колку би помогнале оние кои критикуваат, да се на местото на критикуваните.
Кон врв
Ssssssssssssss Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јануари.2008
Поени: 197
Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 18:00

А колку сакаш ти, 2000 долари да ти дадат за да лежиш и да се начукуваш како магаре? Зошто сметаш дека се долшжи да ти даваат пари, за промена ти можеш да заработиш и да им дадеш повеќе од 20 долари.

Ja nesakam nisto da mi dadat si imam majka i tatko so ke mi dadat a eve ke ti ja objasnam situacijava posto ne me sfati. Dosle bratucedive od Amerika i sea Sssssssssss odnesigi na pizza Sssssssssss ke gi odnese i normalno posto se gosti on sve ke plati, ajde bratucedive sakaat u diskoteka Ssssssss ke gi odnese u diskoteka i sve ke plati. ajde bratucedive sakaat pak naredniot den u diskoteka posto ubavo im e pak Ssssssss ke gi odnese i posto se gosti pak on ke plati, i bratucedive sakale denski da idat na cafe Ssssssss ke gi odnese i posto se gosti pak Ssssssss ke plati. E sea me nervira mene so ke ti dadat 20 dolari i te tapsa po ramo kao demek mn ti dal pa sea uzivaj u parive offfffffff more majko tesko mene da cekam od niv pa uste 2000 dolari pa da se nacukas hahahahha....I krajno nie tuka ne rabotime samo sedime zatoo prosek plata e 200 evra ama posto vie tamu se utepuvate od rabota vi e 2000 dolari inace i nie tuka da rabotime tolku ke bide samo toa e nerabotnici.Tuka sakam da kazam deka ima posteni isklucoci.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Јануари.2009 во 19:32
Originally posted by Ssssssssssssss Ssssssssssssss напиша:

Ja nesakam nisto da mi dadat si imam majka i tatko so ke mi dadat a eve ke ti ja objasnam situacijava posto ne me sfati. Dosle bratucedive od Amerika i sea Sssssssssss odnesigi na pizza Sssssssssss ke gi odnese i normalno posto se gosti on sve ke plati, ajde bratucedive sakaat u diskoteka Ssssssss ke gi odnese u diskoteka i sve ke plati. ajde bratucedive sakaat pak naredniot den u diskoteka posto ubavo im e pak Ssssssss ke gi odnese i posto se gosti pak on ke plati, i bratucedive sakale denski da idat na cafe Ssssssss ke gi odnese i posto se gosti pak Ssssssss ke plati. E sea me nervira mene so ke ti dadat 20 dolari i te tapsa po ramo kao demek mn ti dal pa sea uzivaj u parive offfffffff more majko tesko mene da cekam od niv pa uste 2000 dolari pa da se nacukas hahahahha....I krajno nie tuka ne rabotime samo sedime zatoo prosek plata e 200 evra ama posto vie tamu se utepuvate od rabota vi e 2000 dolari inace i nie tuka da rabotime tolku ke bide samo toa e nerabotnici.Tuka sakam da kazam deka ima posteni isklucoci.

Убаво објасни, сега ми е јасно, ама не разбирам дали Ssssssss и Ssssssssssssss се една иста особа. голема%20насмевка Како и да е, алал нека ти се 20-те долари и со среќа да си ги трошиш. голема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.