IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Дали би се вратиле во Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали би се вратиле во Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 39>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:30
во ред ,тоа сакав да те прашам само.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:30
dom ti e tamu kade sto ti e ubavo
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
гоcтин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин

Регистриран: 24.Октомври.2008
Поени: 1797
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:40
Originally posted by fiks fiks напиша:

во ред ,тоа сакав да те прашам само.

Го изменив малку постот за да биде појасно
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:42
каде работите не беа за мирисање?
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Гостин
Гостин

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2008 во 21:54
Тука во МК.Зборам од лични причини.Бидејки јас и мајка ми моравме да се враќаме во Македонија поради некои семејни проблеми...умрел тој,се разболел овој...и плус бидејки мајка ми не беше државјанин на РМ како татко ми и имаше потешкотии и во САД.

Изменето од ma4kica - 22.Ноември.2008 во 21:55
Кон врв
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Декември.2008 во 00:21
Originally posted by milanco milanco напиша:

izgleda si ti edno od onie mamini galinicinja ili kremcinja od makedonija sto koga dosle vo stranstvo se izgubile i ne se snasle pa misles site se kako tebe. e nema gi mama i tato u stranstvo da fakat vrski za tebe. gledam jas si miel cinii, ribal klozeti i si se selel od grad vo grad pa sega golemi frustracii imas. ne si sposoben za stranstvo batka odi kaj mama da ti dade cicka da cicnes. stranstvo ne e za plackovci i liglovci .stranstvo e za vnesti mazi.
da ama ti treba BUGARSKI za da izlezes
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 10:51
Nikogas ne sum ziveala Mk , i ne me vlechi da se vratam za stalno , da se cenkam da mislam dali da odberam cizmi kafeavi ili crni , sakam dvete.
Nejkam da si kratam od zivotot , ne sakam da ne mozam da si dozvolam toa sto sakam a i plus ne me vleci nisto osvem podalecni rodnini i prijateli a niv gi gledam ednas / dva pati godinita i se ispolnuva prazninata taka.
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 20:01
Да ја посетам Мк ДА, да се вратам да живеам НЕ.
Сакам да си ги видам пријателите, да тепам муабет со саати со нив, да дремчиме до касно, да си тераме филозофии, сакам да ги посетам сите оние улици и места каде што ги создадов моите спомени но,тоа е за тогаш, сегашноста е различна.Сите овие работи не се доволни да ме вратат назад во деновите кога исто така се надевав на подобар и постабилен живот.

Изменето од GlenKlouz - 02.Јануари.2009 во 20:04
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 04:47
Originally posted by Biolica Biolica напиша:

Nikogas ne sum ziveala Mk , i ne me vlechi da se vratam za stalno , da se cenkam da mislam dali da odberam cizmi kafeavi ili crni , sakam dvete.
.....................

You don' know how lucky you are!голема%20насмевка 

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 09:36
Originally posted by Biolica Biolica напиша:

Nejkam da si kratam od zivotot , ne sakam da ne mozam da si dozvolam toa sto sakam a i plus ne me vleci nisto osvem podalecni rodnini i prijateli a niv gi gledam ednas / dva pati godinita i se ispolnuva prazninata taka.

i da znaes , voopsto ne gresis среќа
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 22:32
se slozuvam...sedi si tamu i ic n se sekiraj...sosem dovolno e 2 pati...ponekogas e i to mnogu...
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Гостин
Гостин

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај гоcтин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2009 во 12:49
...не е многу два пати...
инаку..за тие што не живееле во Македонија,незнаат колку е поразличен животот тука (во МК)и да речеме во USA...неможе да се споредува,ама сепак мислам дека Biolica има среќа
Кон врв
zaneta2009 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 14.Февруари.2009
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zaneta2009 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 19:17
Sakam da si se vratam nazad vo Makedonija mi nedostiga toj zivot tamu sto go ziveev vo nikoj slucaj ne e kako ovde na primer voGermanija.E sega ako gledame od finansiska gledna tocka mora da ostanam ovde oti nemam nekoja si bog znae kakva perspektiva tamu pa sedam od sto moram no so nadez deka ke dojde eden den koga ke si zaminam od ovde.Ovde navistina covek moze da si priusti mnogu poveke odkolku dolu kaj nas no seto toa ne me ispolnuva so sreka kako koga si ziveev vo Makedonija.Tamu covek nekako se raduva na sekoja sitnica a ovde nekako nisto ne me ispolnuva so radost i vo nikoj slucaj ne mozam da kazam: "deka tamu kaj sto si tamu ti e domot" ne mislam ja taka ko sto velat nekoi luge.
Кон врв
grujevski Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 30.Октомври.2008
Поени: 37
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај grujevski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2009 во 15:59
SEKAKO   

Изменето од grujevski - 22.Февруари.2009 во 16:00
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2829303132 39>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.