|
Кој би отишол да работи негде во странство? |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
Devojcence
Сениор Регистриран: 28.Март.2015 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 497 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 28.Октомври.2015 во 21:38 |
Dokolku iam moznost i sansa zosto da ne. Sakam da obezbedam podobra idnina i zivot na familijata.
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одма само да ги добијам документите.
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Така бе Елени , убави си кажа , еве ти еден плус за репутација. Арно си знајш дека не може се на готово , мора малку да се потрудиш |
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Белата мечка и волкот се дебели во вратот оти сами си ги бркаат работите...
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gi chitav postovite vo temata i edno mi pagja vo ochi. Site shto pishuvaat deka bi otishle vo stranstvo, velat bi zaminale odma ako im se pruzi prilika,ako im se ukaze shansa. Me interesira na shto tochno mislat,kakva prilika,kakva shansa? Nekoj kje dojde kje kaze,eve ti viza,ti najdov rabota,ti najdov stan ti samo dojdi? Sho znam dali odi bash taka
|
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na pocetok na Mart vo Skopje treba da dojdat regruteri od edna US kompanija koja raboti za amerikaskata vojska,i ke regrutiraat rabotnici za vo Avganistan.Glaven uslov e da imas barem malku poznavanje na angliski jazik i da tvrdis deka ja znaes strukata za koja ke apliciras so razime.Se razbira pasosot mora da ti e so vaznost najmalku 2 godini,da ne si osuduvan i red drugi gluposti koi lesno mozat da se sredat.Platata nema da e pomala od 5000$,ti sleduva platen odmor i platen bilet za istiot.povece informacii za imeto na firmata i kade mozete da se informirate ke vi napisam za den ili dva koga ke dobijam uste provereni informacii.
|
|
bodeti
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 606 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za sekoj strucnjak vo svojata struka,ama mislam bukvalno koj si ja razbira rabotata nema nikakov problem da najde rabota vo SAD,Go znam toa od licno iskustvo,vlegov so prijatel vo eden trgovski centar vo Denver i za vreme na razgleduvanjeto po standovite primetiv edna anomalija na sistemot za video obezbeduvanje.Skoro vo site ducani imase ist problem i na eden sopstvenik mu se ponudiv da mu pomognam besplatno,a toj mi kaza ako go opravam kvarot ke mi plati.Obicna indukcija bese,eden konektor ne konektiran kako sto treba i celiot trgovski imase problem so indukcija,site ducani bea prikluceni na centar za obezbeduvanje koj se naoga vo centarot na objektot i kvarot se reflektirase kaj site.Za deset min go otkloniv kvarot i mi ponudija rabota,Serviserite koi doagale na povik gi sisale so golemi fakturi a nikogas ne ja zavrsuvale rabotata kako sto treba.Jas bev otiden da potpisam dogovor za rabota so druga kompanija preku koja otidov vo Gibuti i voopsto ne ni pomisliv da prifatam.Amerite sakaat gladni rabotnici kako sto sme ni balkancite,vreden i poslusen koj nikogas nema da se drzne da gi bara pravata i da se buntuva kako amerikanskite mrzi.Megu 10 kandidati povece ima sansa makedonec da dobie rabota od ostanatite 9 ameri.Tie znaat deka ke te imaat vo race i deka ke dades se od sebe da ja zavrsis rabotata,a amer ne bi potrosil ni 20 % energija za istata rabota a ne mu moze nisto bidejci zakonski e mnogu zastiten.
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Celosno si vo pravo Polar Bear. No tie ne deka se pomalku sposobni,tuku se rodeni kako amerikanci i ne se kilavat ko nas da fatat nivo koe veke go imaat. Nie od strav napreduvame Amerika e mlada zemja koja sto e spored mene najpolna so dojdenci od strana (so vikam jas,ojlevci dojlevci).
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тие муабети прва/втора класа се очајнички напор на мајка ти да те задржи покрај себе . Во западните демократии, а Америка најмногу, ќе припаѓаш на онаа класа во која самата ќе се замислиш. Ако си способна и вредна, нема ограничувања за тебе, твојата националност по раѓање нема да те спречи да ги престигнеш своите помалку способни врсници родени во Америка. Онли скај ис д лимит фор ју!
|
|
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mene majka mi na zivec mi gazi denovive ko ke mi rece-ke bides gragjanin od vtora klasa. A so ako ovde sum prva klasa? Ok, ete jas rabotam, zimam ubava plata, na 21god ziveam na moja svetka so celosna zavisnost samo od mene, sto nekoi ni na 40 ne mozat da si dozvolat nekoi raboti, a jas gi imam. Ete jas sum se snasla. NO od kade toa deka ovde sum tretirana kako prva klasa?? Eve sakam da se posvetam na sportot i samo toa da mi e preokupacija. No vo Mk nema sansi od sport da zivees...Zatoa Amerika-here I come. Tamu bar imam covek koj moze da me vovede i da napravi da se bavam profi so sport.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
луѓето, гледаат многу ( американски ) филмови, и доаѓаат до заклучок дека надвор од македонија тече мед и млеко а всушност, сите македонци, и воопшто, сите странци во било која земја, се наработиле многу, ама стварно многу,... претрпеле се и сешто за да стасаат до положбата што ја имаат денес, нормален живот, кариера, доволно пари да си овозможат комотен живот...
прва пречка, кога ќе стигнеш таму ти е јазикот... како што прочитав подоле, никој не знае англиски толку добро и совршено за да може веднаш да се вклопи во земја каде што англискиот е мајчин јазик... а па тек ако одиш некаде каде што не е... менталитетот е различен, луѓето не се толку топли, ќе ти помогнат, да,.. но сепак мислам дека ние, македонците, во тоа сме добри, имаме голема гостопримливост
разликата е во тоа што трудот ти е доволно ценет.... гледаат многу поинаку на работите, на пр. тој можеби не знае математика, ама знае да вози точак
п.с. и многу ми се чудни луѓето кога ќе ми речат - епа тука имаме голема слобода, си испаѓаме на вечер, се шетаме се тоа убаво, ама кај е слободава кога се друго ти е колапс
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од brza - 04.Ноември.2009 во 12:04 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas...samo zaradi zakonot za pusenje...azil baram vo Holandija-Amsterdam
|
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |