|
Кој би отишол да работи негде во странство? |
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Автор | ||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas bi otisla.Zosto da ne?
I na Mars ako treba-samo da pocuvstvuvam deka nekoj navistina zavisi od mojata rabota i ke mi go ceni trudot. |
||
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fala za poddrskata a jas samo sto pomisliv deka sum sama so svoite razmisluvanja. E da, koj se odlucuva da se bavi so politika e vistinskoto prasanje.
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Auuuu ova kako me isprovocira!!! Ma kakvi optimisti bre. Pred 4 godini zavrsiv fakultet prvenec vo generacijata i uste baram rabota. Velat nemalo a ispozaposlija na cickovci na vujkovci deca, politicki vojnici i sl. A pred edna nedela koga posleden pat se otvori rabotno mesto na mojata profesija i otidov na razgovor, mi velat oti imalo nekoja sto bila kadrovik na VMRO pa nejze i bil red za zaposluvanje, prosekot i ocenite nisto ne znacele. I toa vo faca mi go kazaa bre. E pa sega aj da te vidam bidi optimist. Kaj nas se dodeka go igrame ova oro koe ni go serviraat politicarite i od SDSM i od VMRO, ke ima leb samo za nekolkumina privilegirani.
[/QUOTE] ТРАГЕДИЈА!
Како ова да се смени? Јас сум сигурна дека може, некој да сака и да реши. Ама, трагедијата е во тоа што најпаметниот свет воопшто и не сака да се меша во политика и затоа таму се плеткаат и капите ни ги кројат луѓе без визија и со средновековен родовско-племенски менталитет..................
|
||
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Auuuu ova kako me isprovocira!!! Ma kakvi optimisti bre. Pred 4 godini zavrsiv fakultet prvenec vo generacijata i uste baram rabota. Velat nemalo a ispozaposlija na cickovci na vujkovci deca, politicki vojnici i sl. A pred edna nedela koga posleden pat se otvori rabotno mesto na mojata profesija i otidov na razgovor, mi velat oti imalo nekoja sto bila kadrovik na VMRO pa nejze i bil red za zaposluvanje, prosekot i ocenite nisto ne znacele. I toa vo faca mi go kazaa bre. E pa sega aj da te vidam bidi optimist. Kaj nas se dodeka go igrame ova oro koe ni go serviraat politicarite i od SDSM i od VMRO, ke ima leb samo za nekolkumina privilegirani. |
||
angelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa toa e, u makedonija kolku i da rabotes ne mozes da zarabotes nisto. ke imas sreka ako zemas 20 000 plata u makedonija, ama so mozes da kupes so tie pari? nisto..... ja nema sansi da ostanam tuka,samo gledam deka da odam po maj. aj kazete ako imate nekoe dobro iskustvo ovoa tuka ne go biva |
||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас би отишла... И најверојатно ќе идам, само уште незнам кога....
|
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
saale
Нов член Регистриран: 09.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Здраво на сите. А како тоа ние нешто у Македонија да направиме? Работам веке 10 години со редовни лични добри примања а стигнав до еден 101 да купам само. Зарем Македонија не треба да понуди нешто повеќе младината да не оди надвор.
Лично барам излез да отидам веќе еднаш од Македонија. На начинот на кој работам овде секој ден и без празници освен верските мислењето ми е дека со такво работење добро би се заработило во странство. |
||
only the best can be N 1
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prestojot se ovozmozuva.....so rabota.....
|
||
Puma
Нов член Регистриран: 23.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas nemam hrabrost da zaminam od zemjava iako gi imam site uslovi da go storam toa.Mozebi poradi toa sto imam solidna rabota pa nemam sto da baram vo stranstvo.Bi sakala nekogas vo zivotov barem nekolku meseci da ziveam vo nekoj Evropski grad na pr.Amsterdam ili Zeneva no koj bi mi ovozmozil prestoj za tolku vreme?
|
||
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Apsolutino tocno. Alberta mu e majkata, Ontario e tapa. Kanadski Texas.
|
||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||
JoeyTribbiani
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 05.Септември.2006 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti preporacuvam ako emigrirash,da zaminesh vo Alberta.Provincijata bukvalno vrishti za rabotnici.Ti garantiram deka rabota ke najdesh ,i toa pocetno za 15 dolarcheta na saat,minimum.Ne doagajte vo Ontario,tapanarija stanuva ,so ovie azijcite sho se nakotija ni se plaka majkata.
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па можеби и ке биде поубаво еве за разлика од пред 50 год сега гледаме телевизија у боја
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samo, budalite se, SAMO optimisti,.................treba i da mrdnat malku,........!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Freya
Сениор Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не би отишла во странство ,не дека мислам оти тука ќе се опорави
состојбата туку затоа што едноставно не сакам да заминам од најблиските.
|
||
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
||
Внеси реплика | страница <1 34567 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |