IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Што работат нашите во странство?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што работат нашите во странство?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Прашање: Вие што живеете надвор од Македонија, што работите за да преживеете?
Одговор Гласови Статистика
1 [1,79%]
0 [0,00%]
7 [12,50%]
16 [28,57%]
2 [3,57%]
6 [10,71%]
20 [35,71%]
4 [7,14%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
pako Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Локација: United Kingdom
Статус: Офлајн
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 12:33
[QUOTE=Mona Liza]Diki  мила,  пиши им ти во колкава палата живееш  па нека пукнат од љубомора

offfffffffff  e alal  neka i e  super..  obicno golemite palati personalo e live in taka da alal neka i e, :)))) ne sala nastrana odalecime se od temata, u globala  makedoncite  u stranstvo  posteno zarabotuvat ali  na teski rabotni mesta , a zaso e taka  ???????????? oti sme nogu prosto pleme i ne se podrzuvame , pomagame i zatoa  na  mladite so sakat da zaminat na pecalba i preporacuvam podaleko od makedonci , naucete si podobro jazik  i sami  po ke uspeete odkolku da cekate od nekoj makedonec so zivee u palataa ::)))))))))))))))
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 07:12
Diki  мила,  пиши им ти во колкава палата живееш  па нека пукнат од љубомора

ма не е точно, ние што сме странските студенти воопшто не мизеруваме ,  постојано сум со германскиве цимери и правам исто што и они прават

Епа македонче : сакаш пари за лигавење, епа  ке работиш македонче

Сва срека што не сум тип да шета по дискотеки , ниту тука, ниту во Македонија сум одила по дискотеки, пошто не ме влече срце

Затоа си работеш и трошеш пари за живеење и за поклони   
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 00:42
Аргатуваат и мизеруваат.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
pako Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Ноември.2007
Локација: United Kingdom
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pako Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2007 во 21:31

pa imam raboteno u hrvatska,italija, germanija, holandija  anglija

sekade makednocite se poslednata dupka na sivraloto , rabotat po cel den  na nivi po fabriki  amali cistaci  ako ima sreka nekoj da bide kelner ili sofer u globala e toa. ali ko pukne leto se pribirat u mak i se falat koj kuce setal , koj cvekinja prodaval koj imal biznis ,A veruvajte nikoj ne sreken so ne si e doma, ali drzavata ni e katastrofa taka da poarno ke se maceme u stranstvo otkolku da gnieme u taa mizerija. 
Кон врв
Diki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2007 во 18:26

taa sto ti go kazuvala toa e se e golema laga, i pred se zavisi i sto raboti taaa?голема%20насмевка

Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2007 во 12:36
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Мнозинството од нашите во странство работат во угостителски објекти, во фармите берат јагоди, малини, јаболка, брокули, цвеќиња... работат по бродови, по нафтени платформи, по воени бази (Ирак), по опасни подрачја... водени и заслепени од зелените банкноти, поклонувајќи му се на доларот, среќата ја бараат надвор, заборавајќи на малите добри нешта што ги пропуштаат дома, кои ја чинат среќата... а животот е толку краток тага

Vcera mi kazuvase edna za sto ne smetaat nasite vo Amerika...pazi molim te...nasite...i potoa sakas stranec da te ceni...nasite ne prikazuvaat vo najloso svetlo niz svetot, plukaat po Makedonija vo sekoja prilika...

Makedonija gi ima site potrebni preduslovi za razviena zemja ja sprecuvaat samo siptarite vo nejziniot razvoj...ne im odgovara...

Изменето од zbunet - 28.Ноември.2007 во 13:08
Кон врв
Јабанџиче Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2007
Локација: Australia
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Јабанџиче Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Ноември.2007 во 10:00
Од старите 90% се во фабрика и 10% шофери
Помладите родени надвор од Македонија....е сеа на кој како му фака лејчето
One life,one love!
M A C E D O N I A
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 02:49
Мнозинството од нашите во странство работат во угостителски објекти, во фармите берат јагоди, малини, јаболка, брокули, цвеќиња... работат по бродови, по нафтени платформи, по воени бази (Ирак), по опасни подрачја... водени и заслепени од зелените банкноти, поклонувајќи му се на доларот, среќата ја бараат надвор, заборавајќи на малите добри нешта што ги пропуштаат дома, кои ја чинат среќата... а животот е толку краток тага
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 11:32
хахахахахха sikter  газење%20од%20смеење

добро бе sikter , еве ке си кажам искрено, баш тој муабет го правев тука со 2та македонци што ги запознав оваа година + со 2 членки од форумот кои живеат во странство:

сите си признавме дека кога дојдеш на одмор у мк , се лигавеш  (  е сега, секој на различно ниво ) поради фактот дека луѓето те гледат со "други" очи , ама тоа не значи дека имаш пари туку се лигавеш од причина што имаш можност да живееш во држава со повеке можности одколку македонија.Сакаш-несакаш да признаеш, точно е дека секој се лигави: ама баш секој

Е како да негирам дека сакам да се вратам во мк, кога тука условите за младите луѓе, барем додека траат студиите,  се далеку подобри од оние  во мк. Тука секој ден, секој саат се нуди работа, така да секој си е способен сам да се издржува и да си плаќа за живеење.Само штета што е ограничена работата годишно за странските студенти.

Немој да очекуваш дека ке ти признае некој ( зборам за младите генерации ко мене кои се дојдени тука ) дека не му било добро тука.

Еве искрено ти кажувам: секој си прави споредба како е ваму-таму и си тера понатаму.

И доста веке со провокации: точно е се што кажуваш и ти и сите други што ги читав
Кон врв
sikter Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јули.2007
Поени: 650
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sikter Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 01:14
kolku ubavo od tebe sto cigarata ja frlas kaj sto treba,
barem tamu!,

tuku,
 namali
gi malku,kolku i da se ,
zasto,gledam ti vlijaat na nervniot sistem!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 01:01
sikter, dali ti vo svesna sostojba go napisa toa? dali si normalen , vo normalna sostojba, ili napien? sto zboruvas be ti? ja frlam cigarata kaj sto treba, sto mislis ti kaj ja frlam, na ulica, gospodi boze. na koj ti mislis jas mu se kacuvam na glava, dali si ti normalen sto si napisal? kakvi jas ogranicuvanja imam, ajde so idiot kako tebe ne vredi  da se raspravam, kolku godini imas ti decko? a sigurno si lubomoren a, e dobro prodolzi da se jades i daleku ke stignes, koja zloba  ja imas!
Кон врв
sikter Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јули.2007
Поени: 650
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sikter Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 00:48
zatoa sto ne mozes kaj sto sakas da ja frlis cigarata? ili pak ,da mu se kacuvas na glava na sekoj i nisto nikoj da ne ti moze? takvi li ogranicuvanja ti precat?
e pa, dojdi  vamu, vrati se,i nema da bides ogranicena vo sekoj pogled!
tuka e rajot na bezzakonieto,iako postojat"milion" zakoni.
ma kakov div zapad!! moze toj, samo da mu se fati na ova tuka!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 00:36
marija, tocno vo pravo si, ama priznavam ima mnogu luge , od makedonia sto se dojdeni ovde, ne samo tuka, i vo drugi drazavi, i iskreno kazano mnogu se zanesuvat, kako da se koj znae sto, a dolu se zanesuvat. i ne se pravdam , zatoa sto , nema zosto, jas  sum taa i niedna druga. ne se zanesuvam, ovde sum cisi 4 godini, i go nauciv zakonot, kako sto treba, drugo i znam kako se raboti, zavisi vo koja firma, zavisi kolku te plakat, mnogu zavisi ovde za mnogu raboti, ali sepak ne e kako dole, dole mozes da rabotis sto sakas, i za nokniot zivot  i za se, ali ovde ne e taka, za edna cigara na patot da ja frlis , plaka se kazna. sto da kazam, ni ovde ne e med i mleko,. toa e toa, ogranicuvanja premnogu gi ima ovde.
Кон врв
Delicia Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
*dream catcher*

Регистриран: 20.Ноември.2007
Поени: 10984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Delicia Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 12:59
Originally posted by Diki Diki напиша:

marija1000.

1.imame kola, i ne ni treba druga, za da slegneme dolu i da se zanesuvame.
2. za castenje po kaficite, mnogu tesko, znam kako gi zarabotuvam tie pari, i nemam vreme  za castenje drugi, i odozgora ni fala nema da mi kazat.
3. imam mob, ne se falam i toa od premnogu stotici evra licno od
t-online.de
 i ne kupuvam na krediti ili potocno ne podignuvame krediti.
4. kukata  e sopstvena na mojot maz i tocno luksuzna e, i od nadvor i od vnatre. ali sepak i toa ne e toa. znaci ne e se vo parite i vo luksuzot, se e vo  nadata, vernosta dusata na covekot i lubovta e toa e ispolnuvanje na zivotot.
5. ne jadam makaroni i majonez ni ovde ni dolu, vegetijanec sum, jadam iskljucivo sto mene mi se jade vo toj moment , kako i na sekoj covek normalen. i sto ako sum vo stranstvo, sto e stranstvo za vas? i dolu se raboti i ovde se raboti,  se e isto, samo sto ambientot  i plakanjeto na obvskite sto gi rabotis ne e isto. toa e toa.

uou,uou koci malku Diki!намигнувањеne se revoltiraj i nemas potreba da se pravdas!jas samo gi opisav 90% makedonci sto rabotat vo stranstvo!!!
ijas sum vo stranstvo i znam kako se zarabotuva tuka ,ali bidi iskrana i priznaj deka vo globala ne zgresivнамигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.