|
Што работат нашите во странство? |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
pako
Нов член Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Mona Liza]Diki мила, пиши им ти во колкава палата живееш па нека пукнат од љубомора
offfffffffff e alal neka i e super.. obicno golemite palati personalo e live in taka da alal neka i e, :)))) ne sala nastrana odalecime se od temata, u globala makedoncite u stranstvo posteno zarabotuvat ali na teski rabotni mesta , a zaso e taka ???????????? oti sme nogu prosto pleme i ne se podrzuvame , pomagame i zatoa na mladite so sakat da zaminat na pecalba i preporacuvam podaleko od makedonci , naucete si podobro jazik i sami po ke uspeete odkolku da cekate od nekoj makedonec so zivee u palataa ::)))))))))))))))
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Diki мила, пиши им ти во колкава палата живееш па нека пукнат од љубомора
ма не е точно, ние што сме странските студенти воопшто не мизеруваме , постојано сум со германскиве цимери и правам исто што и они прават Епа македонче : сакаш пари за лигавење, епа ке работиш македонче Сва срека што не сум тип да шета по дискотеки , ниту тука, ниту во Македонија сум одила по дискотеки, пошто не ме влече срце Затоа си работеш и трошеш пари за живеење и за поклони |
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аргатуваат и мизеруваат.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
pako
Нов член Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa imam raboteno u hrvatska,italija, germanija, holandija anglija
|
|
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taa sto ti go kazuvala toa e se e golema laga, i pred se zavisi i sto raboti taaa? |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vcera mi kazuvase edna za sto ne smetaat nasite vo Amerika...pazi molim te...nasite...i potoa sakas stranec da te ceni...nasite ne prikazuvaat vo najloso svetlo niz svetot, plukaat po Makedonija vo sekoja prilika... Makedonija gi ima site potrebni preduslovi za razviena zemja ja sprecuvaat samo siptarite vo nejziniot razvoj...ne im odgovara... Изменето од zbunet - 28.Ноември.2007 во 13:08 |
|
Јабанџиче
Нов член Регистриран: 18.Ноември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од старите 90% се во фабрика и 10% шофери
Помладите родени надвор од Македонија....е сеа на кој како му фака лејчето
|
|
One life,one love!
M A C E D O N I A |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мнозинството од нашите во странство работат во угостителски објекти, во фармите берат јагоди, малини, јаболка, брокули, цвеќиња... работат по бродови, по нафтени платформи, по воени бази (Ирак), по опасни подрачја... водени и заслепени од зелените банкноти, поклонувајќи му се на доларот, среќата ја бараат надвор, заборавајќи на малите добри нешта што ги пропуштаат дома, кои ја чинат среќата... а животот е толку краток
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хахахахахха sikter
добро бе sikter , еве ке си кажам искрено, баш тој муабет го правев тука со 2та македонци што ги запознав оваа година + со 2 членки од форумот кои живеат во странство: сите си признавме дека кога дојдеш на одмор у мк , се лигавеш ( е сега, секој на различно ниво ) поради фактот дека луѓето те гледат со "други" очи , ама тоа не значи дека имаш пари туку се лигавеш од причина што имаш можност да живееш во држава со повеке можности одколку македонија.Сакаш-несакаш да признаеш, точно е дека секој се лигави: ама баш секој Е како да негирам дека сакам да се вратам во мк, кога тука условите за младите луѓе, барем додека траат студиите, се далеку подобри од оние во мк. Тука секој ден, секој саат се нуди работа, така да секој си е способен сам да се издржува и да си плаќа за живеење.Само штета што е ограничена работата годишно за странските студенти. Немој да очекуваш дека ке ти признае некој ( зборам за младите генерации ко мене кои се дојдени тука ) дека не му било добро тука. Еве искрено ти кажувам: секој си прави споредба како е ваму-таму и си тера понатаму. И доста веке со провокации: точно е се што кажуваш и ти и сите други што ги читав |
|
|
|
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kolku ubavo od tebe sto cigarata ja frlas kaj sto treba,
barem tamu!, tuku, namali gi malku,kolku i da se , zasto,gledam ti vlijaat na nervniot sistem! |
|
Diki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sikter, dali ti vo svesna sostojba go napisa toa? dali si normalen , vo normalna sostojba, ili napien? sto zboruvas be ti? ja frlam cigarata kaj sto treba, sto mislis ti kaj ja frlam, na ulica, gospodi boze. na koj ti mislis jas mu se kacuvam na glava, dali si ti normalen sto si napisal? kakvi jas ogranicuvanja imam, ajde so idiot kako tebe ne vredi da se raspravam, kolku godini imas ti decko? a sigurno si lubomoren a, e dobro prodolzi da se jades i daleku ke stignes, koja zloba ja imas!
|
|
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zatoa sto ne mozes kaj sto sakas da ja frlis cigarata? ili pak ,da mu se kacuvas na glava na sekoj i nisto nikoj da ne ti moze? takvi li ogranicuvanja ti precat?
e pa, dojdi vamu, vrati se,i nema da bides ogranicena vo sekoj pogled! tuka e rajot na bezzakonieto,iako postojat"milion" zakoni. ma kakov div zapad!! moze toj, samo da mu se fati na ova tuka! |
|
Diki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marija, tocno vo pravo si, ama priznavam ima mnogu luge , od makedonia sto se dojdeni ovde, ne samo tuka, i vo drugi drazavi, i iskreno kazano mnogu se zanesuvat, kako da se koj znae sto, a dolu se zanesuvat. i ne se pravdam , zatoa sto , nema zosto, jas sum taa i niedna druga. ne se zanesuvam, ovde sum cisi 4 godini, i go nauciv zakonot, kako sto treba, drugo i znam kako se raboti, zavisi vo koja firma, zavisi kolku te plakat, mnogu zavisi ovde za mnogu raboti, ali sepak ne e kako dole, dole mozes da rabotis sto sakas, i za nokniot zivot i za se, ali ovde ne e taka, za edna cigara na patot da ja frlis , plaka se kazna. sto da kazam, ni ovde ne e med i mleko,. toa e toa, ogranicuvanja premnogu gi ima ovde.
|
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
uou,uou koci malku Diki!ne se revoltiraj i nemas potreba da se pravdas!jas samo gi opisav 90% makedonci sto rabotat vo stranstvo!!!
ijas sum vo stranstvo i znam kako se zarabotuva tuka ,ali bidi iskrana i priznaj deka vo globala ne zgresiv
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |