|
Дали сметате дека е добро да одите подалеку од МК? |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Епа тоа е тоа Бисерна моме што ги брка луѓето од таа средина, исчекувањето и неизвесноста, несигурноста во законите, во неправичноста.
Сите знаеме дека ќе дојде еден ден крајот кога луѓето ќе им пукне филм од бесконечното исчекување на платите, кои се мизерни, дали во приватно дали во државно, во грозниот нечовечен однос со кој секојдневно се соочуваат илјадници луѓе како немање или ускратени основни права на врабортување, на пензиско, социјално, трудничко или било какво боледување.
Деградирање на здравиот потенцијал, несериозноста и аматерството, немањето можност или визија како правилно да се постават работите.
Мал е процентот на луѓе кои ги уживаат сите бенефиции на нормален граѓанин, но сетто тоа најчесто е на грбот на другите.
Доволно е само фактот дека во Македонија не е се уште искоренета туберколозата која се смета за социјална болест, како резултат на немање доволно добри услови за живот, која во виско развиените земји е веќе непознаница со децении.
И не дека не може да профункционира општеството ама се наопачки се прави. И оние луѓе кои се трудат да одат по исправниот пат биваат истуркани настрана да не пречат случајно во добро организираниот хаос.
Секој што не знае да „мати вода„ по автоматизам по прогласуваат за неспособен. Луѓето како да им даваат предност на шарлатаните, ги сметаат за позитивен пример.
Не знам што др.да кажам. Изменето од GlenKlouz - 08.Октомври.2009 во 21:21 |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
претходно се мислев,... општо за иднината.... но од денеска сум решена при првата можност,... во наредните 5-10 години... да ме снема од тука... не можам да живеам и работам во средина која што личи на феудалниот систем, во голема нерамноправност и самоволие !!!
жалам ако разочарав некого со моето размислување,... ама тоа е тоа |
||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
NE.
|
||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da,bi odela,samo da mi se pruzi sansa....ceska prva mi pagja na pamet...
|
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
||
Goran71
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 99 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Abe Zabegan ti nas ovde nesto ne du.is ili se zezas. Koj be vo MK ti dava bilo sto na posluzavnik i toa srebren. Ovde vo MK soprugata ima mesecna plata kolku tri prosecni MK plati. Taman tolku e minimalecot vo Kanada. Da ne zboruvam za mene sto platata mi e malku poveke od prosecnata. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
гоcтин
Гостин Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
home sweet home...
надвор од МК никој не ти дава се послужено на сребрен послужавник, а што е најтрагично некаде неможеш да си го земеш тоа што го сакаш кога не ти е послужено(ако се разбираме)...имаат подобри услови за живот...хммм...да да ама тие услови не се стекнуваат со 5 месеци работа во некоја локална фирма....тие што не живееле надвор од МК неможат да зборат дека е подобро надвор...па предлагам да се освестат луѓево...за да бидеш некој и нешто во земја со 10.000.000 луѓе ти треба мнооооооооооооогу....нека искоментираат на ова тие што се надвор.. |
||
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
точно така....... или ќе бидам некој и нешто ( не мора на власт де )..... или ќе си идам тука на одмор само..... зошто јас да тагувам и да мислам за државата...... кога таа нема да тагува по мене ?? само се мислам..... дека многу често ќе си идам дома...... дома си е дома |
||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тема: Дали сметате дека е добро да одите подалеку од МК?
Makedonija e najubava zemja u svet!!!! Da, dobro e da odime podaleku od Makedonija, ama samo na odmor... Havai, Sejsheli, Kuba, Florida... |
||
abnormalen
Сениор ... Регистриран: 05.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abroad sweet abroad!
|
||
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo momentot e podobro sto podaleku od ovde...stanuva nepodnoslivo vo sekoj pogled!
|
||
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имам пишано коментар на темава, ќе пишам пак реченица-две.
За да може да се даде јасен одговор на ова прашање треба да се има животно искуство во врска со истото и да се труди да се биде непристрасен и објективен кога се зборува за предностите и негативностите на животот во странство и во сопствената земја. Мислам дека би било многу фино доколку секој би имал шанса да излезе вон границите на Македонија и да го вкуси и доживее различното. Тогаш можеш да кажеш што би би било подобро за тебе како човек. |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |