![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 67> |
Автор | |
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Постојат луѓе,
кои ме доведуваат до состојба на рамнодушност, а мене од тоа чувство ми се повраќа. Парови кои одамна не се држат за рака, се бакнуваат само на железничка и се дупат од обврска, диктираат морални закони. Потсеќаат на бесвкусност како несолено јадење, на шлагер од два акорди, на фризури што не мрдаат, на вести на МТВ Ми ги силуваат ушите со својата глувост, јас мислам ми мафтаат, тие го бркале лошото од себе. Зрачи од перверзност непроменливоста на нивните навики Далеку сме едни од други илјада емотивни години. Знаеш ли зошто цело мое детство ги искршив колената трчајќи ти во прегратка? зошто знаев - нас овој свет не може да не' сака. |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Дијалог.(уморен)- Како си?- Уморно. Како лето на 21-ви септември…- И јас се поретко се смеам.- Убава си.- Камо да не бев.(воздишка) – Ајде оди си, не ти е местото тука.- И онака овој ден не е мое време.- Знаеш, денес можеше и да леташ- Знам, но досадно е во празно небо.- Остани.- Знаеш дека немаш право на желба.А само наминав на кафе и имав едно прашање за тебе – Каде одат соништата кога не спиеме? |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
сакал да и‘ ги врати насмевките
кои со години и‘ крадел а таа му вели-не, не се мои можеби не ги препозна можеби ги заборавила а можеби само не ги сакала а тој само сакал таа да продолжи да се смее . која од вас, сега, сака прекрасни насмевки? ![]() |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Се‘ почесто спијам а повеќе не сонувам.
Времето изминато, сега го разбирам. И таа прашина, која сокрива бајка, и покрила трагови на нашите мигови .......... |
|
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
![]() |
|
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
S NAJDUBLJIM POŠTOVANJEM Gospođo draga Branislav Bane Dimitrijević
|
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Гледајќи те Повеќе од сè |
|
![]() |
|
sneska_v ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Јас сум ноќта
и ден е твојот пат. Те испраќам в зори, те очекувам во самрак, а не се наши ни ноќта ни денот, сал нивниот краток допир е нашата кратка средба, нашиот треперлив миг, кога се претопуваат мојот сон, твојот сон - и тогаш, во тој сон еден со друг се имаме а сепак....се немаме.... разбудени сонуваме... |
|
![]() |
|
нешо од три стиха
кога зборот е само збор а молчењето само изговор тогаш времето работи само за себе . |
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Еј, а знаеш... ја идам у тоа фан клубот твој.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
jas ne pisuvam neubavi pesni
![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
bezveze mesto
. те видов како пролета покрај мене растргната низ моите сеќавања во незаобиколено цинично смеење . те видов низ солзи купени на распродажба кои не биле мои, не биле ничии а скапо ги платив . те приметив, но како да не беше ти не бев ни јас, како да беше никој Боже, зошто ова го прераскажувам . ма, не те ни видов, не бев ниту таму не беше ниту место, каде љубовта наминува а Господ заборавил дека го створил . не беше ти, беше некоја друга а тој што приметил бил некој друг некој јаден и глуп.. глупав некој . да ти ебам това песната Да ти ебам тоВа песната сварно. Знаеш дека песнава е убава? И ми се свиѓа. ![]() |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Бидејќи, негово е да ви ја исполни потребата, а не празнината;
![]() И ако мора да ја запознае вашата осека, нека ја запознае и вашата плима. сум ги запознала и двете ![]() ![]() Изменето од Andjelina - 07.Јули.2010 во 23:41 |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
ај ти...изненади ме еднаш
![]() ама јас прва да ја читам
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2627282930 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |