|
Австралија или Канада да се оди? |
Внеси реплика | страница <1 252627 |
Автор | |
Rebelde
Група Регистриран: 10.Декември.2009 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 53 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve da skratam taka no da bidam precizen:
Vo 2007 imav šansa da ja završam iselenickata procedura za Avstralija. No kletite birokrati od Canberra za banalni sitnici me butnaa. A se ispolnuvav po uslovite. Ama baš se. Dadov prigovor i dodadtno obrazloženie. Go usvoija no mi pobaraa nanovo da ja platam taksata za procesot. E mene istovrememo mi tekna da pocnam drug nov proces za druga zamja:Kanada. I taka eve so vleckanje, so griži nekako za 2 godini go završiv uspešno procesot (vo što bev siguren)pa sega ke bidam ISELENIK. Ponekogaš ete si vikam onaka, abe Kanada e zemja što ima miren,sreden, staložen, kvaliteten život so neviden standard A M A kakov bi bil vo odnos na Australia? Retko da ima nekoi Makedonci koi živeele i vo dvete zemji, pa ajde spored vas kažete si, sporedete gi osnovnite, važnite parametri na životot: 1)Klimatski uslovi 2)Socijalna zaštita 3)Zdravstvena zaštita 4)Vrabotuvanje i diskriminacija 5)Kupovna mok na edno prosecno 4-cleno semejstvo 6)Potrebno vreme da se dojde do sopstven krov 7)Skapotijata na kolite i gorivoto 8)Skapotijata za ishrana 9)Skapotijata na elek. aparati 10)Zivotnata okolina vo gradovite kade živeat Makedoncive->Zagadenosta! 11)Dostapnosta i Sostojbata na izletnickite, letnite mesta za plivanje, piknik ili ribolov Znam deka se e relativno, ama sporedete i komentirajte nešto, što bi bilo prednost a što nedostatok? Изменето од Rebelde - 10.Декември.2009 во 14:10 |
|
Живот ли е, па да го опишеш!?
|
|
Внеси реплика | страница <1 252627 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |