|
Бегај од Македонци кога си во странство |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
William Arthur Ward: “The mediocre teacher tells. The good teacher explains. The superior teacher demonstrates. The great teacher inspires.” Koj od ovie uciteli si ti? |
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е баш таму кај што се прцаат белите мечки се ќе научи |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мечко И Сократ сигурно имал на ум на ваков вид на (не)знаење. Прво пробај ја тортата, па после кажи дали ја бива или не. Како можете вака да се генерализира, ич не ми е јасно... Изменето од Анастеа - 03.Февруари.2014 во 09:51 |
|||
Polar Bear
Сениор Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prosetaj malku, mozebi ke doznaes deka nisto ne znaes. |
|||
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
|
|||
Leprechaun
Нов член Регистриран: 10.Декември.2013 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Синдромот на самоуништување е присутен кај Македонците и во матичната држава(Република Македонија) но исто така и надвор од границите на Република Македонија !
Никогаш не сум бил во прекуокеанските земји каде што живеат многу нашинци но знам дека Македончето е потполно исто и овде во МКД и таму ! Радо би се дружел и живеел помеѓу Црнци, Азијати и др. отколку помеѓу Македонци доколку некогаш би се иселил таму ! |
|||
lion888
Нов член Регистриран: 22.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Moeto iskustvo e deka nema potreba da begas od nikogo pa uste pomalku od Makedonec. Prvata rabota mi bese vo firma na makedonec i za pocetok bese super bidejki ti baraat lokalno iskustvo vo CV a posle ke si najdes podobra rabota koga ke zastanes na sopstveni noze.
A ljubomora, zavist i nekultura ima vo site nacii i zemji taka da ako odis da izbegas od taa rabota togas fati nekade pojuzno kako Antartik i so tamosnite ziteli t.e. pingvinite sigurno nema da gi najdes tie raboti. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...zarem so cel pamet pomislile deka ...eve mene na primer: ...skopskiov soobrakjaen karambol me predizvikuva sekojdnevno da gi pcujam i da gi kolnam site onie odgovorni ( i neodgovorni) sto imaat dopirna tochka so nego. ...potoa , me vadi od takt seta glupost okolu jsp ...a i së ona shto go dopira gragjabninot vo drzavava ,a toa da zavisi od onie dembeli shto bi trebalo da upravuvaat so nea.. ...i sega da gi prasham ''pametnive inozemci'': -navistina li, so cel pamet mislat deka na brza kaj i da odi ke mu smeta istoto ona shto tuka ...mu e vekje prekuuu ...da , bash preku toa! p.s...gledam deka temava im se pogodila na ''strancite'', mislam ...za popuvanje na domashnite,...posle tolku vreme , ...si mislev deka im se ispraznil ''solarnikot'' , ama ete ...sum se izlazal ! Изменето од brza - 21.Ноември.2012 во 16:02 |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас не знам што толку се филозофира на темава... првичната причина поради која си отишол во друга земја е за да избегаш од тукашното лудило, менталитет и општество во целост... и сега тотално разочарување е кога тоа од кое што си избегал ќе го најдеш во друга земја
|
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темата е дефинитивно разбрана погрешно.Дискусијата требаше да се одвива во насока како да се спречи овој синдром кој постои,а не кој на кого му поомогнал или не....Сличноста мегу политичарите наши и нашиот народ не е случајна
Од мене толку.На здравје.... |
|||
I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING MACEDONIAN
|
|||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mene me interesira kako konkretno vie sto tuka se udirate vo gradi deka ste prijatelski nastroeni ste pomognale na nekoj MAKEDONEC? Znaci ne me interesiraat drugite nacionalnosti..
Konkretni primeri (koi se nadevam deka nema da se radi reda izmisleni ) so koi ke go dokazete sprotivnoto od ona sto site OD ISKUSTVO go tvrdat.. Tuku gledam vasata percepcija za nekoi raboti e poinakva...pa si vikam koga ke dojde nekoj vo MK dali ke se smeta za pomos ako samo mu pokazam na nekogo vo koj pravec da se dvizi ? Jas sum pomognala i na makedonci i na stranci .. ne znam dali bilo dovolno, ama barem ne sum odmognala kako sto mene mi odmognale |
|||
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|||
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И до модераторот на форумот
Да се престане да се пишува во боја.Никој не е корав ниту слеп... |
|||
|
|||
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Како прво нема потреба да пишуваш во боја,не сум корав....Како второ дефинитивно не си го разбрал мојот пост.Реков јас сум помогнал колку што сум можел,но лошото искуство со наши луге во странство те тера да размислуваш поинаку.Значи прочитај ко убаво постот,ако сакаш ке го напишам со црвена боја,ако не догледуваш.....Значи нашите се ем шуто,ем боде....Значи ке му се најдеш за лошо,а после ке стане поголем експерт од тебе самиот..... Тој синдром на самоуништување никогаш не можеш да го разбереш(тоа со годините доага,нели...)Е па сега ти види и размисли малку подлабоко во врска со твојот пост и она што си го напишал.Или можеби ти си тој кој ги тераш нашите во странство да бегаат еден од друг.... |
|||
|
|||
Polar Bear
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Богами и толку, многу е! Одамна на сум прочитал нешто посмешно. Се надевам дека си млад (и зелен), па затоа несвесно улетуваш од еден оксиморон во друг.
Тој ете помагал на македонци, за понатаму не знае, ама препорачува да се бега од нив оти имале синдром што не се лечи оти е генетски - семката им била покварена. Бара помош само од луѓе кои ги гледа прв пат, никако од македонци, оти тој сите нив ги сретнал, и ги гледа по втор пат, а тој никако не сака да бара помош од човек кој го гледа по втор пат.
Иде Дунав, Ризик јак, кој може ќе се спаси.
Браос!!!
|
|||
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темава ја следам со огромен интерес од нејзиното создаване . И уште од тогаш сакам да прашам нешто : Штом толку не се поднесувате еден друг како успеавате да си го терате летниот одмор во Грција кога летово цела Македонија се сели таму ?
Или на одморот сите си одмарате и немате време да се зезате еден со друг ?
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |