IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Македонци ширум светот
  Активни теми Активни теми RSS - Дали би се вратиле во Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали би се вратиле во Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 39>
Автор
Порака Обратен редослед
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 16:26
Originally posted by Nee*amAnderskor Nee*amAnderskor напиша:

Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Koj ostane da zivee vo Makedonija se osuduva samiot sebe si na dozivotna hrabrost  

God bless the ignorant... and confused.

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

Znaci se sto ke se kaze dobro za Makedonia e glupost...a da ke kazes deka sum jas glupiot...glupa bela mecko.
Poznavam rabotnik koj raboti za niska nadnica, no ima edna mana...mnogu saka da cita...no nikogas ne zavrsi skolo. Toj napravi samo glupost zosto veke ne moze da komunicira soodvetno so lugeto koi pripagaat na negoviot stalez, a niti pa moze da komunicira so intelektualci taka da ostatokot od negoviot zivot se sveduva na kaenje...ni e dole, ni e gore...
Ova se vika analogija sto ne veruvam deka si sposoben da ja razberes no se odnesuva na takvi kako tebe...
Priznavam deka mozebi napraviv mala provokacija...a kako ne sum imal iskustvo so emigranti...ne ocekuvav deka prosetani i iziveani luge mozat da bidat vaka prosti i so tolku ograniceni razbiranja...kako da gledaat niz cevka...izgleda samo navredite vi se svezi vo memorijata...mislam deka zatoa i ne ve sakaat ovde...malodusni i taka prokleti...
Nemam namera da komuniciram so vas po ovoj prost...pardon post...a vie slobodno prodolzete so vasite navredi i sitni zlobnosti koi nema koj da gi procita...ke ve zaboravam...kako i ostatokot od svetot....
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Септември.2007 во 14:10
Eve uste edna nepristojna reakcija, sto TOTALNO bese NEPROVOCIRANA - a se sluci vo "Makedonija cela vo 2012 god." temata vo Politika.

Posle nekolku razmenuvanja na informacii vo vrska so gore-spomnatata tema jas bev napadnat od Makedonskite "heroi" sto ziveat vo Makedonija, kako "solis pamet", "$5.00 za Makedonija"i sl.

Pred ovoj "fraer" imase uste eden - megutoa ovoj bese "kapak":

ZoranSk
Испратена: 26.Септември.2007 во 06:59

Ми доаѓа да опцујам но по ред да фатам.
Прво тие саркастични типови кои само јадат трици и се прават главни фраери као кое бре Македонче, неписмено затупено неспособно.
Која бе дијаспора 5 долари за Македонија итн.
Второ занесењаци кои мислат дека со аплаузи се обединува држава.
Државата е постојан напор на тие што живеат во неа, таа е саможртва, таа е почит, таа е однос спрема ближниот.
Не сме ни почнати со првата фаза а ние ќе ја обединуваме Македонија.
Ние немаме изградено комуникација помеѓу сите нас во етничка Македонија и дијаспората.
Допрва тоа го градиме и тоа треба да се направи на еден квалитетен начин како што го направија во Албанија, Темелко, Виножито во Егејска и ОМО Илинден во Пиринска.
Ние сеуште не сме се собрале и не сме си направиле едно здраво живо да се прашаме како сме.

Mojot odgovor posle ovoj komentar sledese;

borec
Испратена: 26.Септември.2007 во 14:48

E pa zboruvas za nekoe obedinuvanje sto treba da se napravi - megutoa kako da NE DOZVOLUVAS TOA DA SE SLUCI!!!!!!

I kako "dijasporata" da se priblizi do Makedonija, koga ete takvi kako tebe GI OTKACUVAAT I TOA IZ ODMA, rabotava i ne pokazuvaat volja - so staro poznatite "za makedonija $5 i sl.

PA DURI I DA SE $5 dolari AKO vie tamu ste dobro organizirani i si otvorite nekoj fond za donacii od stranstvo, od prilika da receme deka se nalmalce 2,000,000.00 Makedonci nadvor, pomnozi go toa so $5 = $10,000,000.00 brate!!!!!!!!

EJJJJJJJJJ..... NE MALCE godisno da se vnesuvaat vo drzavata.  I AKO TIE SREDSTAVA PAMETNO SE RASPREDELUVAAT, Makedonija ke cveta.

A da ne zboruvame deka moze da ima i po $10 i poveke (ako veke taka gi brois).

Poznato e deka Makedoncite NE SE NEKOJ SHVERCERI i zarabotuvaci na "brzi pari", taka da sekoj $ e tesko i so RABOTA specalen, so koi tie istite gi ranat svoite familii i ziveat tamu kade sto se, a mnogu od niv CESTO si gi potpomagaat i svoite rodnini vo Makedonija.

JAS STVARNO NEMOZAM DA VE RAZBERAM KAKO MOZETE DA BIDETE TOLKU NERAZBRANI I NEORGANIZIRANI.

Pa nemoze vie da OCEKUVATE stalno NEKOJ DRUG da dojde da VI DAVA PARI NON-STOP a VIE BEZ NIKAKVA OBVRSKA SPREMA niv pa i svojata drzava postojano samo da kukate i barate USTE!!!!!!

Pokazete INICIJATIVA, ORGANIZIRANOST, VOLJA ZA SORABOTKA i ISKORISTETE GO POTENCIJALOT NA SVOITE LUGE VO STRANSTVO na BILO KOE POLE!!!!!!

SAMO TAKA KE SE USPEE VO OBEDINUVANJETO  ZBLIZUVANJETO NA MAKEDONCITE sekade kade sto se so SVOJATA RODNA ZEMJA I SVOJOT NAROD - A TOA TREBA DA E VASA CEL STO TREBA DA JA POSTIGNETE za dobrobitot na svojata zemja a so toa I NA SEKOJ POEDINEC!!!!!

Inace ova NE SE "APLAUZI" tuku CISTA VISTINA SO KOJA VIE TAMU TREBA DA SE SUOCITE, napravite plan i da go REALIZIRATE!!!!!

Go pisuvam ova so namera da se uocat greskite i od dvete strani (nadvor-vnatre) i konecno da go skrsime mrazot kon doverbata i edinstvoto!

Pozdrav do site Makedonci љубов

Кон врв
Nee*amAnderskor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2005
Локација: Canada
Поени: 291
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nee*amAnderskor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 22:26
Originally posted by zbunet zbunet напиша:

Koj ostane da zivee vo Makedonija se osuduva samiot sebe si na dozivotna hrabrost  

God bless the ignorant... and confused.

голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка

No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 14:55
Jas NE, ama drugite sto me poznavaat DA.
Кон врв
Anetce Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Јуни.2007
Локација: Germany
Поени: 27
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anetce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 13:34
lelele lugje ajde dosta da ne zaboravivte deka temava e dali bi se vratile vo makedonija....taka da mir u kuci :D :D :D ajde kucinjata si laat karavanot si vrvi mora da se postuvame megjusebno samo taka do uspeh a so tepanje nisto em gubime em se glupirame....pozdrav do site makedonci :D :D :D
Zivotot e eden i edinstven zatoa zivej go sekoj den kako posleden
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 12:02
Angel se vikas ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 11:56
Togas, prosteno neka ti e. големо%20гушкање

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 11:35
Izgleda samo sebe si se citam, a rebusi i krstozborki...slab sum...sto da pravam...i nas glupavite ni dale pravo da ziveeme...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 11:26
Sto da ti kazam drugo - zbunet coveku, osven BLAZE SI TI, PAK!!!

Ocigledno deka voopsto ne ja svakas poentata za koja sto zboruvam.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 11:20
O' nervozen coveku, ne znam sto te goni da bides takov...problem imas...izgleda golem...

Sega mi se javi 82 godisen prijatel...ne mi e gajle dali veruvas...denes treba da odime so drugar mi da mu go reinstalirame kompjuterot...besplatno !...zosto ni e prijatel i edvaj cekam da go vidam da me nasmee...genijalec e...idol mi e...od nego imam zemeno mustra za odnesuvanje...

Изменето од zbunet - 27.Септември.2007 во 11:23
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 11:12
Dali nekoj te negirase ili te terase so sila da odis nekade?????

NE!

Pa sto mi treskas tuka gluposti - ako ti bilo ubavo i seuste ti e BLAZE SI TI!!!

Ostaj ne i NIE da si go "sonuvame" zivotot sto NIE sme si go zamislile!

A TOA STO NIE (ti i jas) SME ODBRALE RAZLICEN NACIN NA ZIVOT, NE NE PRAVI pomalce ili poveke MAKEDONCI a pak najmalce NEPRIJATELI!!!!!љубов
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 10:45
Se ubavo sto sum doziveal e vo Makedonija, tuka imam prijateli, koj saka i kaj kogo sakam da navratam bez najava, skoro nikogas ne sum platil rabotna sila, zatoa postojat prijatelite, nikogas ne sum se cuvstvuval dalecen i osamen, sekogas imam nekogo pokraj mene da me razbere...a ti ?

A da...i nikogas ne sum instaliral msn, a navedov i zosto...

A postojat  li pari sto toa mozat da go zamenat ?

Изменето од zbunet - 27.Септември.2007 во 10:57
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 10:45
Ako ja procitas predhodnata poraka mozebi ke svatis zosto - rekov mozebi??
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2007 во 10:40
od kade ti idejata deka si mnogu pameten i deka site morame so tebe da se slozime
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 39>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.