![]() |
|
Дали би се вратиле во Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 39> |
Автор | ||||||
SummerLove ![]() Сениор ![]() ![]() verliebt Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7174 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
Vo mk bi odela na odmor no za da ziveam stalno ne se vrakam
|
||||||
![]() |
||||||
pako ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 28.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 7 |
|||||
da da sekako eden bozii den. |
||||||
![]() |
||||||
chuchuliga ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
|||||
Би се вратила да имам услови за работа и релативно нормален живот (мене многу пари не ме интересираат, но угоден живот и убави услови за работа - тоа ми е особено важно - да). Значи, сега за сега - не, ама не ја исклучувам и таа можност во догледно време.
|
||||||
![]() |
||||||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|||||
Ќе згрешат ако се вратат.
|
||||||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||||||
![]() |
||||||
Diki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
|||||
koga ke bidam bez obvrski.
|
||||||
![]() |
||||||
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
|||||
koga????
|
||||||
![]() |
||||||
Diki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
|||||
da!zosto da ne?
|
||||||
![]() |
||||||
sugar ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 08.Ноември.2007 Локација: Czechoslovakia Статус: Офлајн Поени: 1 |
|||||
Jas licno ne bi se vratila zatoa sto kako prvo Makedonija nisto ne mi pruzila za da ostanam tamu.a sega koga sum nadvor od nea uste pogolem problem mi pretstavuva toj makedonski pasos.So nego kako vo zatvor se lugeto od Makedonija.Za sekade im e ptrebna viza.
|
||||||
![]() |
||||||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|||||
,...
![]() ![]() |
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||||||
![]() |
||||||
SOPRANOvski ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 04.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 16 |
|||||
I jas isto, ama nekako u posledno vreme ni na odmor ne mi se odi nazad. |
||||||
If you do what's hard today, then the life will be easy tomorow.
|
||||||
![]() |
||||||
Nee*amAnderskor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
|||||
Сосема те разбирам.
![]() |
||||||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||||||
![]() |
||||||
LIPS ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 28.Септември.2007 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 83 |
|||||
Isreno ne bi se vratila vo Makedonija, bi otisla na odmor, ama da ziveam tamu nema sansi.
|
||||||
![]() |
||||||
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
|||||
"Тоа и е проблемот, арогантните македончиња не сакаат да
чујат ништо што не се поклапа идеално со нивниот поглед на светот. А
светот не е таков каков што изгледа од Македонија. Се ми се чини дека
цевката почнува од таму."
Potpolno se slozuvam so tebe !!!!! Ne mi se dopaga ovaa cela prestrelka, megutoa sepak mislam deka e ubavo da se OBELODENI koj i kade e PROBLEMOT vo komunikacijata so iselenicite. ![]() Spored iskazive na vakvi "provinciski arogantni tipovi" (kako sto gi narece) a jas bi gi narekol NEDORASNATI TIPOVI, moze samo da se donese zaklucok deka namesto "TIE STO OSTANALE, SE OSUDENI NA DOZIVOTNA HRABROST" - najveke bi im odgovaralo, TIE STO OSTANALE SE OSUDENI NA DOZIVOTNA OGRANICENOST I SEBICNOST. ![]() Vo taa nivna sebicnost i stremez za zadrzuvanje na titulata za "najpostojan zitel na Makedonija" a bez prstot da go mrdnat, voopsto ne gledaat koj vleguva a koj izleguva vo nivnata zemja a pak najmalce POSIROKO VO SVETOT i taka zabludeni vo toa nekoe UDOBNO sekojdnevie NEMA NI DA PRIMETAT DEKA eden den koga ke se razbudat veke NEMA NI DA ZIVEAT VO MAKEDONIJA. ![]() MAKEDONCITE NASI (starosedelci) "HRABRO" KE JA IZGUBAT SVOJATA "SAKANA" ZEMJA - MEGUTOA NEMA VRSKA (za niv) TIE SEUSTE KE JA DRZAT TITULATA ZA "NAJPOSTOJAN ZITEL" megutoa togas ke bide na PORANESNATA (NEKOGAS POSTOECKA) DRZAVA MAKEDONIJA. ![]() Mozam samo da mu preporacam na toj tipot "shizik od Vlae" ili od kade i da e deka VOOPSTO NE ME ZASEGAAT NEGOVITE maloumni komentari zosto TOJ ili TAKVI kako nego NE JA PREDSTAVUVAAT MAKEDONIJA vo svetot od sedenje na ulicni trotoari - tuku site onie sto go pravat toa GO GLEDAAT SVETOT OD MNOGU POVISOKA PERSPECTIVA nego negovata najbolja cresha u MAALO!!!! ![]() TOA E SETO UBAVO, NEVELAM NE MEGUTOA ZATOA PAK POSTOI ADOLESCENTSTVOTO, KOGA VOZRASNITE PRESTANUVAAT DA SI IGRAAT I POCNUVAAT DA STVARAAT ZA NAREDNITE GENERACII DA MOZAT DA GO ISKUSAT TOA PREKRASNO DETSTVO!!!!!!!!!!! ![]() |
||||||
![]() |
||||||
Nee*amAnderskor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
|||||
Ако сакаш да дебатираме, може ...
ОК, каде тоа кажав дека си глуп, и дека се што ќе се каже добро за Македонија е глупост? Само ги благословив таквите како тебе. Нејсе, земи си речник.
Btw, белата мечка е се, ама не глупава. Апсолутен предатор, без страв и природни непријатели, и ретко животно што кога ќе види човек - гледа храна.
Не знам што има врска каењето со мене, јас не се кајам за ништо што сум го направил во животот. Но веројатно мечката „не е на нивото на твоите аналогии“, кои како што реков неодамна во еден мој пост се граничат со провинциска ароганција.
Тоа и е проблемот, арогантните македончиња не сакаат да чујат ништо што не се поклапа идеално со нивниот поглед на светот. А светот не е таков каков што изгледа од Македонија. Се ми се чини дека цевката почнува од таму.
А причината зошто можеби не ме сакаат таму е затоа што сум способен. И додека во развиениот свет се поклонуваат на способноста, таа особина предизвикува плукање, етикети, завист, и кочење на секој чекор во Македонија.
Твое право на избор е со кого ќе комуницираш и дебатираш. Лепењето на етикети на простотилак и навреда таму каде што навистина ги нема само ќе ти ги затвори можностите да чуеш мислење различно од своето и евентуално да научиш нешто. Впрочем, и јас сум затоа на овој и на други форуми.
![]() ![]() ![]() Изменето од Nee*amAnderskor - 28.Септември.2007 во 19:39 |
||||||
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 910111213 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |