|
Во Шпанија да не има некој ? |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
maimak
Нов член Регистриран: 04.Октомври.2015 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Октомври.2015 во 17:31 |
Здраво! Јас сум Македонец / шпански девојка и сакав да знам сите Македонци што живеат во Барселона. Ние може да биде еднаш неделно или месечно и се забавуваат!
(Por desgracia mi español es bastante mejor, porque nací y crecí aquí, pero adoro a la buena gente macedonia y nuestra cultura, escribidme!) поздрави:) |
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Македонскиот допрва ќе треба да се дува....споро оди ама се дува.
|
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a shto majka barash pa u shpanija?
..ne gledash li deka i nivniot balon previsoko se dignal pa,...sega mu preostanuva ushte samo da pukne , ama ne se znae koga . ..na site ke im pukbnat , samo makedonskiot ke ostane da lebdi ,...sam na neboto !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
MacJoseph
Нов член Регистриран: 15.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemojte da ve lazi umot da idite vo Spanija! Tesko se najduva rabota, ja nema ni za spancite, se kratat pari od site strani, se brka od rabota, itn, itn. Mozebi ke uspeete da najdite rabota po turisticki mesta, ama ke bidi na crno, a kontrolite se zasileni. Za obrazovanie da ne pravime muabet, vladata go skrati budgetot od obrazovanie (uste ednas), a i inaku obrazovanieto ne e na najvisoko nivo. I spanci i stranci gledaat da najdat nesto podobro otkolku Spanija.
Pozdrav |
|
LGBT
Сениор Регистриран: 23.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 114 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако сака некој да објасни подобро како е можно да се емигрира во панија? Преку образование, колку пари и слично. Благодарам.
|
|
NatashaT
Нов член Регистриран: 15.Мај.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo Makedonci,
Planirame so decko mi na pocetok na juni da odime vo Spanija, Magaluf,Majorka, da barame rabota. Sto mislite, moze da se najde rabota tamu koga kje stigneme, kakva e situacijata? Nie barame i na internet, ama tesko vaka da ne primat. Fala odnapred |
|
victoria
Нов член Регистриран: 21.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе, еден коментар да пишам атер да не ви се стори ама има македонци (малку, ама има) ама ептен ујдисани се со Бугарите па по нивни ум се тргнати т.е. многу од нив по деликтивни активности се тргнати, посебно сега кога нема работа. Многу криминал бе има од ова Романциве предводени мафии, страв да те фати.
То е. Ако има некој чесен македонец тука нека пиши Лична порака да си помуабетиме, а кој не е чесен ич да не се малтретира оти можи да нае*и Инаку јас сум во Јужен Мадрид. Поздрав до сите и пишувајте на темава :) |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj otide be?
...da ni kazeshe ...i shpanija da ne e ,...sluchajno,...pomizerna od...celata severna amerika ?
|
|
|
UNITONO
Нов член Регистриран: 31.Март.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa nema mnogu makedonci ,jas ziveam veke 10 godini vo cantabria i ne sum zapoznala nikogo ,samo bugari premnogu
|
|
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mesito be
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tema: Во Шпанија да не има некој ?
Ima... eden kup Spanci... i Spanjolki |
|
Incredible Blue
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....blaze si im ....na tie shto gi ....ima!
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..како нема,еве јас сум во Барселона!...почекај ме,палам патиките...како и да е ќе дотрчам ,се гледаме вечер во 22,00 кај фонтаната.за пропознавање лесно е...ако видиш некој да стои одстрана и зјапа наоколу а највеќе во небо..тој сум!.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hey makedonci , ima li nekoj u Spanija za da se videme , eve pred saat vreme stignav tuka pa denes i utre ke bidam vo Madrid ...........ako ima nekoj neka me kontaktira po lp
pozdrav pa se nadevam ke sretnam nekoj slucajno na ulicite tuka
Vreme e za utrinsko kafe da se rasonam malce
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |