|
Библиотеки |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дај Боже да има се повеќе и повеќе луѓе што читаат... јас откако научив да читам се зачленив во градската библиотека во Охрид... и обожавав да читам... иако и дома имам солидна збирка книги, секогаш одам во библиотека. Признавам дека еден период, кога бев на факултет, го запоставив читањето, ама кога помина тоа, пак се вратив на старите навики... сега сум пак член на градската библиотека во Охрид и мило ми е што можам да видам дека фондот на книги е доста зголемен, што се трудат да им удоволат на читателите. И секогаш читам по неколку книги истовремено, зависи од расположението.
И исто како mamma... поарно ќе ги потрошам парите на добра книга отколку на облека или козметика... тоа го правев додека студирав... секогаш купував книги, без оглед на тоа што тогаш немав време да ги читам, ама сега тоа го надополнувам Изменето од Evenstar - 16.Август.2008 во 12:17 |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одамна не сум посетила....библиотека.....
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денеска во составот на Националната и универзитетска библиотека „Свети .Климент Охридски“ во ќе биде отворена нова Дигитална библиотека на Македонија
Дигиталната библиотека е на површина од 3.300 метри квадратни и во неа ќе бидат сместени само ретки збирки кои се книжно културно наследство, како археографската збирка која опфаќа книги и ракописи, ориенталната, ретката периодика и музичката збирка. |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |