|
УСЛОВИ ЗА ПРОМЕНА НА ВЕРА? |
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Автор | |||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pozdrav do tebe Miralem1. Ovde ima i drugi hristijani koi ne si gi "bodat" ocite. Vakvite gore kako nekoi(ne vredi ni da im go spomnam prekarot) se samo primer kako ne treba da se odnesuvaat hristijanite. Se nadevam deka doticnite ne uspeale da ti ja rasipaat slikata za hristijanstvoto. Veruvaj mi deka kaj mnogu od nas ne postojat tolku golemi sueti,znaci na hedonizam i sl. Vistinskite hristijani ne go zloupotrebuvaat Boga za da gi potcenuvaat drugite religii a kamo li sopstvenata i site drugi frakcii koi izlegle od nea. Jas sum ubedena deka poznavas i ke zapoznavas mnogu drugi hristijani koi potiknuvaat kaj tebe samo pozitivni cuvstva i sansa za iskreno prijatelstvo. |
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
sosema se slozuvam so connected,
na eden vernik ovde kogo mnogu go cenam, mu napisav ednas , deka nasekade , kaj site narodi i site religii moze da se sretnat lugje koi davaat losa slika . sepak , dobrite lugje se prepoznavaat i nemaat problem vo komunikacijata. |
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Gospod da te cuva i tebe i tvojata Familija i sekoj Dobronameren covek na ovaa nasa mala planeta.
Licno poznavam luge koi na Forumot sum gi zapoznal,so mnogu i pisuvame,razmenuvame po nekoja poraka,so razbiranje,pocit edni kon drugi IAKO NE SE SLOZUVAME so nekoi.....
Kolku god da srekjavam tipovi,kako doticnite (za koi velis deka imeto ne e vredno da im se spomne) nema da me natera da imam omraza kon bilo koj Hristijanin,zatoa sto Qur'anot me uci deka Onie koi velat deka se Hristijani nasi se prijateli.
Sekoja tema i sekoja poraka sto sum ja napisal,sum ja napisal so cel da kazam deka TREBA DA SI JA GLEDAME SEKOJ RABOTATA SVOJA.
Sum sakal da kazam da ja pocituvame edna od Isusovite a.s zapovedi: Izvadija gredata od svoeto oko,za da ja baras raskata vo tugjoto.
Sum sakal da kazam,ako si ja poznavas tvojata religija,nema da ti e cudno i nema da se bunis za pokrivkata na zenata vo Islamot. Ako si ja poznavas svojata vera,nema da se bunis za Dzihadot vo Islamot.... se ke ti bide jasno sosema i se ke ti bide normalno... so taa cel sum gi otvoral i temite KONTRA Hristijanstvoto a ne so cel da ja napagjam (kako sto ni napagjaat i vregjaat).
Ti posakuvam sekoe dobro i navistina me izraduva so tvojata poraka.
PS: Lugeto treba da gi cenime po dobar i los,a ne po vera i nacija.
Uste ednas,ti posakuvam sekoe dobro.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
zenmaster
Сениор Interceptor Регистриран: 05.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 4262 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ve pozdravuvam vas za ovoj konstruktiven razgovor .
Ovie doticni lugje sto se spomenati koj glumat produhoveni lugje a ustvari oni ne ja prifakjaat verata kako nesto od sto ke dojdat do nekoj vnatresen mir . Tuku oni tolku mnogu se trudat da ja nametnat sto duri zaboravaat ili voopsto ne znaat deka na covek so sila ne mozes da mu dades . Ama nacekale bespalten marketing i so nivnata patetika mislat deka ke namolat nekoj da dojde vo taa nivna kako da kazam ne e crkva tuku prostorija kade sto guveat .
Ocigledno e koj celo vreme pravi raskol na ovoj podforum .
|
|||
[IMG]http://img148.imageshack.us/img148/4285/xxxpn7.gif">
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Поврзана, што толку ти се загрижи за тоа каква слика Мирко ќе добие за христијанството? Да не си и ти христијанка? Озбилно прашувам, бидејќи не се сеќавам дека некаде си го кажала тоа тука на форумов.
Иначе немај гајле за миралем, он, како "екс-христијанин" си има веќе слика за христијанстовото, само не му се јасни неколку ситни финеси од таа слика, како евангелието, тросјтвото, природата на Исус и други основни доктрини на христијанството.
Ако велиш дека треба да си ја гледаме секој работата своја, тогаш зошто не си отварате теме за Исламот и да си пишувате таму, туку секоја тема ви е контра-христијанството, контра-библијата, или пак добро познатите тема-прашање на која само цимолите и не повикувате мене и Аџија да ви го одговараме (демек ве интересира одговор) како ние да сме ви платени професори што одвај чекаат да ви одговорат. А дури и кога ќе ви одговориме, неблагодарни сте и незадоволни од одговорот и продолжувате да цимолите.
И после ќе кажеш TREBA DA SI JA GLEDAME SEKOJ RABOTATA SVOJA.
Преброј колку исламски теми си отворил и спореди го тој број со сите анти-христијански теми што си ги отворил. Како тоа Коранот да нема што да каже, па Библијата ви е инспирација.
Дури и на темата "Мојот омилен стих од мојата Света Книга" скоро сите стихови ви се од Библијата
И не само тоа, дури и ние кога си отвараме чисто христијански теми (кога си ја гледаме нашата работа) вие упаѓате и ги расипувате темите...немам збор..
Затоа можеш да им се лигавиш на девојчињава што не те знаат или што се прават дека не те знаат (заради некои заеднички цели што ги имате), но не и пред некој кој подолго време е на форумов.
Поздрав!
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Поврзана, што толку ти се
загрижи за тоа каква слика Мирко ќе добие за христијанството? Да не си
и ти христијанка? Озбилно прашувам, бидејќи не се сеќавам дека некаде
си го кажала тоа тука на форумов.
Иначе немај гајле за миралем, он, како
"екс-христијанин" си има веќе слика за христијанстовото, само не му се
јасни неколку ситни финеси од таа слика, како евангелието, тросјтвото,
природата на Исус и други основни доктрини на христијанството.
EvAngelos, ako ne sum kazala ne znaci deka ne sum. I neznam od kade pa ti repliciras za ova? |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ниту пак јас не реков дека не си, не сакам да претпоставувам, затоа и прашувам дирекно
Значи христијанка си или не си?
|
|||
|
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
da,krstena sum vo sv.Dimitrija i se cuvstvuvam kako hristijanka ama ne ja koristam verata kako sredstvo
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
не ја користиш верата како средство...? ми делуваш како да не се доискажа, ама нема везе...
Дали се сложуваш со следнава дефиниција за христијанин/ка:
Христијанин е човек следбеник на Христовото учење, кој се труди да се придржува и живее според тоа учење.
|
|||
|
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
se slozuvam,no sega mi se spie. diskusijata ja ostavam za drug pat leka nok |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako me tera da plakam za sekoja sitnica vo religioznata oblast.
Kolku znam originalnite bozji luge se ekstremno siromasni i nikogas ne primaat pari |
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne si svesen kolku si vo pravo |
|||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
cccc ovde pak pocnala diktaturata i nepravdata
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
e nema drugo,....koga ne menjash,...hahaha
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
Внеси реплика | страница <1 91011 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |