|
Верувате ли во Велигден? |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | ||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку, да се вратам на темата поврзана со Велигден, многу импресивен ми е моментот кога Исус, кога Го предал Својот дух на крстот и извикал “Се сврши!Оче, во Твои раце Го предавам Својот дух“, дошло до расцепување на црковната завеса на два дела, земјата се затресла силно, и започнале да паѓаат карпи...
Римскиот офицер кој бил со стражата и кога видел што станало, се исплашил и рекол: “Навистина Овој бил Син Божји“... Многу е важен тој миг на расцепување на црковната завеса за сите Христијани. Со тоа, патот до Бога бил отворен-а Законот исполнет. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Можеби ќе речиш дека сум досаден ко пијавица,можеби ќе си помислиш што запнал овој по моиве постови,можеби намуртено ќе промрмориш губи се од мене,можеби.....Ништо не ти бранам од тоа,но,ќе те замолам само да ми појасниш во контекст на твојот пост ШТО МИСЛИШ ПОД РАСЦЕПУВАЊЕТО НА ЦРКОВНАТА ЗАВЕСА НА ДВА ДЕЛА? Дали имало тогаш Црква,за каква завеса станува збор.Ај те молам ако имаш воља одговори ми на прашањево,а после мислиси што сакаш. Мислам дека ме разбра,....да не речам АЛ РАЗБРА,АЛ НЕ? |
||
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
abe koga veruvas vo BOG i HRISTIJANSTVOTO,veruvas vo se,pa taka i vo voskresenieto na ISUS!
|
||
She sells seashells by the seashore...
|
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
убаво кажано никта...
Јас еве сум атеист па не верувам дека некој може да воскресне , многу гледам рационално на "верава"... |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nema poubav praznik od veliden ,decata najmnogu se raduvaat a i starite,za veligden ima najubavi obichai pa i muslimanite gi vodat decata na jajca kaj nekoi pravoslavci da se izraduvaat na shareniloto
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дека си ме зел на заб-си ме зел од поодамна без некоја мене позната причина. Да мрморам “губи се“-не ми приличи, а и да мислев така-ќе те скокнев, т.е. ќе се направам на Тошо. Така да, како што гледаш, имам добра волја со тебе....сеуште Под црква (храм) овде всушност се мисли на храмот во кој постоело едно место наречено Сватја Сватих. Тоа било место каде влегувал свештеникот еднаш годишно и каде се чувал Ковчегот на Заветот со заповедите кои Бог му ги имал дадено на Мојсеј. Таму не смеел никој да влегува, освен свештениците. Со цепењето на завесата во Храмот, патот до Бога ни беше директно отворен, без потреба од посредници и пејгамбери, оти “Христос ја плати откупната жртва за нас“. Никакви ритуали, никакви посредници повеќе не се потребни. Ете затоа не попусто и завесата се расцепила. Законот беше исполнет со Христовата откупна жртва. Се надевам дека ме разбра. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Omer El Faruk
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Те разбрав,и ти благодарам на појаснувањето.
|
||
Jorj98
Нов член Регистриран: 14.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е срцевината на целото Христијанство.
И затоа гордо пишувам и: ВЕРУВАМ. |
||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не верувам во велигден, верувам во Господ Исус Христос и дека умрел и воскреснал, а не верувам во денот велигден... Верувам дека тоа се случило на тој ден според некое си броење на времето, но не му се поклонувам нему, туку на мојот Бог, вечен и милостлив... Шалом!
|
||
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |