|
Се родија првите ГМО бебиња |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хм ... зборот „расправа“ можеби има двосмислено значење. Едно е расправање - карање (што се вели, како жени на улица), а друго е да се води расправа - дискусија. Ова се прави во секоја од темиве на форумов (политика, веронаука ... барем таму каде јас учествувам). Впрочем, форумов освен за забава постои и за тоа, да се разменат идеи, искуства со кои некој ќе научи нешто ново. Затоа сметам дека не треба да се откажуваш. Ете, ако не се водеше оваа расправа, ќе немаше да (ми) се расчистат некои работи. Од твоите претходни кажувања јас сфатив дека ти стоиш на ставот дека технички не е изводливо генетско модифицирање на клетките. Но од оваа твоја изјава ... :
... ми стана јасно дека ти овој проблем го гледаш од правен аспект. А секако (претпоставувам ќе се сложиш) тука би го вброил и хуманиот момент. Во тој случај и јас сум на истиот став дека овакви експерименти не треба да се прават. Но, од стручен т.е. технички аспект, сепак потврдуваш дека тоа е изводливо:
Е сега, дали овој генетски инжинеринг е на бактерии, дали резултатите се веднаш видливи или после извесно време ... (да речеме по 9 месеци) ... тоа е друга работа. И, ова (за испитувањата на бактериско ниво) се информации достапни до јавноста. А којзнае што се се’ прави, којзнае какви се не клонирања и генетски инжинеринзи се прават во лабораториите низ светот?! |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |