IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самотија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самотија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
Автор
Порака
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2011 во 22:12
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Pa i ne e navistina potpolno samo... tuku e Jas i Mene.

Токму така.И затоа лесно во темава може да настане молк...
Освен да сите кажеме дека,знаеме,сакаме и можеме да
се носиме со самотијата(Во границите кога таа е
продуктивна)...Од причини кои не водат
до некои одговори после тој монолог помеѓу Јас и Мене.
Ретко кога дали Јас или Мене е лицемерно ко што повеќето Ние
функционираме,и си останува тоа помеѓу нив...
Во спротивно најверојатно многу брзо,доколку еден од нив
го прекрши тој договор на сцена доаѓа другата во мене
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2011 во 19:29
Originally posted by Joshua_Tree Joshua_Tree напиша:

Кога сакаме,кога водиме љубов,кога гледаме во небо...преводот го мешам со убави зборови(читај поезија),па ќе поставам уште едно прашање:

Кој знае да ја голтне?

....материјалностите немаат ништо со тоа

site ubavo znaeme koja e razlikata megu osamenost ...celosna osamenost...ili momentalna samotija ili povlekuvanje vo samotija ako mislime deka  ni treba nekoj moment da si posvetime samo na sebe....da se otrgneme od se ona shto ne okupira...nekogash koga ni se sozdavaat nekoi problemi...koga se smiruvame za da sobereme sila za vrakanje nazad ...posilni ....lichno jas ...go pravam sekogash istoto.... pa duri i tuka na forumov .... nekogash samo se logiram ......i molcham.... (ne pishuvam)....bidejki toa sum jas...no se na... se si se sakam takva....среќа
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13942
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2011 во 11:33
 site nie nosime del od parcheto na svoeto jas .,   koe vo ., odredeni    i iskluchitelni sostojbi .,   pa i na raspolozheni saka da se povleche......i da bide osameno.,  sami i da sakame ne mozheme da bideme ., no vo sekoj mig mozheme da bideme osameni dokolku toa nashe jas ., ili dushata ni go posaka toa.....taa zhelba nikogash ne mozheme da i ja odbieme .,... bidejki sekogash so prichina ja bara .,....zanea  a poveke  saradi nas...големо%20гушкање
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 23:59
ako ne sme potpolno sami nikoj ne moze da ne nadopolni 

Изменето од ZeZnAtA - 08.Ноември.2017 во 00:08
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Декември.2014 во 18:47
nema nisto vo samotijata taa e sprotivnost od burniot zivot mislm deka balansot e najubav
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,187 секунди.