|
Исусовото воскресение, факт или фикција??? |
Внеси реплика | страница <1 456 |
Автор | ||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znachi Isus ne e stvoren kako Adam i Eva i ima majka, neshto shto e sprotivno od onoa shto go tvrdeshe tuka :
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I sega ce molcime ....
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa prasaj sto te intresira toa me prasa toa ti odgovoriv, sto te intresira kazi toa sto znam ke ti kazam toa so ne znam,ke ti recam ne znam prasaj toj sto znae poveke od mene,
|
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e vo red, no rabotata e shto chesto pati ti si ubedena deka znaesh nekoi raboti za koi povekje pati vekje ti svrtivme vnimanie deka ne gi znaesh. A mnogu e problematichno da se diskutira so nekoj koj tvrdi oti znae za shto govori, a vo sushtina rabotata e sosem sprotivna. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повторно се избега од темата и се почна со дискусија која е Исусовата мајка според Исламот?
Јас повторно ќе напишам, Исусовото воскресение не можеме да тврдиме дали е факт или фикција. Се работи за темел на една верба - христијанската и е прашање на вера. Исто како што муслиманите тврдат дека к*ранот не е пишан од луѓе, туку дека дошол од небото. Сметам дека овде нема што да се говори за факти, христијаните веруваат дека воскреснал и денот на неговото воскресение се слави како најголем христијански празник - Велигден. Тоа е верување. Муслиманите веруваат дека к*ранот е паднат од небо. Темава сметам дека треба да се затвори.Според мене, нема поента. |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Доколку не се затвори темава, јас би поставил и едно вакво прашање:
Доколку Исус не воскреснал, тогаш што се случило со Неговото тело? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Allah veli vo k*ranot: I navistina li mislea hristijanite deka nie go ubivme mesihot sinot merjeminov, isa(isus)? ne toj e ziv i Allah go izdigna na nebesata, znaci isus e ziv no toj ne e na zemjava,koga ke dojde svmak sveta( kijamet) On ke se simne, ke zivee 7 godini,posle 7 godini ke umre i toj ke bide zakopan vo svetoot mesto vo medina, toj ke se bori so dedzalot, ke gi skrsi site krstovi,i ke ja ubije svinjata, kako sto e opisano vo k*ranot, toj ima 33 godini, a ke umre na 40 godini, toa se znaci na kraj na svetot,znaci toj e podignat od zemja otiden na Allahovata nebesa, kaj e sto e tocno samo Allah znae,ama toj e ziv,i ne voskrenal nitu umrel. tuku mesto isus staven e drug covek na krstot koj nalikuval na isus.
|
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
TOA NIKOJ ZA SEGA NE E VO SOSTOJBA DA GO DOKAZE...NO MOZEBI NEKOGAS NEKOJ ... KOJ ZNAE ?! |
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде за момент да претпоставиме дека исламската приказна за Исус е вистинита. Но што се случило со телото на тој мистериозен човек што наликувал на Исус? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1 456 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |